Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-ΑΣΕ Μπούκαλη 66-48

Αποφασισμένο ήταν το παιδικό τμήμα του Άτλαντα, που πανηγύρισε μεγάλη και πανάξια πρόκριση στους «8», καταβάλλοντας με 66-48 τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

Ο δεύτερος προκριματικός του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ ανάμεσα στις δυο ομάδες διεξήχθη το Σάββατο 26 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 6.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη πάτησε από τη δεύτερη περίοδο και ύστερα «γκάζι», φτάνοντας σε μια σπουδαία επιτυχία και βρισκόμενος παρά τη αποχή σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Με 16 πόντους τελείωσε τη συνάντηση ο Γεράσιμος Ανδρέου.

Τα Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη δεν κατάφερε να πιάσει ικανοποιητικά στάνταρ απόδοσης παρά το καλό τους ξεκίνημα του και γνώρισαν τον αποκλεισμό. Είχαν μόλις μια ήττα τη σαιζόν, η οποία ήταν και καθοριστική. Ο Νίκος Κιαμούρης σκόραρε 19 πόντους.

Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά την Ιτέα σε διπλούς νοκ-άουτ αγώνες, ενώ η πορεία των Λαμιωτών ολοκληρώθηκε.

 

Το πρώτο ματς

Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες πριν από τρεις ημέρες στη Λαμία, με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη να κάνουν την ανατροπή και να επικρατούν με 56-55.

 

Από τις 1 Νοεμβρίου

Το τελευταίο ματς που είχε γίνει στο κλειστό Καρπενησίου ήταν στις 1-11-2020 και ήταν συμπωματικά ξανά μεταξύ των δυο ομάδων, λήγοντας με 51-55 υπέρ των φιλοξενούμενων.

 

Αντίπαλος η Ιτέα

Οι Καρπενησιώτες θα αντιμετωπίσουν στους «8» τον Γ.Σ. Ιτέας, με το πρώτο ματς να γίνεται στο Καρπενήσι την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 6, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Ιουλίου στις 6 στην Ιτέα. Η ομάδα του Χρήστου Μωραΐτη πέρασε άνευ αγώνος, καθώς δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ο Μάκαρος Άμφισσας.

 

Αρκετοί διψήφιοι


 

Για τον Άτλαντα ο Γεράσιμος Ανδρέου (Φωτογραφία) σταμάτησε στους 16 πόντους. Διψήφιοι με 12, 11 και 10 αντίστοιχα ήταν οι: Άγγελος Τσιγαρίδας, Παναγιώτης Μόκκας και Βαγγέλης Μάκκας.

 

Ίδιοι ρέφερι

Αλέξανδρος Κοτσιμπός και Γιώργος Ζάχος είχαν διευθύνει και το πρώτο ματς μεταξύ των δυο ομάδων στη Λαμία.

 

Ηγήθηκε ο Κιαμούρης


 

Για την ομάδα του Φώτη Πιτσιλιώνη ο Νίκος Κιαμούρης (Φωτογραφία) σημείωσε 19 πόντους, ενώ δεύτερος με 12 ήταν ο Θανάσης Ζήσιμος. Σκόραραν μόλις τέσσερις παίχτες των ηττημένων, ενώ δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού ο Νίκος Παπαγεωργίου.

 

Κοντά στο σκορ

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-12, ωστόσο ο Άτλας ανέτρεψε τη μικρή διαφορά και προπορεύτηκε με 14-12 στο πρώτο δεκάλεπτο.

 

Εντυπωσιακό σερί

Κάνοντας ένα εντυπωσιακό σερί η ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 15-20 έκλεισε το ημίχρονο στο +11(36-25). Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 22-13 υπέρ των γηπεδούχων.

 



Διεύρυνε τη διαφορά

Με +14 (55-41) υπέρ του Γυμναστικού τελείωσε η τρίτη περίοδος. Οι αθλητές του Δημήτρη Λερογιάννη έκαναν ένα επιμέρους 19-16, βάζοντας τεράστια θεμέλια για τη νίκη-πρόκριση.

 


Έδειξε σοβαρότητα

Ο Άτλας έκλεισε το παιχνίδι πανηγυρικά και με διαφορά 18 πόντων για το τελικό 66-48. Η τελευταία περίοδος είχε ένα επιμέρους 11-7. Αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο MVP του α΄ αγώνα Φίλιππος Παπαγεωργίου.

 


Τα δεκάλεπτα

14-12, 36-25, 55-41, 66-48

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 12(1), Σταμούλης 2, Γεωργαλής 2, Μόκκας 11(1), Τριανταφυλλόπουλος 5(1), Κατσιάρης, Ανδρέου 16, Δροσίνης 6, Μπακατσιάς 2, Μάκκας 10

 

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Κιαμούρης 19, Γούσιος, Λεπίδας, Πατάγιας, Μαυράκης, Παπαγεωργίου Φ. 11(2), Ζήσιμος 12, Ποντίκης 6(2), Παπακώστας, Καναβός

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Θανάσης Γιαννόπουλος-Νίκος Μακρής (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 






























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος