Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

«Να μην αρχίσει κανένα τοπικό πρωτάθλημα μέχρι να αλλάξει ο νόμος για τα σωματεία»


Την Παρασκευή 27 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η οποία είχε αναβληθεί στις 19 Ιουλίου και θα έχει ως θέμα τις αλλαγές στο καταστατικό της ομοσπονδίας, βάσει της ολιστικής μελέτης.

Ως γνωστόν “αγκάθι” παραμένει και το θέμα της εγγραφής των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ και τον περιορισμών που η μη έγγραφή τους επισύρει στην αγωνιστική και όχι μόνο παρουσία τους.

Η ΕΠΟ στη συνάντηση που έγινε στις 27/7 με τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη ζήτησε μέχρι τη ΓΣ του Αυγούστου να γίνουν δύο τροπολογίες επί του αθλητικού νόμου. Η πρώτη να προβλέπει ότι οι εκλογές στις Ενώσεις και στα σωματεία βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ.

Η δεύτερη να προβλέπει ότι η μη εγγραφή σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ θα σημαίνει τον οικονομικό τους αποκλεισμό και δεν θα επιφέρει αγωνιστικές ή άλλου είδους συνέπειες, ώστε τα σωματεία να μπορούν να αγωνιστούν νόμιμα και χωρίς περιορισμούς.

Πολλές Ενώσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα πρωταθλήματά τους και μια από αυτές είναι η ΕΠΣ Ηρακλείου, ο πρόεδρος της οποίας, Νίκος Τζώρτζογλου, στην Γενική Συνέλευσή της ΕΠΟ θα προτείνει την μη έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων σε όλη την επικράτεια μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα αυτό.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ έχει κάνει επαφές και με άλλες Ενώσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν θετικά την πρόταση.

 

Πηγή: soccerplus.gr