Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

«Χτίσιμο» στο Καρπενήσι για το εκπληκτικό Λαύριο

Προετοιμασία στο Καρπενήσι και στο Hotel Spa Montana πραγματοποιεί από τη Δευτέρα 23 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου η ΚΑΕ Λαύριο Megabolt. Μετά την εκπληκτική περυσινή πορεία που έφερε τον σύλλογο στη 2η θέση της Basket League, βάζοντας δύσκολα ακόμη και στον Παναθηναϊκό το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη ετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα, καθώς και για το Basketball Champions League, στο οποίο θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του απέναντι στη Γαλλική Ντιζόν. Μια ημέρα πριν την αναχώρηση για την Ευρυτανική πρωτεύουσα δόθηκε φιλικό ματς με το Πανεπιστήμιο του Αϊόνα. Στο ρόστερ των «μεταλλωρύχων» έχουν ενταχτεί ήδη επτά νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ενώ μεταξύ άλλων παρέμειναν οι Βασίλης Μουράτος και Τάισον Κάρτερ. Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαυρίου είναι ελληνικός αθλητικός σύλλογος που δραστηριοποιείται και εδρεύει στο Λαύριο Αττικής. Χρώματα του είναι το γαλάζιο, το κίτρινο και το λευκό. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1990. Το σήμα του απεικονίζει μία κουκουβάγια, σύμβολο του πρώτου νομίσματος που φτιάχτηκε στην Αρχαία Ελλάδα, με μέταλλο που προήλθε από τα ορυχεία του Λαυρίου.

Ο σύλλογος διατηρεί επαγγελματικό τμήμα ανδρικής καλαθοσφαίρισης που αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία από το 2015 και ύστερα με τη νομική και χορηγική ονομασία Κ.Α.Ε. Λαύριο Megabolt. Έδρα των τμημάτων καλαθοσφαίρισης είναι το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Λαυρεωτικής, χωρητικότητας 1.700 θεατών. Κορυφαία θέση του σωματείου είναι η 2η τη σαιζόν 2020-2021, ενώ την περίοδο 2017-2018 εξασφάλισε την πρώτη του Ευρωπαϊκή παρουσία (Fiba Europe Cup). Οι «μεταλλωρύχοι» θα αγωνίζονται για 7η συνεχόμενη σαιζόν στην Basket League. Να τονιστεί πως την περίοδο 2017-18 υποβιβάστηκαν λόγω της παράπλευρης διαμάχης Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, ωστόσο μετά τη συνεργασία με τον Γ.Σ. Κύμης συνέχισαν κανονικά στη μεγάλη κατηγορία.

 

Το μπάσκετ πάλι στο Καρπενήσι

Παραδοσιακά στο Καρπενήσι και στο Montana προπονούνται μεγάλες ομάδες με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Εθνικής Ελλάδος, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Προμηθέα Πάτρας. Πέρυσι στην Ευρυτανική πρωτεύουσα βρέθηκε το Μαρούσι της Α2΄, ενώ το 2018 προπονήθηκε για τελευταία φορά ομάδα της Basket League (Α1΄) και συγκεκριμένα ο Ήφαιστος Λήμνου. Το Λαύριο ακολούθησε φέτος το Μαρούσι, ενώ ακυρώθηκε λόγω κρούσματος covid-19 η προετοιμασία του Άρη.   

 


Tα μεταγραφικά αποκτήματα 

 

Παίχτης

Θέση

Ηλικία

Ύψος

Χώρα

Προηγούμενη Ομάδα

Μάρκους Λιούις

Γκάρντ

29

1,94

ΗΠΑ

Πιρίντο Τάμπερε

Τζαβόν Μπλερ

Γκάρντ

23

1,93

Καναδάς

Georgetown College.

Τζέρι Σμιθ

Γκάρντ

33

1,88

ΗΠΑ

Λάρισα

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Γκάρντ

19

1,90

Ελλάδα

Ολυμπιακός

Κένι Γκόινς

Φόργουορντ

24

2,01

ΗΠΑ

Κολοσσός Ρόδου

Άλφης Πιλάβιος

Φόργουορντ

21

1,98

Ελλάδα

Old Dominion University

Αλ-Ουαζίντ Αμίνου

Φόργουορντ

23

2,02

ΗΠΑ-Νιγηρία

Ράπλα

Δημήτρης Κακλαμανάκης

Σέντερ

27

2,06

Ελλάδα

ΠΑΟΚ

 

Οι αθλητές από το περυσινό ρόστερ που συνεχίζουν

Παίχτης

Θέση

Ηλικία

Ύψος

Χώρα

Τάισον Κάρτερ

Γκάρντ

23

1,93

ΗΠΑ

Γιώργος Παπανδρέου

Γκάρντ

24

1,90

Ελλάδα

Βασίλης Μουράτος

Γκάρντ

23

1,93

Ελλάδα

Νίκος Περσίδης

Γκάρντ

25

1,96

Ελλάδα

Πέτρος Γερομιχαλός

Φόργουορντ

29

2,03

Ελλάδα

Στράτος Βουλγαρόπουλος

Σέντερ

20

2,18

Ελλάδα

 


