Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Αίολος-Παναιτωλικός 0-11

Με το ευρύ 0-11 σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα επικράτησε ο Παναιτωλικός του Αιόλου, σε ματς που δεν χρήζει κριτικής.

Η φιλική συνάντηση έγινε την Πέμπτη 29 Ιουλίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και συγκεκριμένα στο βοηθητικό γήπεδο, ξεκινώντας στις 6 κάτω από αρκετή ζέστη.

Ο Αίολος με καθοδηγητή τον Δημήτρη Τσιγαρίδα κατέβηκε να αγωνιστεί για τις ανάγκες του φιλικού παιχνιδιού και «τέσταρε» χωρίς προπονήσεις τις δυνάμεις του κόντρα σε ένα ισχυρό σύνολο, που βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας του. Το τεχνικό επιτελείο των Ευρυτάνων έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πληθώρα ποδοσφαιριστών.

Ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου με όμορφο ποδόσφαιρο έφτασε άνετα στη νίκη, σκοράροντας πέντε και έξι τέρματα αντίστοιχα σε κάθε ημίχρονο, ενώ είχε και τρία δοκάρια. Χατ-τρικ σημείωσε ο Νίκος Καρέλης, ενώ δυο πέτυχαν οι: Έλντερ Μπαρμπόσα, Αλέξανδρος Καββαδίας και Νίκος Βέργος. Ένα γκολ έβαλαν οι: Χαβιέρ Μεντόσα και Μπράνκο Βργκοτς.

Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία θα αρχίσει την προετοιμασία του μετά τον 15αυγουστο, ενώ οι Αγρινιώτες που συνεχίζουν το «χτίσιμο» τους στην πόλη μας θα παίξουν στη Λαμία με τον τοπικό ΠΑΣ την Κυριακή 1 Αυγούστου.

 

Αγρινιώτες φίλαθλοι

Τη συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 50-60 θεατές. Μεταξύ αυτών στο Καρπενήσι ταξίδεψαν 30 φίλαθλοι του Παναιτωλικού, οι οποίοι έδωσαν άλλο τόνο στο ματς με τα συνθήματα και τα καπνογόνα τους, ενώ τοποθέτησαν και δυο πανό.

 



Διαφορά κατηγοριών

Ο Αίολος αγωνίστηκε χωρίς προετοιμασία για τις ανάγκες του φιλικού ματς. Παράλληλα τις δυο ομάδες χωρίζουν αρκετές κατηγορίες, καθώς οι Ευρυτάνες συμμετέχουν στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και οι Αιτωλοακαρνάνες στη Super League 1.

 

2ο φιλικό

Οι Αγρινιώτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν αντιμετωπίσει σε ανεπίσημο φιλικό ματς και την Κ19 τους, επικρατώντας με 2-0. Στη 1 Αυγούστου θα παίξουν στη Λαμία με την τοπική ομάδα και στις 3 Αυγούστου με τον Βόλο σε δυνατά αγωνιστικά «τεστ». Θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους στη Super League 1 κόντρα στον Ατρόμητο.

 

Τσιγαρίδας με βοηθό Γιαννίτσαρη

Τον Αίολο καθοδήγησε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας και φαίνεται ότι μένει μόνο η τυπική ανακοίνωση για την επίσημη επιστροφή του στον σύλλογο μετά από τρία χρόνια. Βοηθός του είναι ο Χρήστος Γιαννίτσαρης, περυσινός προπονητής της ανδρικής ομάδας και νυν τεχνικός την ακαδημίας. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Κώστας Σιταράς και ο Γενικός Γραμματέας Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος. 


 

Άριστες σχέσεις

Οι δυο σύλλογοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και σχεδόν κάθε καλοκαίρι αγωνίζονται σε μεταξύ τους φιλικό ματς. Για τον Παναιτωλικό το ματς παρακολούθησαν ο Πρόεδρος Γεράσιμος Μπελεβώνης, ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος Μάκης Μπελεβώνης και ο Γενικός Αρχηγός Χρήστος Κουτσοσπύρος, που ηγείται της αποστολής, η οποία διαμένει στο Montana (26 Ιουλίου-7 Αυγούστου).  

 

Ποιοι δεν αγωνίστηκαν

Από πλευράς Παναιτωλικού δεν έπαιξαν οι: Ντέρεκ Κορνέλιους, Γιώργος Λιάβας κσι Ντέιμπι Φλόρες. Σε ολόκληρη την αναμέτρηση συμμετείχαν οι: Βασίλης Σκιαδάς και Χρήστος Μπελεβωνης, γιος του Μάκη Μπελεβώνη.

 


Ο ρέφερι της Αχαΐας

Το φιλικό παρακολούθησε ο διαιτητής 3ης κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας Βαγγέλης Σαφαρίκας, που κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία και βρίσκεται στο Καρπενήσι για επαγγελματικούς λόγους.  

 

«Δανεικοί» τερματοφύλακες



 

 

 

 

 

 

 

 

Την εστία του Αιόλου υπερασπίστηκαν οι νεαροί κίπερ των «καναρινιών» Μιχάλης Παρδαλός (Φωτογραφία αριστερά) και Βαγγέλης Κοντογιάννης (Φωτογραφία δεξιά). Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας χρησιμοποίησε  συνολικά 27 ποδοσφαιριστές, η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν στους «κιτρινομπλέ».

 

Α΄ Μέρος

Ξεκίνημα με πεντάρα

Έχοντας σκόρερ τον Έλντερ Μπαρμπόσα (Δυο γκολ) και τον Νίκο Καρέλη (Τρία γκολ) ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο α΄ μέρος με 0-5.

 

Σε υψηλή θερμοκρασία

Ο διαιτητής του παιχνιδιού Λάμπρος Κολοκώτσιος στα μισά του κάθε μέρους διέκοψε τον αγώνα για 1-2 λεπτά, ώστε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές.

 



Αριστοτεχνικές εκτελέσεις 


 

Ο Πορτογάλος άσος με θητεία στην ΑΕΚ Έλντερ Μπαρμπόσα (Φωτογραφία) πέτυχε δυο πανέμορφα γκολ με εκτελέσεις φάουλ στο 5΄ και στο 35΄, κάνοντας το 0-1 και το 0-3 αντίστοιχα.

 




Χατ-τρικ Καρέλη


 

Τρία τέρματα σημείωσε ο Νίκος Καρέλης (Φωτογραφία). Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ σκόραρε στο 26΄, στο 38΄ και στο 42΄.

 




Και ένα δοκάρι


 

Η προσπάθεια του Χρήστου Μπελεβώνη (Φωτογραφία) στο 29΄ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχάλη Παρδαλού.

 

Οι καλύτερες φάσεις

5΄: Ο Μπαρμπόσα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Αιόλου (0-1).

19΄: Χαμηλό σουτ του Τσιγγάρα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Παρδαλός.

26΄: Σέντρα του Περέιρα από αριστερά, ο Καρέλης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2.

27΄: Ο Σκόνδρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπαρμπόσα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

29΄: Ο Μπελεβώνης Χ. δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Παρδαλού και έφυγε άουτ.

35΄: Με πανέμορφο μακρινό χτύπημα φάουλ ο Μπαρμπόσα σημάδεψε το αριστερό «Γ» του Παρδαλού και σημείωσε το 0-3.

38΄: Ο Καρέλης κέρδισε τις κόντρες και με πλασέ στη δεξιά γωνία του Αιόλου έκανε το 0-4.

42΄: Ο Μπελεβώνης Ε. σέντραρε από δεξιά και ο Καρέλης με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5.

43΄: Προσωπική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Σκόνδρα έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παρδαλού.

 

Β΄ Μέρος

Εύκολα στα 11

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κυριαρχούν όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο, φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό γκολ. Χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές έδωσαν οι Δημήτρης Τσιγαρίδας και Γιάννης Αναστασίου.

