Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΑΕΚ-Ποταμιά 3-5

«Αγγλικό» σκορ στην αναμέτρηση της Ποταμιάς με την ΑΕΚ. Οι Μεγαλοχωρίτες νίκησαν με 5-3 την ανταγωνιστική ΑΕΚ, που ήταν στο ματς και στην διεκδίκηση αποτελέσματος μέχρι τις καθυστερήσεις.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.

Η ΑΕΚ του Δημήτρη Κολλημένου παρουσίασε μια τελείως διαφορετική εικόνα από ό,τι μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Είχε 20αδα στο γήπεδο και ήταν ανταγωνιστική και στη διεκδίκηση του βαθμού, αφού το 5-3 έγινε στην τελευταία φάση του αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με την ΑΕΚ να έχει δοκάρι με τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο στο 0-0 να προηγείται με τον Χρήστο Καλτσή στο 23΄ και να ισοφαρίζει με πέναλτι του Χρήστου Γενιτσαρόπουλο στο 43΄. Στο δεύτερο μέρος παρότι δέχτηκε δυο γρήγορα γκολ στο 47΄και στο 49΄ μείωσε στο 86΄ με τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο, δίνοντας ενδιαφέρον στο ματς και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη είχε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της, διαθέτοντας μόλις 13 παίκτες στο γήπεδο και βρήκε αντίσταση από την ΑΕΚ, καθώς ο αγώνας ήταν ρευστός μέχρι τις καθυστερήσεις. Η Ποταμιά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε στο 26΄ με τον Κώστα Μαντζιούτα και προηγήθηκε στο 40΄ με τέρμα του Χρήστου Λέρη, ενώ στην αρχή της φάσης είχε δοκάρι με κεφαλιά ο Κώστας Κουτσουπιάς, όμως το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 2-2. Μπήκε αποφασισμένη στο β΄ μέρος και σε δυο λεπτά (47΄,49΄) με γκολ των Βαγγέλη Αθανασόπουλου και αυτογκόλ του Πάνου Μπλέντζου πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Το ματς απέκτησε ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά, αφού ο «δικέφαλος» μείωσε σε 3-4 και ο Γιώργος Πλεξίδας στο 93΄ με σουτ στην κενή εστία από μακριά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Ποταμιά θα κάνει το ρεπό της, ενώ η ΑΕΚ θα δώσει ένα ακόμη δύσκολο ματς ενάντια αυτή την φορά στον Αίολο την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

 

Αποζημίωσε τους θεατές

Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών, οι οποίοι αποζημιώθηκαν από το θέαμα. Είδαν 8 γκολ και ένα ματς που είχε σασπένς μέχρι το φινάλε.

 


Άλλου τύπου ΑΕΚ-Με 20αδα

Η ΑΕΚ μας παρουσίασε μια ευχάριστη εικόνα, αφού μετά την συντριβή στο κύπελλο από την Ακαδημία με 9-0, ενισχύθηκε μεταγραφικά, έχοντας 20αδα και ένα αρκετά δυνατό σύνολο. Πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας ο Δημήτρης Κολλημένος, που έμεινε εκτός αποστολής.

 

Με πολλές απουσίες

Η Ποταμιά είχε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της, έχοντας μόλις αποστολή 13 παικτών και τους «μικρούς» Φώτη Χρυσικό και Θωμά Σταμούλη να παίρνουν φανέλα βασικού.

 

Ντεμπούτο Χρυσικού


 

Ο Φώτης Χρυσικός (Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Ποταμιάς.

 

«Αέρας» ανανέωσης

Μόλις 4 από τους 11 παίκτες της ΑΕΚ αγωνίζονταν και στην περσινή ομάδα. Ντεμπούτο έκαναν τα μεταγραφικά αποκτήματα: Πάνος Μπλέντζος, Γιάννης Τσάκνης, Θωμάς Πέτσας, Αλέξανδρος Τόλης, Ηλίας Κοτούλας, Λάμπρος Παπαντζίμας και Χρήστος Γενιτσαρόπουλος. Ο τελευταίος έχει και παλαιότερη θητεία στον «δικέφαλο».

 


Α΄ Μέρος

 

4 γκολ

Ένα άκρως ενδιαφέρον πρώτο 45λεπτο με διακυμάνσεις στο σκορ βρήκε ΑΕΚ και Ποταμιά ισόπαλες στο 2-2.

 

Δοκάρι για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στο 13΄ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος μετά την έξοχη μπαλιά του Πάνου Μπλέντζου από τα δεξιά έκανε την ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με την μπάλα να σταματάει στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού.

 


Αιφνιδίασε με Καλτσή


 

Η ΑΕΚ προειδοποίησε 10 λεπτά νωρίτερα και στην επόμενη επίσκεψη της στην αντίπαλη περιοχή βρήκε δίχτυα. Στο 23΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος γύρισε από τα δεξιά στον Πάνο Μπλέντζο που έκανε σέντρα-σουτ, με τον Χρήστο Καλτσή (Φωτογραφία) να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Γιώργου Καλύβα (1-0).

 




Ισοφάρισε ο «Τάρας»


 

Η Ποταμιά «αφυπνίστηκε» και 3 λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε ισοφάρισε σε 1-1. Στο 26ο λεπτό ο Χρήστος Λέρης σέντραρε παράλληλα από αριστερά, ο Φώτης Χρυσικός σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Κώστα Μαντζιούτα (Φωτογραφία) που εύκολα με σουτ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

 




Μπροστά με Λέρη



 

 

 

 

 

 

Στο 40΄ οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ολική ανατροπή μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Πλεξίδα από αριστερά, την κεφαλιά του Κώστα Κουτσουπιά (Φωτογραφία Αριστερά) στο δεξί κάθετο δοκάρι, ο Χρήστος Λερής (Φωτογραφία Δεξιά) πήρε το ριμπάουντ και από κοντά σκόραρε για το 1-2.

 



Όλα στο 2-2


 

Δυο λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία) μέσα στην περιοχή από τον Γιώργο Πλεξίδα. Ο «παθών» το εκτέλεσε εύστοχα σουτάροντας στο κέντρο της εστίας και ψηλά για την ισοφάριση σε 2-2.

 




Οι καλύτερες φάσεις

12΄: Ο Κουτσουπιάς Κ. έδωσε στον Χρυσικό, που έκανε το διαγώνιο σουτ από κοντά που έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.

13΄: Ο Μπλέντζος έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος έκανε την ατομική προσπάθεια και μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού της Ποταμιάς.

19΄: Ξαφνικό σουτ του Μαντζιούτα από τα όρια της περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

23΄: Ο Γενιτσαρόπουλος από τα δεξιά γύρισε στον Μπλέντζο, που έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Καλτσή να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει με κεφαλιά στην αριστερή γωνία (1-0).

26΄: Ο Λέρης σέντραρε από αριστερά, το σουτ του Χρυσικού κόντραρε και ο Μαντζιούτας από κοντά με σουτ εξ επαφής σοφάρισε άμεσα σε 1-1.

27΄: Ο Λέρης έκανε την μπαλιά και το πλασέ του Καλύβα απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

40΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η κεφαλιά του Κουτσουπιά Κ. στο δεύτερο δοκάρι χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ιωάννου και στην επαναφορά ο Λέρης από κοντά με σουτ έκανε το 1-2.

43΄: Ο Γενιτσαρόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πλεξίδα, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο «παθών» ανέλαβε να το εκτελέσει, σουτάροντας στο κέντρο της εστίας και ψηλά πέτυχε το 2-2.

 

Β΄ Μέρος

 

Ενδιαφέρον και το δεύτερο

Άκρως ενδιαφέρον ήταν και το δεύτερο μέρος, αφού παρά τα δυο γρήγορα γκολ της Ποταμιάς η ΑΕΚ αναθάρρησε στα τελευταία λεπτά, διεκδικώντας την ισοφάριση, με το τελικό σκορ ωστόσο να διαμορφώνεται στο 3-5.

 

Καθοριστικό δίλεπτο



 

 

 

 

 

 

Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και σε διάστημα δυο λεπτών σκόραρε δυο φορές. Στο 47΄ ο Φώτης Χρυσικός σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) από κοντά μπήκε στην πορεία της μπάλας, «γράφοντας» το 2-3. Δυο λεπτά μετά ο Χρήστος Λέρης σούταρε και ο Πάνος Μπλέντζος (Φωτογραφία Δεξιά) άθελα του από το ύψος του πέναλτι άλλαξε την πορεία της μπάλας, στέλνοντας την στην αριστερή γωνία του Κώστα Ιωάννου (2-4). Αξίζει να αναφερθεί ότι στην φάση του 2-3 η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ θεωρώντας ότι ο σκόρερ στην αρχή της φάσης στο σουτ του Χρυσικού παρεμπόδιζε τον τερματοφύλακα και το οπτικό του πεδίο.

 






Βοήθησαν οι αλλαγές

Η ΑΕΚ εν αντιθέσει με την Ποταμιά είχε λύσεις από τον πάγκο, οι οποίες την βοήθησαν σημαντικά. Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν ακόμη 5 μεταγραφικά αποκτήματα. Πρόκειται για τους: Χρήστο Μάκκα, Νίκο Τσαγιάννη, Βαγγέλη Μάκκα, Κώστα Καββαδία και Αλέξη Μαστρογιάννη.

 

Μπήκε στο ματς

Η ΑΕΚ δεν παράτησε το ματς, ο Βαγγέλης Μάκκας στο 86΄ έκανε εντυπωσιακή κούρσα, διέσχισε το μισό γήπεδο μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, σέντραρε από αριστερά και ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος με πλασέ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων μείωσε σε 3-4.

 




Στην τελευταία φάση


 

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φώτης Χρυσικός προσπάθησε να πλασάρει εκτός περιοχής τον Κώστα Ιωάννου που απέκρουσε με το σώμα και στην συνέχεια της φάσης ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) σε κενή εστία διαμόρφωσε με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ το τελικό 3-5.

 




Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Χρυσικός σούταρε από τα όρια της περιοχής, ο Αθανασόπουλος βρήκε την μπάλα από κοντά, «γράφοντας» το 2-3.

49΄: Ο Λέρης σούταρε και ο Μπλέντζος από το ύψος του πέναλτι άθελα του έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας της ομάδας του για το 2-4.

80΄: Ο Φαρμάκης έδωσε στον Καλύβα, που σούταρε από καλή θέση άουτ.

86΄: Ο Μάκκας Ε. έκανε την επέλαση από την άμυνα, έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, σέντραρε και ο Γενιτσαρόπουλος με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς μείωσε σε 3-4.

93΄: Ο Χρυσικός πλάσαρε εκτός περιοχής τον Ιωάννου που απέκρουσε και στην συνέχεια ο Πλεξίδας από μακριά σε κενή εστία με έξοχο μακρινό σουτ στο αντίπαλο δεξί «Γ» διαμόρφωσε το τελικό 3-5.

 

Κίτρινες Κάρτες

Τόλης, Αθανασόπουλος

 

Δικαριθέντες

ΑΕΚ: Γενιτσαρόπουλος, Πέτσας, Μπλέντζος

Ποταμιά: Λέρης, Μαντζιούτας, Αθανασόπουλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Μπλέντζος(76΄ Καββαδίας), Τσάκνης, Λάππας(76΄ Μαστρογιάννης), Οικονόμου(68΄  Μάκκας Ε.), Πέτσας, Τόλης, Κοτούλας, Καλτσής(59΄ Τσαγιάννης), Παπαντζίμας(59΄ Μάκκας Χ.), Γενιτσαρόπουλος

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Πλεξίδας, Κατσαρός(58΄ Γκορόγιας), Φαρμάκης, Αθανασόπουλος, Κουτσουπιάς Κ., Σταμούλης Θ., Καλύβας Κ., Μαντζιούτας, Λέρης, Χρυσικός

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος