Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Με το βλέμμα στις εξελίξεις από την ΕΠΟ η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Την Τετάρτη 4 Αυγούστου τις 5 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της ένωσης μας.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και τα στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής: Νίκος Δροσίνης, Γιάννης Μαντζιούτας, Παναγιώτης Κολλημένος, Ηλίας Γκαλιμάνης, Βασίλης Στασινός και Δημήτρης Αθανασόπουλος. Το παρών έδωσε και ο εκπαιδευτής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας. Τις ομάδες εκπροσώπησαν οι : Δημήτρης Νάσιος, Γιώργος Γκορόγιας (Ποταμιά), Μπάμπης Τριανταφυλόπουλος (Αίολος), Μίλτος Μπομποτσιάρης (ΑΠΟΚ Βελούχι), Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα), Δήμος Μπράζιας (Ραπτόπουλο), Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Αντωνίου (Ακαδημία), Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ) και Λάμπρος Σβερώνης (Άγραφα).

Γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών της συνέλευσης ορίστηκε ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος. Ο οικονομικός απολογισμός, καθώς ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, όπως και ο διοικητικός απολογισμός της περασμένης χρονιάς εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ Ευρυτανίας θα οριστεί μετά τη γενική συνέλευση-ορόσημο της ΕΠΟ στις 27 Αυγούστου, όπου θα καθορίσει σημαντικά το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ενδέχεται τα σωματεία που δεν θα βρίσκονται στην λίστα της γενικής γραμματείας αθλητισμού να μην μπορούν να μετέχουν και να έχουν αθλητική δραστηριότητα. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα και το κύπελλο της νέας σεζόν ορίστηκαν να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Αυγούστου.

Επίσης όλες οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν επανέκδοση των δελτίων τους, με το κόστος έκδοσης με ισχύ έως το 2024 να ανέρχεται στα 5 ευρώ. Πρόθεση της ΕΠΣ είναι να διοργανώσει ξανά τουρνουά ακαδημιών ώστε να υπάρξει ενίσχυση των σωματείων του νομού μας.

Αναφορά για την πρόοδο της διαιτησίας έκανε ο Γιάννης Καλύβας τονίζοντας και την πορεία της αξιολογημένης 3αδας της ΕΠΣΕ. Το θέμα για τα χρέη των ομάδων δεν συζητήθηκε. Ενώ την νέα σεζόν τα σωματεία θα πρέπει να καταβάλλουν το κόστος της διαιτησίας, το οποίο δεν θα μπορέσει να καλύψει ξανά η ΕΠΣ.

Τα ηλικιακά όρια αποφασίστηκε να μείνουν ως έχουν, δηλαδή ένας παίκτης κάτω των 20 ετών να συμμετέχει σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ ο τρόπος τέλεσης του πρωταθλήματος με τα Play Off μένει ως έχει (Μπαράζ των τεσσάρων πρώτων σε περίπτωση μόνο που ο πρώτος έχει διαφορά κάτω από 6 βαθμούς από τον δεύτερο).  Τέλος αναφορά έγινε και στα Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική, όπου ο πρωταθλητής μας θα κληθεί να αγωνιστεί σε έναν όμιλο με τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις και αγώνες ακόμη και στην Πελοπόννησο(!)