Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΓΓΑ: Εμβολιασμένοι κατά 95% και ανεμβολίαστοι κατά 5% σε αγώνες με περισσότερους από 300 αθλητές


Μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 5% ανεμβολίαστων αθλητών θα επιτρέπεται στους αγώνες μαζικού αθλητισμού από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μετά από αίτημα του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αφορά αγώνες, στους οποίους συμμετέχουν περισσότεροι από 300 αθλητές. Οι ανεμβολίαστοι αθλητές θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών. Η συμμετοχή ποσοστού 5% ανεμβολίαστων αθλητών επετράπη, ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρεται: «Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι, ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό RCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».

Πηγή: www.patragoal.gr