Οι αποχωρήσεις

Παίχτης

Θέση

Ηλικία

Ύψος

Χώρα

Γκλέν Κόζι

Γκάρντ

29

1,83

ΗΠΑ

Σαζ Άλστον

Γκάρντ

24

1,93

ΗΠΑ

Χρήστος Κωστόπουλος

Γκάρντ

18

1,98

Ελλάδα

Δημήτρης Ερμείδης

Γκάρντ

20

1,89

Ελλάδα

Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος

Γκάρντ

23

1,90

Ελλάδα

Άλφα Ντιαλό

Φόργουορντ

24

2,01

ΗΠΑ

Δημήτρης Λεγκίκας

Φόργουορντ

26

2,07

Ελλάδα

Ντέβιν Ντέιβις

Φόργουορντ

26

1,98

ΗΠΑ

Τζάρεντ Σάβατζ

Φόργουορντ

24

1,96

ΗΠΑ

Αλέξανδρος Σταματόγιαννης

Φόργουορντ

23

2,04

Ελλάδα

Όου Ντι Ανοσίκε

Σέντερ

30

2,03

ΗΠΑ

Ντέιβ Μπελ

Σέντερ

25

2,06

ΗΠΑ

Σον Έβανς

Σέντερ

32

2,03

ΗΠΑ

 


Ο «πρωτομάστορας» Σερέλης


 

Ο 47χρονος Χρήστος Σερέλης (Φωτογραφία) κρατά τα ηνία της ομάδας από το 2003, αποτελώντας τον μακροβιότερο Έλληνα τεχνικό τη δεδομένη χρονική στιγμή και τον κορυφαίο προπονητή της προηγούμενης σαιζόν. Βοηθοί του είναι οι: Σάββας Καμπερίδης (Βρέθηκε στον πάγκο του Άρη τα προηγούμενα χρόνια) και Σάκης Γιαννακόπουλος. Στον Παναθηναϊκό συνεχίζει ο μέχρι πρότινος βοηθός του κ. Σερέλη Ισίδωρος Κουτσός.

Το υπόλοιπο επιτελείο αποτελούν οι: Βαγγέλης Παπαδόπουλος (Τιμ μάνατζερ), Άγγελος Κωνσταντόπουλος (Βοηθός τιμ μάνατζερ), Ζακ Μελάγιες (Ιατρός), Σεραφείμ Μυστιγνιώτης (Φυσιοθεραπευτής), Τίμος Τσομπανάκης (Φυσιοθεραπευτής γηπέδου), Κώστας Ντάκουλας (Γυμναστής), Γιάννης Στεργίου και Τάσος Πυλαρινός (Φροντιστές).

 



Εκπληκτική πορεία και φιναλίστ πρωταθλήματος

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία το νεανικό Λαύριο αναδείχτηκε φιναλίστ της Basket League, αντιμετωπίζοντας στους τελικούς των Play Off τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα οι «πράσινοι» κέρδισαν τη σειρά με 3-1 νίκες, αφού στο 2ο κατά σειρά ματς ηττήθηκαν από το εκπληκτικό Λαύριο με 94-89, ενώ είχαν ηττηθεί με 92-82 και στην κανονική διάρκεια.

Στην κανονική διάρκεια το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη είχε απολογισμό 17 νίκες και 5 ήττες (2η θέση), ενώ στα Play Off απέκλεισε τον Κολοσσό Ρόδου (2-0 νίκες) και τον Προμηθέα Πάτρας (3-2 νίκες). Συνεπώς, τη νέα σαιζόν θα αγωνίζεται στο Basketball Champions League. MVP της σαιζόν, πιο βελτιωμένος παίχτης της κατηγορίας και μέλος της κορυφαίας 5αδας του πρωταθλήματος ήταν ο Βασίλης Μουράτος, που ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα. Εξαιρετικό πρωτάθλημα έκαναν και οι: Άλφα Ντιαλό (Συνεχίζει στον Παναθηναϊκό) και Τάισον Κάρτερ.

Σημειωτέον ότι η πορεία του συλλόγου δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, καθώς είχε ξεκινήσει με τρεις ήττες και 15 κρούσματα κορονοϊού, με την γρήγορη παραμονή και την 8αδα να αποτελεί τον αρχικό της στόχο.  

 



Πρώτο φιλικό

Το Πανεπιστήμιο του Αϊόνα αντιμετώπισε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σε φιλικό το Σάββατο 21 Αυγούστου, κερδίζοντας με 78-58.  Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει στις 18/8 στο κλειστό του Λαυρίου.

 


Οι αντίπαλοι στο B.C.L.


 

Με τη Γαλλική Ντιζόν στο ΣΕΦ στις 5 Οκτωβρίου αρχίζουν οι υποχρεώσεις του Λαυρίου στο Basketball Champions League. Θα ακολουθήσουν οι: Ουνικάχα Μάλαγα από την Ισπανία και Νίζνι Νόβγκοροντ από τη Ρωσία. Στο κύπελλο Ελλάδος η κλήρωση έφερε τους φιναλίστ πρωταθλήματος αντιμέτωπους στους «8» με τον τροπαιούχο Παναθηναϊκό, ενώ το πρωτάθλημα της Basket League εκκινεί στις 2/10.

 

Ιδιοκτήτης ο Ψαρράκης& Πρόεδρος ο Βώδινας



 

 

 

 

 

 

Ο Γιάννης Ψαρράκης (Φωτογραφία αριστερά) είναι ο ιδιοκτήτης και Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Λαύριο, ενώ ο Βαγγέλης Βώδινας (Φωτογραφία δεξιά) βρίσκεται εδώ και λίγο διάστημα στον Προεδρικό θώκο, έχοντας προηγουμένος το πόστο του Αντιπροέδρου). Το υπόλοιπο συμβούλιο αποτελούν οι: Σωτήρης Κωστίδης ( Περυσινός Πρόεδρος), Χάρης Ζαγουρής και Νίκος Γεωργίου (Μέλη).

 



















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος