Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Από το Καρπενήσι το ξεκίνημα του Α.Σ. Σαντορίνης 2020 για τη Γ΄ Εθνική

Μια ακόμη ομάδα βρίσκεται στο Καρπενήσι για προετοιμασία, διάγοντας μάλιστα το πρώτο στάδιο της. Πρόκειται για την ΠΑΕ Α.Σ. Σαντορίνης 2020, που άρχισε προπονήσεις από την πόλη μας τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, παραμένοντας σε αυτή έως τις 26 του μηνός. Οι νησιώτες του πολύπειρου Νίκου Παντέλη διαμένουν στο Montana και «χτίζονται» στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Οι Κυκλαδίτες μετά την πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League εξασφάλισαν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Super League 2. Παρόλα αυτά, δεν δήλωσαν συμμετοχή λόγω του άλυτου έως τώρα γηπεδικού προβλήματος, που τους αναγκάζει να αγωνίζονται στη Νάξο. Συνεπώς η Σαντορίνη θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, το οποίο αρχίζει στις 19 Σεπτεμβρίου έχοντας ως στόχο φυσικά την άνοδο. Φιλικό παιχνίδι θα δοθεί με τα Χανιά στις 18 Αυγούστου και με τη Μύκονο στις 25/8 στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, ενώ στις 28/8 θα αγωνιστεί σε ματς κυπέλλου με την Προοδευτική.

Ο Α.Σ. Σαντορίνης προέκυψε το 2020 μετά τη συγχώνευση της Θύελλας Καμαρίου και του Πανθηραϊκού και συνεργασία επίσης του Πύργου, του Α.Ο. Καρτεράδου και της Λάβας Εμπορίου. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Football League την περίοδο 2020-2021. Χρώματα του είναι το μπλε και το κόκκινο και χρησιμοποίησε πέρυσι ως έδρα του το Δημοτικό Στάδιο Νάξου, ενώ ο Βαγγέλης Φουστέρης ηγείται της διοικητικής προσπάθειας.

 

Μια εβδομάδα μετά

Η Σαντορίνη επρόκειτο να καταφτάσει στο Καρπενήσι τη 1 Αυγούστου, ωστόσο ξεκίνησε την προετοιμασία της κατευθείαν από την πόλη μας τη Δευτέρα 9 του μηνός, ενώ πριν την αναχώρηση οι ποδοσφαιριστές πέρασαν από τις εργομετρικές εξετάσεις.  Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η αποστολή της ομάδας.

 


Οι επίσημες ανακατατάξεις  

Στο ρόστερ της Σαντορίνης εντάχτηκαν ως τώρα οι: Στέργιος Φαρμάκης (27χρονος τερματοφύλακας από τον Αστέρα Βλαχιώτη), Γιάννης Καρπαθάκης (27χρονος αμυντικός από τον Ιάλυσο), Κυριάκος Ευαγγελιδάκης (27χρονος αμυντικός από τον Αστέρα Βλαχιώτη), Νίκος Νικολόπουλος (22χρονος αμυντικός από την Ιταλική Campodarsego), Νίκος Ζήση (26χρονος Αλβανός μεσοεπιθετικός από τη Γερμανική SV Donaustauf), Αλέξανδρος Σμυρλής (27χρονος επιθετικός από τον Διαγόρα), Λόρι Κέρι (30χρονος Αλβανός μεοσπειθετικός την Καλαμάτα) και Αντώνης Ζγκούρι (33χρονος Αλβανός επιθετικός από τον ΠΟ Τριγλίας)

Έχουν ανανεώσει σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του συλλόγου οι: Παναγιώτης Ντούνης (24χρονος τερματοφύλακας), Νίκος Παντίδος (30χρονος αμυντικός), Νίκος Κουρέλλας (28χρονος αμυντικός), Φώτης Λογοθέτης (20χρονος αμυντικός), Έρβιν Μπιρμπίλι (36χρονος Αλβανός αμυντικός), Δαβίδ Ιβανίδης (31χρονος μέσος), Στέφανος Πολύζος (26χρονος μέσος), Παναγιώτης Σιμιτσής (28χρονος μέσος), Θωμάς Παπαδόπουλος (25χρονος επιθετικός) και Kώστας Ερρίκος (29χρονος επιθετικός).

Στο περυσινό δυναμικό ανήκαν και οι: Γιάννης Δερμιτζάκης (29χρονος τερματοφύλακας), Κώστας Ανδριόλας (36χρονος τερματοφύλακας), Γιάννης Τσουκαλάς (30χρονος τερματοφύλακας), Νίκος Κουδουνάς (20χρονος αμυντικός), Αλέξανδρος Παπατζίκος (32χρονος αμυντικός), Γρηγόρης Παπαζαχαρίας (36χρονος αμυντικός),  Σπύρος Κωστόπουλος (21χρονος αμυντικός), Γιάννης Πέτρου (20χρονος μέσος), Θοδωρής Πουρνάρας (20χρονος μέσος), Κωνσταντίνος Μαλάι (22χρονος μέσος), Στάθης Καράμπελας (21χρονος μέσος), Μάρκος Φύτρος (35χρονος μέσος), Στάθης Λάμπρου (23χρονος μέσος), Βαγγέλης Καραμποίκης (20χρονος επιθετικός), Γιώργος Σκαθαρούδης (29χρονος επιθετικός), Δημήτρης Γιουκούδης (24χρονος επιθετικός), Γιώργος Μπουντόπουλος (31χρονος επιθετικός, Αιολικός), Γιάννης Ντινιωτάκης (27χρονος επιθετικός, Ηλιούπολη), Αλέξανδρος Περογαμβράκης (33χρονος επιθετικός, Πόρος), Σάκης Κανούλας (29χρονος επιθετικός) και Περικλής Μηνάς (30χρονος επιθετικός).

 


Συνεχίζει με Παντέλη

Ο έμπειρος Νίκος Παντέλης παραμένει στην τεχνική ηγεσία. Ο 61χρονος έχει διατελέσει προπονητής στις ακόλουθες ομάδες: Ποσειδώνας Γλυφάδας, Κέρκυρα, Κερατσίνι, Αθηναϊκός, Χαλκίδα, Ηλυσιακός, Λαμία, Άγιος Δημήτριος, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Εθνικός Αστέρας, Εθνικός Πειραιώς, Βύζας Μεγάρων, Α.Ο. Γλυφάδας, Ηρακλής Ψαχνών, Πανιώνιος, Πανηλειακός, Παναργειακός, Φωστήρας, Χανιά, Διαγόρας Ρόδου και Ιάλυσος Ρόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πραγματοποιήσει 5 θητείες στην Καλλιθέα, ενώ καθοδήγησε τον Πανιώνιο στην Α΄ Εθνική για ένα διάστημα της σαιζόν 2013-2014. Διετέλεσε ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, του Αιγάλεω, του Αθηναϊκού και του Εθνικού Αστέρα.

Το επιτελείο αποτελούν οι: Χρήστος Παπαϊωάννου (Γυμναστής), Βάιος Ιγκιτιάν (Προπονητής τερματοφυλάκων), Γιάννης Γρηγορίου (Μάσερ), Γιώργος Τζήλιος (Φυσιοθεραπευτής) και Τάσος Γερογιάννης (Φροντιστής). Γενικοί αρχηγοί είναι οι: Κώστας Ρούσσος και Γιάννης Φουστέρης.

 


Δεν δήλωσε συμμετοχή λόγω γηπεδικού

Στη Γ΄ Εθνική θα λάβει μέρος τελικά η Σαντορίνη, έχοντας ωστόσο στόχο τον πρωταθλητισμό ξανά. Το γηπεδικό πρόβλημα δεν κατάφερε να λυθεί και όπως αναφέρει ο σύλλογος: «Μετά από τις πρόσφατες επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τον Δήμαρχο Θήρας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΣ Σαντορίνης 2020, διαπιστώνοντας ότι με το γηπεδικό πρόβλημα δεν βρίσκεται έγκαιρη λύση καθώς και ότι η υπόσχεση για οικονομική ενίσχυση για τα «εντός» έδρας παιχνίδια στη Νάξο έμεινε μόνο στα λόγια και για το χειροκρότημα, αποφάσισε η ομάδα μας να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ´ Εθνικής Κατηγορίας για την περίοδο 2021-2022, θέτοντας ως μοναδικό της στόχο την Άνοδο.»

 

Φιλικά με Χανιά& Μύκονο


 

Στις 18 Αυγούστου το συγκρότημα του Νίκου Παντέλη θα παίξει με τα Χανιά στο Καρπενήσι και μια εβδομάδα αργότερα με τη Μύκονο. Στις 28/8 οι νησιώτες θα αντιμετωπίσουν για το κύπελλο Ελλάδος την Προοδευτική εκτός έδρας. 

Στη μέση της βαθμολογίας

Οι νησιώτες του κ. Παντέλη συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Football League και τον νότιο Όμιλο. Ανάμεσα σε 10 ομάδες τερμάτισαν στην 6η θέση με 24 βαθμούς (6 νίκες-6 ισοπαλίες-6 ήττες με τέρματα 15-16) και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη Super League 2, μετά την αναδιάρθρωση κατηγοριών και την κατάργηση της F.L.  Με 6 γκολ ο Σάκης Κανούλας ήταν ο πρώτος σκόρερ των νησιωτών, ενώ ο έμπειρος αμυντικός Γρηγόρης Παπαζαχαρίας έλαβε μέρος και στα 18 ματς.

Στο τελευταίο επίσημο ματς (Ήττα με 2-1 από τον Αστέρα Βλαχιώτη) έπαιξαν οι: Ντούνης, Κωστόπουλος, Καράμπελας, Παπαζαχαρίας, Παπατζίκος (46′ Πέτρου), Ντινιωτάκης, Πολύζος, Λάμπρου, Σκαθαρούδης, Μαλάι και Μπουντόπουλος.

 



«Ηγέτης» ο Φουστέρης

Μεγαλομέτοχος του συλλόγου είναι ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Φουστέρης, που ανέλαβε επικεφαλής του νέου εγχειρήματος. Προηγουμένως ο κ. Φουστέρης συμμετείχε στα διοικητικά της Θύελλας Καμαρίου, η οποία μετονομάστηκε σε Α.Σ. Σαντορίνη 2020. Στην Προεδρία βρίσκεται ο Μιχάλης Θεοδοσιάδης.

 
























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης& Ιωάννης Κολλημένος, Α.Σ. Σαντορίνης