Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Ο νέος Α.Ο. Τρίκαλα «χτίζεται» και φέτος στο Καρπενήσι

Την προετοιμασία του στο Καρπενήσι πραγματοποιεί ο Α.Ο. Τρίκαλα εν όψει του πρωταθλήματος της Super League 2, το οποίο θα εκκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι Θεσσαλοί επέλεξαν το Avaris από τις 9 έως τις 19 Αυγούστου και προπονούνται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και φέτος. Σταθερά ο ιστορικός σύλλογος πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην περιοχή.

Ο Α.Ο.Τ. έχει ως νέο προπονητή τον Αγγλοαυστραλό Ντέιβιντ Μαγκρόν και ως στενό του συνεργάτη τον Λεωνίδα Μπίλη. Στο περυσινό πρωτάθλημα οι «κυανέρευθροι» τερμάτισαν στην 8η θέση, εξασφαλίζοντας την παραμονή τους και θα αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία για 2η συνεχόμενη χρονιά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Καρπενήσι δεν έχει «κλειστεί» κάποιο φιλικό ματς. Εκτός από τις προετοιμασίες, η Ευρυτανική πρωτεύουσα είναι γνώριμη για τον σύλλογο, που έχει αντιμετωπίσει στη Δ΄ Εθνική το Βελούχι και τη Μυρίκη παλαιότερα. Ξεχωρίζει στο τεχνικό επιτελείο η παρουσία του γνώριμου μας προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Ζαλαώρα.

Ο Αθλητικός Όμιλος Τρίκαλα (με διακριτικό Α.Ο. Τρίκαλα ή απλά Τρίκαλα και με το ακρωνύμιο Α.Ο.Τ.) είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1963 στα Τρίκαλα από τη συγχώνευση του Α.Ο. Τρικάλων «Ο Αχιλλεύς» με την Α.Ε. Τρικάλων. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων το οποίο έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεις. Οι «κυανέρυθροι» που έχουν στην Προεδρία τον Ηλία Αϊβαζόγλου με «συμπαίχτη» πλέον τον Χρήστο Λάλα και αγωνίστηκαν επτά αγωνιστικές περιόδους στην Α΄ Εθνική με κορυφαία θέση την 11η το 1966, ενώ η τελευταία τους παρουσία χρονολογείται τη σαιζόν 1999-2000.

 

Η αποστολή των Τρικάλων

Στην αποστολή της ομάδας όπως αναφέρει το goaltrikala.gr και ο Γρηγόρης Καραμπούλας (Καλύπτει το ρεπορτάζ στο Καρπενήσι) βρίσκεται και ο 20χρονος μέσος της Κοζάνης, Θέμης Αλεξίου, ο 22χρονος πορτιέρο της Επισκοπής Νίκος Βουτσελάς, καθώς και ο 29χρονος  αμυντικός Αργύρης Γούλας από τη Γερμανική Hassia Bingen

Συν τις άλλοις στο βασικό στάδιο προετοιμασίας συμμετέχουν οι: Νίζιτς, Πούσιτς, Αλμέιδα, Γκάρας, Περλιέσι, Σανδραβέλης, Μανίσογλου, Νιάρος, Ντιαλόσι, Κεχαγιάς, Σφέτκος, Ιωαννίδης, Ριζογιάννης, Νάστο, Χειρίτραντας, Παπαδογεώργος, Πέλκας, Κουλούρης, Κουσκουνάς, Ζησόπουλος, Γκοβίνας, Κλεμέντε, Φουτσίνι και Γουιντέκε.

Δεν ακολούθησαν τους «κυανέρυθρους» οι: Ευθυμίου, Ελευθεριάδης, Πιαστόπουλος και Στεφανίδης οι οποίοι λογικά θα ενσωματωθούν στην ομάδα τις επόμενες ημέρες. Το απόγευμα της Δευτέρας (9/8) έγινε στις εγκαταστάσεις του Avaris η πρώτη προπόνηση επί Ευρυτανικού εδάφους.

 


Οι ανακατατάξεις στο ρόστερ

Νέοι ποδοσφαιριστές των Τρικάλων είναι οι: Ντίεγκο Αλμέιδα (26χρονος Πορτογάλος τερματοφύλακας από την Πορτογαλική Λάγκος), Γιούρι Πούσιτς (22χρονος Κροάτης αμυντικός από τη Λουμπίνσκι), Δημήτρης Σανδραβέλης (31χρονος αμυντικός από τον Διαγόρα), Γιώργος Μανίσογλου (19χρονος αμυντικός από τη Ξάνθη, ήταν δανεικός στον Αλμωπό Αριδαίας), Αχιλλέας Σφέτκος (22χρονος αμυντικός από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας), Κωνσταντίνος Παπαδογεώργος (17χρονος μέσος από την Ακαδημία της Δήμητρας), Χρήστος Ιωαννίδης (17χρονος μέσος από τα Κουφάλια), Λούκα Νίζιτς (21χρονος Κροάτης επιθετικός από τη Λουμπίνσκι), Νίκος Κουσκουνάς (32χρονος επιθετικός από την Παναχαϊκή), Θόδωρος Χειρίτραντας (21χρονος επιθετικός από τον Απόλλωνα Σμύρνης) και Ηλίας Κουλούρης (21χρονος επιθετικός από τον Αίαντα Γαστούνης).  «Έκλεισε» ο 25χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός Βίτορ Μπαράτα από την Ιεράπετρα.

Συνεχίζουν οι:  Αρμάντο Περλιέσι (18χρονος Αλβανός τερματοφύλακας), Δημήτρης Γκάρας (20χρονος τερματοφύλακας), Χρήστος Νιάρος (31χρονος αμυντικός), Κωνσταντίνος Φουτσίνι (22χρονος Καμερουνέζος αμυντικός), Ζογκ Ντιαλόσι (21χρονος Αλβανός αμυντικός), Νίκος Κεχαγιάς (21χρονος αμυντικός), Αλέξανδρος Πιαστόπουλος (25χρονος αμυντικός), Γιάννης Γκοβίνας (19χρονος αμυντικός), Μαρκέλο Νάστο (20χρονος Αλβανός μέσος), Βασίλης Πέλκας (22χρονος μέσος), Παντελής Ριζογιάννης (33χρονος μέσος), Λάζαρος Ελευθεριάδης (24χρονος μέσος), Βασίλης Ευθυμίου (22χρονος επιθετικός), Ζαχαρίας Στεφανίδης (20χρονος επιθετικός), Γκοτιέ Κλεμέντε (23χρονος Γάλλος επιθετικός) και Ευθύμης Ζησόπουλος (19χρονος επιθετικός).

Αποχώρησαν οι: Αστέριος Γιακουμής (32χρονος τερματοφύλακας, συνεχίζει στη Ξάνθη), Δημήτρης Σουλιώτης (26χρονος αμυντικός), Γιώργος Μέξης (27χρονος αμυντικός), Θανάσης Ντάνας (19χρονος αμυντικός), Βασίλης Ζώγκος (22χρονος αμυντικός), Μάρκος Διαμαντόπουλος (22χρονος αμυντικός), Μάριος Χατζηκωνσταντίνου (24χρονος αμυντικός), Κώστας Παπαγεωργίου (26χρονος μέσος, πήγε στη Λάρισα), Νίκος Σκόνδρας (29χρονος μέσος), Κώστας Λαμπίρης (21χρονος μέσος), Γιώργος Κωστίκος (23χρονος μέσος), Βασίλης Φασίδης (25χρονος μέσος, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ), Ανδρέας Σταματής(27χρονος επιθετικός), Στάθης Ταχάτος (19χρονος επιθετικός, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από τον ΠΑΟΚ), Σιλβάνο Νατέρ (21χρονος Πορτογάλος επιθετικός), Σεμπαστιάν Μόλα (21χρονος Αλβανός επιθετικός), Δημήτρης Πανίδης (21χρονος επιθετικός, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ) και Χρήστος Αλμπάνης (22χρονος επιθετικός, ανήκει πλέον στον Λεβαδειακό).

 



Έναρξη στον Πυργετό

Στις 2 Αυγούστου από το γήπεδο του Πυργετού Τρικάλων άρχισε η προετοιμασία των Τρικάλων. Αρχικά επρόκειτο να ταξιδέψουν για το Καρπενήσι εκείνη την ημέρα, ωστόσο οι διοικητικές εξελίξεις μετέθεσαν μια εβδομάδα αργότερα το πλάνο τους.

 


Με ξένο τεχνικό

Με τον Αγγλοαυστραλό Ντέιβιντ Μαγκρόν (Φωτογραφία) πορεύονται πλέον οι Θεσσαλοί. Ο κ. Μαγκρόν έχει εργαστεί ως σκάουτερ σε: Άγιαξ, Τότεναμ και ΚΠΡ, και δουλέψει κοντά σε γνωστούς προπονητές όπως ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ανακαλύπτοντας επίσης διάσημους παίχτες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κρίστιαν Έρικσεν και τον Χάρι Κέιν.

Άμεσος συνεργάτης του είναι ο 52χρονος Τρικαλινός Λεωνίδας Μπίλης (Βοηθός πέρυσι στη Ξάνθη) και βοηθός ο Βασίλης Καλογιάννης. Ο Καμερουνέζος παλαιός παίχτης του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα Αρμάντο Φουτσίνι έχει τον ρόλο του προπονητή αποκατάστασης.

Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο εξαίρετος , γνώριμος μας και διακεκριμένος Γιάννης Ζαλαώρας, που επέστρεψε στον σύλλογο, έχοντας δουλέψει μεταξύ άλλων σε: Λαμία, Λάρισα Ιωνικό, Λεβαδειακό, Νίκη Βόλου, Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου. Ο Κώστας Μπράτσος έχει τον πόστο του αναλυτή και ο Φίλιππος Παυλής του φροντιστή.

 



Χωρίς φιλικό


 

Η ομάδα των Τρικάλων δεν έχει «κλείσει» κάποιο φιλικό ματς στο Καρπενήσι. Μετά το πέρας της προετοιμασίας στην πόλη μας θα παίξει στις 21 Αυγούστου με τον Λεβαδειακό και στις 29 του μηνός με τη 2η ομάδα του ΠΑΟΚ.

 

8ος με το νεανικότερο ρόστερ

Ικανοποιητική πορεία πραγματοποίησε ο «νεοφώτιστος» Α.Ο.Τ., τερματίζοντας στην 8η θέση της Super League 2 με το πιο νεανικό ρόστερ και ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ. Έλαβε μέρος στα Play Out και ήταν συνολικά 8ος με 29 βαθμούς (6 νίκες-11 ισοπαλίες-10 ήττες και τέρματα 21-25), δίνοντας 27 αγώνες. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι: Βασίλης Ευθυμίου και Ανδρέας  Σταματής με 5 γκολ, ενώ ο Παντελής Ριζογιάννης με 27 ήταν ο πρώτος σε συμμετοχές. Από τον πάγκο του συλλόγου πέρασαν οι: Αποστόλης Χαραλαμπίδης, Σούλης Παπαδόπουλος, Βασίλης Καλογιάννης και Μπάμπης Μπακαρός.

 



Απέκτησε «συμπαίχτη»



 

 

 

 

 

 

 

Το από το 2018 «αφεντικό» του Α.Ο.Τ. Ηλίας Αϊβαζόγλου (Πρόεδρο) έχει εδώ και λίγο διάστημα ως διοικητή του «συμπαίχτη» τον Χρήστο Λάλα (Αντιπρόεδρο). Στενός συνεργάτης του κ. Λαλά είναι ως Γενικός Διευθυντής ο Θεόφιλος Αναστασιάδης. Τον ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή έχει ο Νίκος Σαμολαδάς και του Γενικού Αρχηγού ο Ζήσης Κατσαντώνης.

 




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης& Ιωάννης Κολλημένος, Γρηγόρης Καραμπούλας (goaltrikala.gr)