Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Πρώτη μέρα για το μπασκετικό καμπ της Περιφέρειας με τον Νίκο Οικονόμου







Άρχισε στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου το μπασκετικό καμπ που διεξάγεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου (28 Ιουνίου-3 Ιουλίου).

Συμμετέχουν 120 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, τα οποία έχουν χωριστεί σε δυο γκρουπ (9:30-13:30 πρωινό και 17:00-21:00 απογευματινό). Επικεφαλής του καμπ είναι ο προπονητής του Ερμής Σχηματαρίου Νίκος Οικονόμου, μια σπουδαία προσωπικότητα του αθλήματος με εξέχουσα θητεία μεταξύ άλλων σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Εθνική Ελλάδας, ο οποίος μαζί με το καταξιωμένο επιτελείο προσφέρουν στους αθλητές και στις αθλήτριες της Ευρυτανίας υψηλού επιπέδου τεχνικές.

Βασικός στόχος της αθλητικής διοργάνωσης είναι η αναζωογόνηση του αθλητισμού, μετά την πολύμηνη καραντίνα και τους περιορισμούς λόγω Covid-19, οι οποίοι στέρησαν από τα παιδιά την άθληση, την κοινωνικοποίηση και τη σωματική τους ανάπτυξη.

Το καμπ παρακολουθούν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αθλητισμού και παιδείας Κώστας Γαλάνης.  Πιθανολογείται ότι στην πόλη μας τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο άλλοτε Nbaer Ευθύμης Ρεντζιάς. Το τιμ του Νίκου Οικονόμου που διαμένει στο Montana έχει μείνει ενθουσιασμένο από την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις, ενώ το καμπ θα περάσει έως τις 7 Αυγούστου και σε άλλες έξι πόλεις της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Άμφισσα, Λιβαδειά, Σχηματάρι, Θήβα και Χαλκίδα). Το τιμ που βρίσκεται στο Καρπενήσι αποτελούν οι: Μάγειρας Βαγγέλης, Αλεξανδράκης Θανάσης, Σίσκος Κωνσταντίνος, Μητρόπουλος Γιάννης και Γυφτονικολός Γιώργος.

 





























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος