Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας-Ποταμιά 1-3

Νικηφόρο πέρασμα με καλή εμφάνιση για την Ποταμιά, η οποία επιβλήθηκε με 1-3 της αξιόμαχης Αναγέννησης Δυτικής Φθιώτιδας.

Το φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 5 στο Δημοτικό Στάδιο Σπερχειάδας, αποτελώντας την πρόβα «τζεναράλε» των δυο ομάδων.

Η Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας του Γιώργου Ζαχαρόπουλου είχε καλή παρουσία, αντιμετωπίζοντας ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων στην Ευρυτανία. Δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει στην απαιτητική Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας. 

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μετά το αναγνωριστικό ματς απέναντι στην Ακαδημία παρουσίασε θετικό πρόσωπο και με πολύ δυνατό ξεκίνημα στην αναμέτρηση πήρε τη φιλική νίκη, έχοντας τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Μαζί με τον Αίολο είναι οι δυο βασικοί διεκδικητές πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Αναγέννηση και Ποταμιά έδωσαν το τελευταίο τους δυνατό «τεστ» μια εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

 

Αρχίζουν παιχνίδια

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου οι δυο ομάδες ξεκινούν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Η Αναγέννηση αντιμετωπίζει στο τοπικό ντέρμπι για την πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας την Ένωση 2010, ενώ οι Μεγαλοχωρίτες παίζουν στο κύπελλο της ΕΠΣ Ευρυτανίας κόντρα στον ΑΠΟΚ.

 

Πάλι με Ευρυτανική ομάδα

Πριν από τρεις εβδομάδες η Αναγέννηση είχε ηττηθεί στην έδρα της με 0-4 από τον Αίολο.

 

Επανεμφάνιση Φαρμάκη& Κουτσουπιά



 

 

 

 

 

 

 

Με τη φανέλα της Ποταμιάς επανεμφανίστηκαν οι: Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία αριστερά) και Κώστας Κουτσουπιάς (Φωτογραφία δεξιά). Η παρουσία του πρώτου δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο δεύτερος προερχόταν από μακροχρόνιο τραυματισμό.

 

Ντεμπούτο Κ. Καλύβα


 

Την πρώτη του εμφάνιση με την Ποταμιά έκανε ο μεσοεπιθετικός Κώστας Καλύβας, ο οποίος θα αποκτηθεί και επίσημα τις επόμενες ημέρες από τον Αίολο.

 

Ο ταλαντούχος Χρυσικός


 

Το πρώτο γκολ της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε επίσημο ματς πέτυχε ο 14χρονος Φώτης Χρυσικός. Προέρχεται από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Ο αδερφός του Παναγιώτης ήταν μέλος των Μεγαλοχωριτών τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πλέον συνεχίζει στον Αίολο.

 

Διοικητικό παρών

Για μια ακόμη φορά η διοίκηση της Ποταμιάς έδωσε δυναμικό παρών, με τους Δημήτρη Νάσιο (Πρόεδρος), Λάμπρο Φλωράκη (Αντιπρόεδρος) και Γιώργο Γκορόγια (Γενικός Γραμματέας) να συνοδεύουν την 16μελη αποστολή ποδοσφαιριστών.

 


Οι σκόρερ του αγώνα



 

Οι Ευρυτάνες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και προηγήθηκαν με γκολ του Γιάννη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία αριστερά) στο 5΄ και με χτύπημα πέναλτι του Χρήστου Λέρη (Φωτογραφία δεξιά). Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 75΄ ο Φώτης Χρυσικός πέτυχε το 1-3, με τον Κώστα Τσιγαρίδα να μειώνει στο 90΄ για το τελικό 1-3.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Γιώργος Ζαχαρόπουλος): Βλάχος, Χατήρας, Κατσαντώνης, Σοφιανός, Δρόσος, Αντωνίου, Νέλλας Α., Νιώρας, Παπαλυμπέρης, Ιωάννου, Ψυχογιός

Αγωνίστηκαν και οι: Τσιγαρίδας Κ., Τσιγαρίδας Γ., Τσακιστός, Βλαχογιάννης, Δερνίκας, Χαμπίπης, Κορδογιάννης

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Μπουμπουρής, Σβερώνης, Ηλιάδης, Φαρμάκης, Λέρης, Κουτσουπιάς Κ., Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Ζαλοκώστας Ι., Καλύβας Κ.

Έπαιξαν και οι: Χειλάς, Χρυσικός, Μαντζιούτας Κ., Σαπούνης, Τριανταφύλλου

 

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 













Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Α.Ο. Ποταμιά