Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ένα κορυφαίο καμπ tae kwon do διεξάγεται και φέτος στο Καρπενήσι


 

 

 

 

 

Για μια ακόμη χρονιά η «αφρόκρεμα» του Tae Kwon Do φιλοξενείται στο Καρπενήσι. Συγκεκριμένα από τις 17 έως τις 22 Αυγούστου διεξάγεται στο Montana και στο αθλητικό κέντρο της πόλης το διεθνές Summer Mountain Camp του Α.Σ. Αίαντας Αγίου Δημητρίου, με επικεφαλής και διοργανωτή τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Ζηνέλη.

Στην υψηλού επιπέδου διοργάνωση, που πραγματοποιείται επί σειρά ετών λαμβάνουν 230 αθλητές-τριες από έντεκα διαφορετικές χώρες και σχεδόν όλες τις περιοχές της Ελλάδας με κορυφαίες διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, μέλη της προουλυμπιακής ομάδας (Νάσια Μητσοπούλου, Απόστολος Τεληκώστογλου), όπως και μεγάλα προπονητικά ονόματα ου χώρου.

Ο Θοδωρής Ζηνέλης ως γνωστόν κατάγεται από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και μαζί με τον αδερφό του Κώστα Ζηνέλη, προπονητή του Α.Ο. Αίαντας Ασυρμάτου αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο καταγωγής τους, καθώς το καμπ συνδυάζεται με γνωριμία των συμμετεχόντων με τις ομορφιές του νομού.

Μάλιστα ο Θοδωρής Ζηνέλης ως ομοσπονδιακός τεχνικός καθοδήγησε στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τη 19χρονη Τρικαλινή Φανή Τζέλη, που αναδείχτηκε 7η Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των -57 κιλών. Στο καμπ συμμετέχει και ο Χρήστος Αλμασίδης, επίσης ομοσπονδιακός προπονητής.

Μεταξύ των αθλητριών που συμμετέχουν στο καμπ και θα αγωνιστούν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας είναι η δική μας Μελίνα Γεωργίου του Αίαντα (Κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή Super League Γιώργου Γεωργίου και της παλαιάς πρωταθλήτριας Tae Kwon Do και νυν προπονήτριας Γεωργίας Γιαννιώτη).

 

Δηλώσεις ομοσπονδιακών προπονητών

Θοδωρής Ζηνέλης: «Το καμπ αποτελείται από πολύ καλό επίπεδο αθλητών και είναι ο καλύτερος συνδυασμός υλικοτεχνικών επιλογών. Συμμετέχουν 230 αθλητές από 11 διαφορετικές χώρες, έχουμε προπονητές από το Ιράν, από το Βέλγιο, από την Ουγγαρία, αθλητές από Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία κ.α. Είναι επίσης πάρα πολύ καλοί Έλληνες αθλητές, που αποτελούν πολύ μεγάλο μέρος της Ελληνικής Εθνικής ομάδας στις αντίστοιχες κατηγορίες παίδων, εφήβων και ανδρών-γυναικών. Παράλληλα έχουμε έξι αθλητές Grand Prix που πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο. Στα Grand Prix συμμετέχουν οι 36 καλύτεροι στον κόσμο σε κάθε κατηγορία και έχουμε και δυο αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, οι οποίοι διεκδίκησαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έχω γεννηθεί και κατάγομαι από τον νομό Ευρυτανίας και αγαπάω τον τόπο μου πάρα πολύ, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορώ, ώστε να μπορέσω να δώσω τις καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές μου και να γνωρίσουν και τον τόπο μου, διότι θεωρώ ότι αυτοί είναι πρεσβευτές της Ευρυτανικής φύσης και της Ευρυτανικής φιλοξενίας και αργά ή γρήγορα θα μας το ανταποδώσουν. Δεν το κάνουμε χαριστικά, το αξίζει η Ευρυτανία αυτό και προσπαθούμε με όποιον τρόπο γίνεται να τα καταφέρουμε. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, διότι πολλοί αθλητές έρχονται με αεροπλάνα από το εξωτερικό και αναγκάζονται να μεταφερθούν σε μια περιοχή που είναι τέσσερις ώρες από την Αθήνα. Είναι δύσκολη η μετάβαση και ο τρόπος να έρθεις, αλλά όλο αυτό το ταξίδι και η προσμονή, για να φτάσεις στο Καρπενήσι ανταμείβεται μόνο και μόνο με τη χαρά που παίρνουν, συμμετέχοντας στο καμπ στην όμορφη Ευρυτανία. Η παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία, είναι ευλογία και χαρά για κάθε προπονητή να συμμετέχει στην ανώτερη διοργάνωση που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Είχαμε ως άθλημα 12 χρόνια να συμμετάσχουμε. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες και πρωτόγνωρες. Απομυθοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα ως προπονητή, διότι μπόρεσα από κοντά να καταλάβω και να δω γιατί είναι μοναδικοί και γιατί έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Αποδείχτηκε η δουλειά που έχει κάνει η Ελληνική ομοσπονδία και με τον προγραμματισμό που έγινε την προηγούμενη 4ετια καταφέραμε και φτάσαμε πολύ κοντά στο μετάλλιο. Θεωρώ ότι το 2024 στο Παρίσι θα έχουμε συμμετοχή με μετάλλιο. Είναι πάρα πολύ εύκολο στο tae kwon do να φέρει κάποιος μετάλλιο, το δυσκολότερο όμως είναι να πάρει την πρόκριση. Αναλογιστείτε ότι από τα 32 μετάλλια του αθλήματος στο Τόκιο, τα 22 ήταν από την Ευρώπη, στην οποία ο συναγωνισμός ήταν τεράστιος και είμαστε τυχεροί, διότι έχουμε μεγάλο συναγωνισμό από τη μια, αλλά άτυχοι, διότι είναι δύσκολο να βγεις στη 2αδα της πρόκρισης, που είναι σαν Ολυμπιακό μετάλλιο.»

 


Χρήστος Αλμασίδης:
«Βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά στο καμπ στο Καρπενήσι και είμαι χαρούμενος για δυο λόγους. Ο πρώτος ότι ο Θοδωρής Ζηνέλης είναι φίλος μου και κάνει μια διοργάνωση πολύ ξεχωριστή, έτσι όπως αρμόζει στους αθλητές του tae kwon do. Είναι πολύ σημαντικό το οργανωτικό μέρος. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι αθλητές μου έχουν να εισπράξουν πολύ σημαντικά πράγματα από τη συμμετοχή και τη συνεύρεση τους με τόσους πολλούς και ποιοτικούς αθλητές με πολύ μεγάλους τίτλους. Θεωρούν ότι έχουν να μεταδώσουν και στους υπολοίπους, αλλά και οι ίδιοι να εισπράξουν πολύ μεγάλα οφέλη. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Θοδωρής με τους συνεργάτες του και τους καλεσμένους προπονητές που έχει από το εξωτερικό ανεβάζουν επίπεδο το άθλημα μας και πραγματικά το έχουμε ανάγκη, ώστε να συνεχίζεται και να υποστηρίζεται με αυτόν τον τρόπο.»

 





































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος