Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Έφηβοι: Γ.Σ. Άτλας-ΑΣΕ Μπούκαλη 36-42

Σε ένα αρκετά «κλειστό» ματς τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη πέρασαν από το Καρπενήσι, επικρατώντας του Άτλαντα με 36-42.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη «πλήρωσε» το κακό τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα. Οι μαχητικοί Ευρυτάνες δεν κατάφεραν να συνεχίσουν με νίκη μετά το «διπλό» επί της Αναγέννησης, ωστόσο θα διεκδικήσουν την πρόκριση ως το τέλος του ομίλου. Είναι χαρακτηριστικό πως αγωνίζονται με μόλις δυο «2004αρηδες», με τους περισσότερους αθλητές να προέρχονται από το περυσινό παιδικό τμήμα. Ο Αουρέλ Ελεζάι και ο Παναγιώτης Μόκκας σκόραραν από 9 πόντους.

Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη έφυγαν με μια πολύτιμη νίκη από το Καρπενήσι, έχοντας πλέον δυο νίκες και μια ήττα. Είναι σταθερά μια αρκετά «σκληροτράχηλη» και δυνατή ομάδα. Ο Αντωνόπουλος ήταν ο μοναδικός διψήφιος σκόρερ του παιχνιδιού με 10.

Για την 4η αγωνιστική η Ευρυτανική ομάδα θα παίξει εκτός έδρας με τον Έσπερο Λαμίας, ενώ εκκρεμεί και το ματς των δυο ομάδων στο Καρπενήσι. Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη αντιμετωπίζουν την Αναγέννηση Λαμίας.

 

Ένας διαιτητής

Την αναμέτρηση σφύριξε ο πάντοτε ακριβοδίκαιος Αλέξανδρος Κοτσιμπός, καθώς η ΕΣΚΑΣΕ δεν όρισε δεύτερο διαιτητή.

 


Βήμα πρόκρισης

Τα Μπούκαλη έκλεισαν τον πρώτο γύρο με δυο νίκες και μια ήττα και πήραν μικρό προβάδισμα πρόκρισης για την 2η φάση κόντρα στον αντίπαλο τους.

 

Οι Ευρυτάνες κριτές

Η Ευρυτανία εκπροσωπείται στον πίνακα διαιτητών από τον Θανάση Χουσιάδα (Σφύριζε στη Λαμία αυτό το Σαββατοκύριακο) και στον κριτών από τους: Θανάση Γιαννόπουλο, Γιάννη Χαντζόπουλο και Νίκο Μακρή.

 


Δυο «9αρια»


 

 

 

 

 

 

 

Από πλευράς γηπεδούχων οι: Παναγιώτης Μόκκας (Φωτογραφία αριστερά) και Αουρέλ Ελεζάι (Φωτογραφία δεξιά) έβαλαν από 9 πόντους. Ο πρώτος πέτυχε και ένα 3ποντο.

 



Διψήφιος ο Αντωνόπουλος


 

Με 10 πόντους τελείωσε τη νικηφόρα συνάντηση ο Αντωνόπουλος (Φωτογραφία) των νικητών, ενώ έναν λιγότερο σημείωσε ο Κιαμούρης.

 

«Νευρικό» ξεκίνημα

Οι δυο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν σκορ και είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 5΄ το σκορ ήταν 0-0(!). Τελικά οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-6.

 



Πέρασε μπροστά

Ο Γυμναστικός ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος μπροστά με 21-18. Έκανε ένα επιμέρους 16-12 στη δεύτερη περίοδο.

 


Ανατροπή ΑΣΕΜ

Η ομάδα της Λαμίας με ένα εντυπωσιακό επιμέρους 2-14 στην τρίτη περίοδο έφτασε στο +9 (23-32), καθώς ο Άτλας έχασε την επαφή με το καλάθι.

 

Κράτησε το «2»

Το συγκρότημα του Φώτη Πιτσιλιώνη κράτησε το υπέρ του προβάδισμα ως το τέλος, φτάνοντας στο 36-42. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα επιμέρους 13-10, το οποίο δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή.

 

Τα δεκάλεπτα

5-6, 21-18, 23-32, 36-42

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 2, Σταμούλης, Γεωργαλής, Μόκκας 9(1), Μπακατσιάς, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσαρός 8(2), Ελεζάι 9, Δροσίνης 4, Κατσιάρης, Μάκκας 4

 

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Κιαμούρης 9, Λαμπρακόπουλος 5, Αντωνόπουλος 10, Παπαδήμας Π. 4, Μαυράκης, Παπαγεωργίου Φ. 8, Παπαγεωργίου Ν. 2, Ποντίκης, Παπαδήμας Κ. 4, Παπακώστας, Λεπίδας

 

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Νίκος Μακρής-Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος