Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

«Πάτησε» χόρτο ο Αίολος με αισιοδοξία και αρκετούς νεαρούς

Η ομάδα του Αιόλου ήταν η πρώτη της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία ξεκίνησε την προετοιμασία της εν όψει των υποχρεώσεων της για το πρωτάθλημα και το κύπελλο της περιόδου 2021-2022, έχοντας έντονο το νεανικό στοιχείο. Η έναρξη με την πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου και ώρα 6 και 30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και μετά την καθιερωμένη ομιλία και τη διανομή του αθλητικού υλικού οι ποδοσφαιριστές των «κιτρινομπλέ» έπιασαν δουλειά.

Ύστερα από την ημιτελή περυσινή αγωνιστική περίοδο ο ιστορικός σύλλογος έχει στο «τιμόνι» του πλέον τον Δημήτρη Τσιγαρίδα, στοχεύοντας να πρωταγωνιστήσει στις δυο διοργανώσεις, όπως αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Οι τελευταίοι τίτλοι του σωματείου χρονολογούνται το 2016 (Πρωτάθλημα) και 2017 (Κύπελλο). Μάλιστα ο Αίολος έχει βρεθεί τα δυο τελευταία χρόνια στον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Ποταμιά, ο οποίος δεν έγινε καμία από τις δυο σαιζόν λόγω της πανδημίας του Covid-19. Σημειωτέον πως μετά το Βελούχι αποτελεί τον δεύτερο πολυνίκη της Ευρυτανίας και στους δυο θεσμούς.

Στην πρώτη προπόνηση παρόντες ήταν οι ακόλουθοι 15 ποδοσφαιριστές:  Αποστόλης Φούκας, Κώστας Σερπάνος, Κώστας Μπόνιας, Γιάννης Τσούκας, Γιάννης Πιστιόλης, Παντελής Γιαννιώτης, Νάσος Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος, Θοδωρής Αθανασόπουλος, Θανάσης Καρφής, Χριστόδουλος Μισύρης, Δημήτρης Κοτρώνης, Άγγελος Παχής, Γιάννης Τσάρας και Χάρης Ζαραβέλης, που δεν προπονήθηκε, καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Οι 9 από τους παραπάνω είναι κάτω των 18 ετών.

Η προετοιμασία συνεχίστηκε με καθημερινές προπονήσεις, ενώ η ημερομηνία έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί από τη διοργανώτρια ΕΠΣ, καθώς και ο αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.

 

Με τον Δημήτρη Τσιγαρίδα

Στον πάγκο του Αιόλου επέστρεψε μετά από τρία χρόνια ο Δημήτρης Τσιγαρίδας. Ο 50χρονος προπονητής που καθοδήγησε πέρυσι την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 διανύει την 3η του θητεία στον σύλλογο, στον οποίο διετέλεσε και ποδοσφαιριστής. Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνει ο Χρήστος Γιαννίτσαρης, που «κοούτσαρε» πέρυσι και το ανδρικό τμήμα και έχει υπό την εποπτεία του τη νεοσύστατη ακαδημία.

 


Η διοικητική παρουσία

Ο Πρόεδρος Κώστας Σιταράς και ο Γενικός Αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος βρέθηκαν στην πρώτη προπόνηση, όντας σταθερά στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

 

Ολοκληρώθηκε η θητεία τους

Από το περυσινό ρόστερ ολοκληρώθηκε ο δανεισμός των Γιώργου Σερπάνου και Γιάννη Τσούκα στον ΑΠΟΚ, ενώ ελεύθερος είναι ο Νίκος Σκοπέτος, που είχε υπογράψει δελτίο ορισμένου χρόνου. Ο Τσούκας μάλιστα που εισήχθη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έλαβε μέρος στην «πρώτη» του Αιόλου. Αντίθετα οι νεαροί Θανάσης Καρφής και Θοδωρής Αθανασόπουλος μετακινούνται στον Αίολο από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

 

Με Παχή& Τσάρα η προπόνηση


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τον Αίολο προπονήθηκε ο 26χρονος πολυθεσίτης Άγγελος Παχής, που αγωνίστηκε πέρυσι στην Φραγκίστα. Κατά το παρελθόν έχει φορέσει με επιτυχία τη φανέλα του Αιόλου. Προπόνηση και για τον 18χρονο κεντρικό αμυντικό Γιάννη Τσάρα, ο οποίος ήταν μέλος της Κ19 του ΠΑΣ Λαμία.

 

Ανεπίσημο φιλικό

Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία είχε αγωνιστεί σε ανεπίσημο φιλικό με τον Παναιτωλικό τον Ιούλιο, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της προετοιμασίας των Αγρινιωτών.

 

Στη 1/9 η Ακαδημία

Η ακαδημία ποδοσφαίρου του Αιόλου που είναι ενταγμένη στο δίκτυο σχολών του Παναθηναϊκού θα αρχίσει τις προπονήσεις της στη 1 Σεπτεμβρίου με τεχνικό τον Χρήστο Γιαννίτσαρη.

 






















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης& Γιάννης Κολλημένος