 

Ακόμη δυο δοκάρια


 

Οι Αγρινιώτες είχαν δυο ακόμη δοκάρια, στο 56΄ με τον Διαμαντή Χουχούμη (Φωτογραφία) και στο 58΄ με τον Αλέξανδρο Καββαδία.

 

Δυο για Καββαδία


 

Ο νεαρός Αλέξανδρος Καββαδίας (Φωτογραφία) σημείωσε με ισάριθμα σουτ στο 62΄ και στο 64΄ το 0-6 και το 0-7 αντίστοιχα. 


 

Χρίστηκαν σκόρερ



 

 

 

 

 

 

 

Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν και οι: Χαβιέρ Μεντόσα (Φωτογραφία αριστερά) στο 67΄ και Μπράνκο Βργκοτς (Φωτογραφία δεξιά) στο 73΄.

 

«Έκλεισε» με Βέργο


 

Με δυο τέρματα του Νίκου Βέργου (Φωτογραφία) στο 86΄ και στο 89΄ τελείωσε το ματς. Ο 25χρονος επιθετικός έχει θητεία στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, αλλά και στη Ρεάλ Μαδρίτης Β΄.

 

Οι καλύτερες φάσεις

53΄: Σέντρα του Χουχούμη από αριστερά, κεφαλιά του Λούι μπλόκαρε ο Κοντογιάννης.

56΄ Ο Μεντόσα πάσαρε στον Χουχούμη, που έκανε τη σέντρα-σουτ από πλάγια, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Αιόλου, για να μπλοκάρει ο Κοντογιάννης.

58΄: Σουτ του Καββαδία προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και κατέληξε άουτ.

62΄: Ο Χουχούμης σέντραρε από αριστερά και ο Καββαδίας με σουτ στην αριστερή γωνία του Αιόλου σημείωσε το 0-6.

64΄:  Σέντρα του Χουχούμη από αριστερά, ο Καββαδίας με σουτ «έγραψε» το 0-7.

67΄: Ο Μεντόσα με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-8.

73΄: Κόρνερ του Μεντόσα από δεξιά, ο Βργκοτς με κεφαλιά-«ψαράκι» από κοντά πέτυχε το 0-9.

86΄: Ο Βέργος με σουτ στη δεξιά γωνία του Αιόλου διαμόρφωσε το 0-10.

89΄: Σέντρα του Μεντόσα από δεξιά, ο Βέργος με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-11.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Παρδαλός (46΄ Κοντογιάννης), Φούκας (46΄ Μάρκης, 83΄ Τσούκας), Μισύρης (46΄ Τριανταφύλλου, 75΄ Ρέπας, 83΄ Πιστιόλης), Ζαραβέλης Χ. (46΄ Ίβρος), Τσούκας (46΄ Καλύβας Τ.), Σκοπέτος (31΄ Τόλης Α., 46΄ Λάμπρου, 68΄ Χρυσικός), Τσάρας (46΄ Χρυσαφόπουλος), Χρυσικός (46΄ Τριανταφυλλόπουλος Α., 68΄ Κοτρώνης), Μπόνιας (23΄ Καλύβας Κ., 46΄ Αθανασόπουλος), Ρέπας (46΄ Μπακαλίδης), Πιστιόλης (23΄ Καρφής, 46΄ Τριανταφυλλόπουλος Β., 68΄ Τόλης Ν.)

 

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας (46΄ Ροντρίγκες), Μαλής (46΄ Βργκοτς), Σκιαδάς, Μπελεβώνης Ε. (46΄ Χουχούμης), Περέιρα (46΄ Λούι), Τσιγγάρας (46΄ Φυτόπουλος), Ντουάρτε (46΄ Μεντόσα), Μπαρμπόσα (46΄ Ντίας), Καρέλης (46΄ Καββαδίας), Σκόνδρας (46΄ Βέργος), Μπελεβώνης Χ.

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 














































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος