Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Δεν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της Futsal League Αδέσποτος και Α.Ε.Κ.Α.

 






Με ανακοίνωση τους Αδέσποτος Αθηνών και  Α.Ε. Καλαμακίου/Αλίμου γνωστοποίησαν  τους λόγους της μη συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Futsal League (5-6 Ιουνίου στο Λουτράκι). Ήδη έχει αποχωρήσει από αυτό ο Εθνικός Παλλήνης, με τις δηλώσεις συμμετοχής να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 19 Μαΐου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚΑ:

Με το παρόν σας ενημερώνω σχετικά με την μη συμμετοχή μας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος Futsal League. Αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε για τους ακόλουθους λόγους : 1) θεωρείται το χρονικό διάστημα προετοιμασίας λίγο για την ανάκτηση φυσικής κατάστασης ειδικά όταν όλοι οι ερασιτέχνες αθλητές έχουν μείνει από τον Νοέμβριο απροπόνητοι. 2) θεωρούμε ότι η μέθοδος διεξαγωγής είναι ακατάλληλη με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού στους συνεχόμενους αγώνες σε συνδυασμό με την ελλιπή προετοιμασία. Όλοι μας είμαστε ερασιτέχνες αθλητές και ενδεχόμενος τραυματισμός θέτει σοβαρά προβλήματα σε όλους μας στην επαγγελματική μας δραστηριότητα και φυσικά στα ως προς το ζειν. Όχι ότι φυσικά ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει σε μια κανονική περίοδο, αλλά την συγκεκριμένη στιγμή πιστεύουμε ότι το ρίσκο είναι μεγαλύτερο. Η Α.Ε.Κ.Α θα ξεκινήσει από 1η του μήνα προπονήσεις για μια ομαλή μετάβαση στο επόμενο πρωτάθλημα. Ευχόμαστε σε όλα μετέχοντα σωματεία καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους ,με υγεία και χωρίς τραυματισμούς!!!»

 

Η ανακοίνωση του Αδέσποτου Αθηνών:

«Μετά την ανακοίνωση του format και την διεξαγωγή πρωταθλήματος της Β Εθνικής και λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

1. Το ανεπαρκές επιστημονικά (και κατά δήλωση πολλών προπονητών ποδοσφαίρου σάλας), ελάχιστο χρονικό περιθώριο προετοιμασίας για την επαναφορά των αθλουμένων και το επιβαρυμένο πρόγραμμα πολλαπλών αγώνων σε δύο διήμερα.

2. Την προβληματική συνεννόηση με αρμόδιους φορείς (ΓΓΑ, ΟΠΑΝΔΑ) προς έγκαιρη παραχώρηση των γηπέδων για προπονήσεις

3. Την ματαίωση της οικονομικής στήριξης των ομάδων της Β' κατηγορίας, παρά τα όσα είχαν βεβαιωθεί.

Αποφασίσαμε ότι το σωματείο μας δεν θα συμμετέχει υπό τις παρούσες συνθήκες στο επικείμενο “πρωτάθλημα έκτακτης μορφής”. Επειδή προέχει η ασφάλεια και η αξιόπιστη ανάδειξη του αθλήματος, με κινήσεις που πραγματικά το αναβαθμίζουν, σεβόμενες τον ερασιτέχνη αθλητή, εκτιμούμε ότι κανένας θεσμός δεν θα πρέπει να ολοκληρωθεί για φέτος με τους όρους αυτούς, όπως συνέβη σε αντίστοιχα πρωταθλήματα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Στο ίδιο πλαίσιο κυμαίνεται και η βεβιασμένη διοργάνωση γυναικείου τουρνουά.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για τη μη συμμετοχή μας.

Τέλος, θα θέλαμε να αποσταλούν σε όλα τα μέλη της ένωσης, τα πρακτικά των τριών τηλεδιασκέψεων που διεξήχθησαν το προηγούμενο διάστημα.

Καλή επιστροφή με υγεία και ασφάλεια σε όλες και όλους.»