Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Επανεκκίνηση για πρωταθλήματα υποδομών και Futsal League


Η επιτροπή των λοιμoξιολόγων συζήτησε το πλήρες πλάνο επανέναρξης του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, το οποίο είχε επανακαταθέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού και προχώρησε σε εισηγήσεις, προκειμένου να βγει ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός από τον “πάγο” που βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και να μπει σε άλλη πορεία εφαρμόζοντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτό αφορά και το ποδόσφαιρο σάλας, τόσο για τις μικρές κατηγορίες, όσο και για την Futsal League.

Από τις 10/5/2021 θα ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Από τις 17/5 θα ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.

Από τις 07/06/2021 θα ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας (ομαδικά αθλήματα σε κλειστές εγκαταστάσεις όπως είναι το ποδόσφαιρο σάλας).

Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η χρήση self test θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο.

Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια. Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.

Επιπλέον:

Η ΓΓΑ θα συμπεριλάβει στις νέες διευκρινιστικές οδηγίες ειδική μνεία για την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη χρήση του κλιματισμού/εξαερισμού στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η ΓΓΑ εκδίδει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή των γενικών αρχών που περιγράφονται στις αντίστοιχες ΚΥΑ.

Θα εξεταστεί η δυνατότητα οι τελικές φάσεις των διαφόρων πρωταθλημάτων να γίνονται σε μορφή “φούσκας”.

Πηγή: www.futsalhellas.com