Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Η Αλλαγή Πορείας για τη φιλοξενία στο Final 4 σάλας


Η παράταξη της Αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου «Αλλαγή Πορείας», της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Λερογιάννης εξέδωσε ανακοίνωση για το Final 4 σάλας με θέμα τη φιλοξενία των ομάδων.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου, για πρώτη φορά, στο προπονητικό κέντρο της πόλης μας φιλοξενήθηκε το Final 4 της Β’ Εθνικής κατηγορίας Futsal, με συμμετοχή και της ομάδας μας Futsal Καρπενήσι. Ένα, ούτως ή άλλως, σημαντικό αθλητικό γεγονός. Το οποίο αναδεικνυόταν σε ακόμη σημαντικότερο από τη στιγμή που η ομάδα της πόλης μας διεκδικούσε τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο MO στην μεγάλη κατηγορία (Α΄Εθνική). Το event συνδιοργανώθηκε από την Π.Ε. Ευρυτανίας και τον Δήμου Καρπενησίου.

Το σύνολο της πόλης, είδε αυτή την αθλητική συνάντηση ως μέσο ανάδειξης των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής και κυρίως στον αθλητικό τουρισμό. Οι διοικούντες όμως του Δήμου εξέλαβαν, τη συγκεκριμένη δράση, ως ένα γεγονός μέσω του οποίου θα έβρισκαν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, δρώντας ως αρπακτικά. Και πιο συγκεκριμένα η φιλοξενία των ομάδων έγινε με απευθείας ανάθεση σε ξενοδοχείο, εκτός Καρπενησίου, ιδιοκτήτης του οποίου “τυχαίνει” να είναι αντιδήμαρχος!!!

Φυσικά, η διαδικασία είναι καθόλα νόμιμη. Αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι ταυτόχρονα και ηθική;

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχει όραμα, ούτε κάποιο στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης, τώρα πλέον συμπεραίνουμε ότι οι τοπικοί άρχοντες, διοικούν με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ημετέρων, δημιουργώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και αποκλεισμού όσων δεν είναι «φίλα προσκείμενοι»

Εμείς, στην «Αλλαγή Πορείας» διαφωνούμε κάθετα, με κάθε λογική διαχείρισης που δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες, με πολίτες και επιχειρήσεις πρώτης και δεύτερης διαλογής.

Πιστεύουμε, από καταβολής του συνδυασμού μας, ότι τέτοιου είδους τακτικές πρέπει να χαθούν στη λήθη του παρελθόντος, καθώς σε μια σύγχρονη και δημοκρατικά δομημένη κοινωνία, θα πρέπει όλοι, είτε φυσικά πρόσωπα, είτε εταιρείες, να έχουν άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στις σημαντικές πληροφορίες που αφορούν συναλλαγές με την τοπική αυτοδιοίκηση και να έχουν ίσα δικαιώματα όσον αφορά τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες ανάληψης έργων.

Τέλος, κατά την δική μας πάγια θέση είναι ανήθικο, άνισο και εντελώς ανεπίτρεπτο, οι επιχειρήσεις των αιρετών να έχουν οικονομικές συναλλαγές με οποιαδήποτε βαθμίδα τοπικής αυτοδιοίκησης.»