Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Αναγέννηση Θρακομακεδόνων-Καρπενήσι Futsal 5-5 (5-4 πέναλτι)

 «Χρυσή» ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό έχασε το Καρπενήσι Futsal, το οποίο γνώρισε την ήττα στα πέναλτι με 4-5 από την Αναγέννηση Θρακομακεδόνων σε ένα ματς για γερά νεύρα. Η κανονική διάρκεια και η παράταση είχαν λήξει ισόπαλες με 5-5.

Ο δεύτερος ημιτελικός διεξήχθη το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 7 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Οι λιγοστοί προσκεκλημένοι θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα απόλαυσαν ένα πραγματικό ντέρμπι με νικητή το ποδόσφαιρο.

Η Αναγέννηση Θρακομακεδόνων του Δημήτρη Μπαρδή παρουσιάστηκε ψυχωμένη και «διαβασμένη», καταφέρνοντας να πετύχει τη νίκη-πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα». Τα αδέρφια Φραγκίσκος και Ηρακλής Αυλήτης ήταν σε εξαιρετική ημέρα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στην πρόκριση.

Το Καρπενήσι Futsal του Δημήτρη Αντωνίου ήταν παθιασμένο και διεκδίκησε τη μεγάλη πρόκριση στο τελικό, την οποία έχασε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Ο Άγγελος Παχής με τα τρία γκολ που σημείωσε και τη γενικότερη παρουσία του ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης.

Οι δυο ομάδες αγωνίζονται ξανά την Κυριακή 13 Ιουνίου. Πρώτα στις 3 το Καρπενήσι θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό το Ψυχικό και στις 5 η Αναγέννηση στον μεγάλο τελικό τον Πήγασο.

 

Διεθνές δίδυμο

Το παιχνίδι σφύριξαν δυο διεθνείς διαιτητές και συγκεκριμένα ο Αντώνης Αδαμόπουλος και ο Βασίλης Χριστοδουλής, ενώ τρίτος ρέφερι ήταν ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος.

 


Παρουσία Αντιπεριφερειάρχη-Δημάρχου και Προέδρου ΕΠΣ

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ταξιάρχης Κουτρομάνος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Λερογιάννης και οι παράγοντες της ΕΠΣΕ Νίκος Δροσίνης, Ηλίας Γκαλιμάνης και Άρης Τσιούνης, όπως και ο Αγιοτριαδίτης πρώην παρατηρητής Super League Γιάννης Παρούτσας.

 




Συγκινητικός Παχής


 

Τον υπέρ πάντων αγώνα έδωσε ο αρχηγός του Καρπενησίου Άγγελος Παχής, που σκόραρε τρεις φορές. Σε σύγκριση με τα ματς του Λουτρακίου ο Δημήτρης Αντωνίου είχε στη διάθεση του τους: Σάκη Τσιλίκα, Άλεξ Μπακαλίδη και Αλέκο Οικονόμου, ενώ απουσίαζε ο Γιάννης Φλωράκης.

 

«Πλήγμα» με Ντέλο

Οι Ευρυτάνες «έχασαν» νωρίς τον Τόλη Ντέλο λόγω ενοχλήσεων, με τον έμπειρο άσο να τίθεται νωρίς νοκ-άουτ, όπως και τον Φώτη Ζαχαράκη.

 


Καθοριστικά τα αδέρφια


 

 

 

 

 

 

 

Σε ένα ακόμη ματς τα αδέρφια Φραγκίσκος (Φωτογραφία αριστερά) και Ηρακλής (Φωτογραφία δεξιά) Αυλήτης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο για την Αναγέννηση. Ο δεύτερος μάλιστα σκόραρε δυο φορές. 

Στο σχόλιο ο Πολποτίνης

Το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι ΠΕΠΣΣ, με τον Γιώργο Σαμαρά στην περιγραφή και το Click Sport TV στην παραγωγή. Σχολιαστής ήταν ο Δημήτρης Πολποτίνης, προπονητής του Φαλήρου.

 


Ομιλία Αυλωνίτη

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο Πρόεδρος της Ενώσεως Νίκος Αυλωνίτης μίλησε στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.

