Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Έφηβοι: Αναγέννηση Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 52-59

Μεγάλη ανατροπή έκανε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άτλας, που επικράτησε με 52-59 της Αναγέννησης Λαμίας και πραγματοποίησε εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Η Αναγέννηση του Βασίλη Κουμπούρα πήρε μια καλή διαφορά με θετική παρουσία στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν μπόρεσε να τη διατηρήσει ως το τέλος. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να γνωρίσει τη 2η ήττα σε ισάριθμα ματς. Πρώτος σκόρερ των Λαμιωτών ήταν ο Γιώργος Φασούλας με 15.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη μετά την αναβολή της πρεμιέρας απέναντι στον Έσπερο Λαμίας έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και με ένα επιμέρους σκορ 10-26 στην τελευταία περίοδο γύρισε το ματς και πέτυχε μια σημαντική νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς. Ο Αουρέλ Ελεζάι με 13 ήταν ο πρώτος σκόρερ του Γυμναστικού.

Οι δυο ομάδες θα παίξουν για την 3η αγωνιστική την Κυριακή 3/10. Ο Άτλας υποδέχεται τα Μπούκαλη, ενώ η Αναγέννηση «κοντράρεται» με τον Έσπερο.

 

Σταθερά δυνατός

Η ομάδα των Δημήτρη Λερογιάννη και Βασίλη Δόση παρότι συμμετέχει με πληθώρα αθλητών, που έχουν γεννηθεί το 2005 και «αποχωρίστηκε» τον Γεράσιμο Ανδρέου που συνεχίζει στον Ερμή Σχηματαρίου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί ένα σκληρό καρύδι.

 

Πρωτιά Αουρέλ


 

Με τον Αουρέλ Ελεζάι (Φωτογραφία) να σταματάει στους 13 πόντους και τον Παναγιώτη Δροσίνη να ακολουθεί με 11 και ένα 3ποντο οι Καρπενησιώτες κινήθηκαν εκ του ασφαλούς στο επιθετικό κομμάτι. Αουρέλ Ελεζάι και Παναγιώτης Κατσαρός είναι οι μοναδικοί παίχτες του Άτλαντα που έχουν γεννηθεί το 2004 και έπαιξαν και στο περυσινό πρωτάθλημα εφήβων.

 

Με Φασούλα στους 15


 

Με 15 πόντους τελείωσε το ματς ο Γιώργος Φασούλας της Αναγέννησης, ενώ δυο λιγότερους είχε ο Χρήστος Οικονόμου.

 

0/2

Η Αναγέννηση του Βασίλη Κουμπούρα είχε ηττηθεί και στην πρεμιέρα από τα Μπούκαλη με 78-41.

 

Χαμηλό σκορ

Σε «κλειστό» ματς στα πρώτα δέκα λεπτά η ομάδα του Άτλαντα «πατούσε» καλύτερα και προπορεύτηκε με 4-12.

 

Ανατροπή Αναγέννησης

Η Αναγέννηση με ένα επιμέρους 23-10 στη δεύτερη περίοδο έκανε την αντεπίθεση της και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 27-22.

 

Σταθερό προβάδισμα

Το συγκρότημα του Βασίλη Κουμπούρα ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο στο +9 (42-33). Είχε ένα επιμέρους 15-11 στην 3η περίοδο και διεύρυνε το προβάδισμα του.

 

«Ψυχάρες» οι Ευρυτάνες

Οι αθλητές του Δημήτρη Λερογιάννη δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 10-26 στην τελευταία περίοδο έφτασαν στο νικηφόρο 52-59 και σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

 

Τα δεκάλεπτα

4-12, 27-22, 42-33, 52-59

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Λαμίας (Βασίλης Κουμπούρας):  Κουμπούρας 2, Σταθόπουλος 4, Οικονόμου 13 (1), Γεωργαντζάς 7, Φασούλας 15, Τσουκαράς 2, Χαλεπλής 5 (1), Θεοδωρόπουλος 2, Σαϊτης 2

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 5 (1), Σταμούλης 6, Γεωργαλής, Μόκκας 9 (1), Μπακατσιάς, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσαρός 5, Ελεζάϊ 13, Δροσίνης 11 (1), Κατσιάρης 1, Μάκκας 9

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Διονύσης Αναγνώστου-Βαγγέλης Δέδες

(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου