Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Παίδες: Γ.Σ. Ιτέας-Γ.Σ. Άτλας 64-47

Η πορεία των παίδων του Άτλαντα ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά, καθώς η ομάδα του Καρπενησίου παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της ηττήθηκε με 64-47 από την ισχυρή Ιτέα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο Ιτέας, αρχίζοντας στις 6. Ήταν ο δεύτερος προημιτελικός του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.  Το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί με 66-62 υπέρ των Καρπενησιωτών, με την Ιτέα να ανατρέπει το εις βάρος της -4.

Ο Γ.Σ. Ιτέας του Χρήστου Μωραΐτη έκανε δυναμικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο, διατηρώντας μια ικανοποιητική διαφορά έως το τέλος της αναμέτρησης. Το δυνατό συγκρότημα της Φωκίδας έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Φώτης Κατσίμπρας με 28 και Δημήτρης Κανάτας με 24 πήραν στις «πλάτες» τους τον Γ.Σ.Ι.

Ο Άτλας του Βασίλη Δόση προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό και παρά την κακή του αρχή έκανε την αντεπίθεση του στη δεύτερη περίοδο και βρισκόταν για αρκετό διάστημα στο «κυνήγι» της πρόκρισης. Τελικώς οι φιλοξενούμενοι δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν τον αποκλεισμό. Με 15 πόντους τελείωσε το παιχνίδι ο Παναγιώτης Δροσίνης.  

Η ομάδα της Φωκίδας θα αντιμετωπίσει στους «4» τον Έσπερο Λαμίας σε διπλούς αγώνες, ενώ οι Καρπενησιώτες ολοκλήρωσαν την επιτυχημένη πορεία τους.

 

Το πρώτο παιχνίδι

Στον πρώτο προημιτελικό του Καρπενησίου, ο Άτλας είχε επικρατήσει με 66-62 μετά από ένα συναρπαστικό ματς.

 

Αντίπαλος ο Έσπερος

Η ομάδα της Φωκίδας θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Έσπερο Λαμίας. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Ιτέα την Τετάρτη 7 Ιουλίου και το δεύτερο το Σάββατο 10 Ιουλίου στη Λαμία. Η ομάδα του Μάνθου Σοφογιάννη απέκλεισε τον Τελεθριακό Ιστιαίας δια περιπάτου.

 


Επιτυχημένη πορεία

Οι Ευρυτάνες πραγματοποίησαν πολύ καλή πορεία σε μια σαιζόν με αρκετές ιδιαιτερότητες. Στην 1η φάση είχαν αποκλείσει τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Το μέλλον τους ανήκει.

 

Συνέχεια με εφηβικό

Οι υποχρεώσεις του Γυμναστικού θα συνεχιστούν με το εφηβικό τμήμα, το οποίο την Κυριακή 18 Ιουλίου θα υποδεχτεί στους «8» τον νικητή του ζευγαριού ΑΣΕ Μπούκαλη-Μάκαρος Άμφισσας.

 

Κομβικός ο Κατσίμπρας


Ξεχώρισε για τους γηπεδούχους ο Φώτης Κατσίμπρας (Φωτογραφία) με 28 πόντους και 5 τρίποντες «βόμβες». Ο Δημήτρης Κανάτας ακολούθησε με 24.

 

Σημαντικές απουσίες

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς τον σέντερ Βαγγέλη Μάκκα και τον γκάρντ Θωμά Σταμούλη. Επιπλέον εξ αιτίας οικογενειακού προβλήματος απουσίαζε ο προπονητής Δημήτρης Λερογιάννης, με τον Βασίλη Δόση και τον Γιάννη Χαλκιά να αναλαμβάνουν ξανά το «κοουτσάρισμα».

 

Τα ηνία σε Δροσίνη


Για την ομάδα του Καρπενησίου, ο Παναγιώτης Δροσίνης (Φωτογραφία) πέτυχε 15 πόντους και τον ακολούθησε με 13 και 1 3ποντο ο Άγγελος Τσιγαρίδας.

 

Έδειξε τις διαθέσεις της η Ιτέα

Οι γηπεδούχοι έκαναν εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, προηγούμενοι με 20-4.

 

Μπήκε στο ματς

Ο Άτλας βρήκε τα «πατήματα» του στη δεύτερη περίοδο, επιθετικά και αμυντικά, μειώνοντας σε 29-22, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 9-18 υπέρ των φιλοξενούμενων.

 

Ανέβασε τη διαφορά

Με +12 και σκορ 45-33 ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο υπέρ των γηπεδούχων, ύστερα από ένα επιμέρους 16-11.

 

«Φούλαρε» ο Γ.Σ.Ι.

Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε στην Ιτέα, η οποία έφτασε στη νίκη-πρόκριση με σκορ 64-47. Η ομάδα του Χρήστου Μωραΐτη έκανε ένα επιμέρους 19-13.

 

Τα δεκάλεπτα

20-4, 29-22, 45-33, 64-47

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Ιτέας (Χρήστος Μωραΐτης): Μολές 9, Κουτρόγιαννος 3(1), Υζελλάρι, Παπανικολάου, Κούκος, Πιλάλας, Κατσίμπρας 28(5), Λαμπρόπουλος, Θεοφάνης, Κανάτας 24

 

Γ.Σ. Άτλας (Βασίλης Δόσης): Τσιγαρίδας 13(1), Μπακατσιάς 2, Γεωργαλής, Μόκκας 7, Τουφεκούλας, Τριανταφυλλόπουλος, Ανδρέου 10, Δροσίνης 15

 

Διαιτητές: Βασίλης Ντάνος& Χρήστος Γερονικολός (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

Φωτογραφία αρχείου