 


Ανοιχτό ματς

Μετά από ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι η Αναγέννηση προηγήθηκε στο πρώτο 20λεπτο με 3-2. Ο Πορφύριος Γιαλίτσης στο 2΄ έκανε το 1-0, για να ισοφαρίσει στο 6΄ ο Άλεξ Μπακαλίδης. Ο Μύρωνας Μαρτάκος στο 9΄ και ο Ηρακλής Αυλήτης στο 17ο λεπτό των τυπικά γηπεδούχων «έγραψαν» το 3-1. Ο Άγγελος Παχής πέτυχε το 3-2 στο 18΄.

 


Πήγε στην παράταση

Αρκετές συγκινήσεις επεφύλασσε και η επανάληψη. Ο Πινό Σαλίτα στο 21΄ και ο Άγελος Παχής στο ίδιο λεπτά ανέβασαν το σκορ στο 4-3. Οι Καρπενησιώτες έκαναν την ολική ανατροπή με το τρίτο γκολ του Παχή στο 22΄ και του Σάκη Τσιλίκα στο 27΄, πετυχαίνοντας το 4-5. Ο Ηρακλής Αυλήτης στο 30ο λεπτό μετά την έξοχη ασίστ του αδερφού του Φραγκίσκου έκανε το 5-5, που ήταν και το τελικό της κανονικής διάρκειας.

 

Χωρίς γκολ

Η παράταση των 6 λεπτών (Δυο 3 λεπτά) διατήρησε το ίδιο σκορ. Οι Καρπενησιώτες είχαν δοκάρι με τον Γιάννη Τσούκα, ενώ η Αναγέννηση αστόχησε σε δεκάμετρο πέναλτι με τον Γιώργο Καλύβα, να αποκρούει λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη την εκτέλεση του Ηρακλή Αυλήτη και την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει το δοκάρι και να καταλήγει σε κόρνερ. 


 

 

Πέρασε η Αναγέννηση

Πιο ψύχραιμη και τυχερή ήταν η ομάδα του Δημήτρη Μπαρδή στα πέναλτι, φτάνοντας στην πρόκριση με σκορ 5-4. Για τους Καρπενησιώτες που εκτελούσαν πρώτοι σκόραραν κατά σειρά οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Δημήτρης Κατσαδούρος, Γιάννης Τσούκας και Άγγελος Παχής. Η τέταρτη κατά σειρά εκτέλεση του Γιώργου Μαντέκα αποκρούστηκε από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ενώ η έκτη του Σάκη Τσιλίκα έφυγε άουτ. Για τους νικητές δίχτυα βρήκαν οι: Δημήτρης Γκουτσιούδης, Μύρωνας Μαρτάκος, Ηρακλής Αυλήτης, Φραγκίσκος Αυλήτης και Πινό Σαλίτα. Την πρώτη εκτέλεση του Γιώργου Τζιούβελη μπλόκαρε ο Γιώργος Καλύβας.

 












Κίτρινες Κάρτες

Παχής, Αζακάς, Μαρτάκος, Κατσαδούρος, Σαλίτα, Τζιούβελης, Τσούκας, Αντωνίου, Μπαρδής

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Θρακομακεδόνων (Δημήτρης Μπαρδής): Παπαδόπουλος, Τζιούβελης, Γιαλίτσης, Αυλήτης Φ., Λεβεντογιάννης (Ζαράγκας, Γκουτσιούδης, Αυλήτης Η., Αγιακλόγλου, Τσούτσουρας, Σαλίτα, Μαρτάκος, Μάμμας, Γερόλυμος)

 

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Αντωνίου): Καλύβας, Παχής, Μαντέκας, Κατσαδούρος, Τσιλίκας (Ντέλος, Τσούκας, Μπουμπουρής, Δόσης, Μπακαλίδης, Ζαχαράκης, Αζακάς)

 

Διαιτητές: Αντώνης Αδαμόπουλος-Βασίλης Χριστοδουλής-Δημήτρης Ζησιμόπουλος

Χρονομέτρης: Νίκος Παχάκης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημήτρης Σαχίνης

 






























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος