Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

To Διαιτητικό της ΕΠΟ ακυρώνει το Μητρώο

Το Διαιτητικό της ΕΠΟ δικαίωσε 4 σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που δεν ήταν στο Μητρώο της ΓΓΑ και τους αναγνώρισε το δικαίωμα πάρουν μέρος στη ΓΣ της Ένωσης τους.

Απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά το περιβόητο Αθλητικό Μητρώο πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Τέσσερις ομάδες της Ρόδου που δεν ήταν εγγεγραμμένες στο Μητρώο της ΓΓΑ, το οποίο μεθόδευσε ο Λευτέρης Αυγενάκης και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με αποκορύφωμα όσα έγιναν στις εκλογές της ΕΟΚ, προσέφυγαν στο αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας και δικαιώθηκαν.

Το Διαιτητικό δέχθηκε την προσφυγή τους και τους αναγνώρισε το δικαίωμα συμμετοχής στην απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, κρίνοντας προφανώς την αντισυνταγματικότητα του πράγματος. Παράλληλα δημιουργείται δεδικασμένο καθώς ουδείς μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου.

Το στόρι της ανατροπής

Τα τέσσερα σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου είχαν προσφύγει κατά της απόφασης της Ένωσής τους να αποκλείσει τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση του Ιουλίου, η οποία δεν είναι εκλογική.

Πριν απ΄ αυτό η ΕΠΣ Δωδεκανήσου είχε ρωτήσει τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και η απάντηση που πήρε ήταν ότι από τα 71 σωματεία της Ένωσης μόνο τα 17 έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γ.Σ. επειδή είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ, ενώ τα υπόλοιπα όχι.

Τα σωματεία προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ τους είχε κάνει και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Δικάζει με απόν το καθ’ ού σωματείο με την επωνυμία ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που εδρεύει στη Ρόδο, την από 22.06.2021 και με αριθμ. κατάθ. Ε.Π.Ο. 13872/24.06.2021 προσφυγή-αίτηση των σωματείων με τις επωνυμίες 1) Κλεόβουλος Λίνδου, 2) Όμιλος Φιλάθλων Ιστρίου, 3) Δόξα Ψίνθου, και 4) ΑΣ Τήλου. Δέχεται την προσφυγή-αίτηση. Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 33/18.06.2021 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καθού δευτεροβάθμιου σωματείου με την επωνυμία ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Δέχεται την από 24 .05.2021 έφεση του Αριστοτέλη Καραγιαννίδη του Χρήστου, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατά της υπ’ αριθμ. 180/17.05.2021 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών( ΠΕΕΟΔ) της ΕΠΟ και κατά της εφεσίβλητης ΠΑΕ ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη υπ’ αριθμ.180/2021 απόφαση της ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ. Δέχεται εν μέρει την προσφυγή. Υποχρεώνει την εφεσίβλητη-καθής η προσφυγή ΠΑΕ ΑΕ Καραϊσκάκης να καταβάλει στον προσφεύγοντα-εκκαλούντα το συνολικό ποσό των είκοσι δύο χιλιάδων διακοσίων είκοσι έξι ευρώ και ενενήντα λεπτών (22.226,90), με το νόμιμο τόκο από την κοινοποίηση της προσφυγής έως την ολοσχερή εξόφληση.

Πηγή:  www.mikriliga.com