Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Έρχεται ο «9ος Ευρυτάνειος Δρόμος 2021»

 


Αγώνας δρόμου στην καρδιά της Ευρυτανίας, σε  μια ορεινή δύσβατη περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

Σάββατο  31 Ιουλίου 2021

Για 9η φορά, τα αθλητικά σωματεία ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 και Α. Σ. Κεραυνός Κρικέλλου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο των εν Αθήναις και απανταχού Κρικελλιωτών Ευρυτάνων ο « Αγ. Νικόλαος », την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Ελλάδος - Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας- ΟΠΑΣΤΕ και το Δήμο Καρπενησίου, διοργανώνουν τον 9ο Ευρυτάνειο Δρόμο (ορεινός ημιμαραθώνιος αγώνας απόστασης 21.100μ., κύρια διαδρομή). Ο αγώνας έχει ενταχθεί στο καλεντάρι 2021 του ΣΕΓΑΣ (αγώνες δρόμου και βουνού) .

 

Ο αγώνας  θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1.                 Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνα :Σάββατο  31 Ιουλίου 2021 και ώρα 17:00

2.     Αφετηρία – Τερματισμός : μνημείο των Κοκκαλίων - χωριό Κρίκελλο Ευρυτανίας .

3.    Στοιχεία Αγώνα:

Α. Ευρυτάνειος δρόμος:       Απόσταση : 21.100μ.          

  Ώρα Εκκίνησης: 17:00

Β. Μονοπάτι  :                     Απόσταση :    7.100μ.        

   Ώρα Εκκίνησης: 17:15

Γ. Παιδικός Αγώνας:           Απόσταση :     1.500μ.          

  Ώρα Εκκίνησης: 17:05

 

 

Περιοχή: Κρίκελλο Ευρυτανίας.

Ο αγώνας ξεκινά από το Μνημείο στα Κοκκάλια, εκεί όπου έγινε η ιστορική και νικηφόρα μάχη των Αιτωλών και Ευρυτάνων απέναντι στους Γαλάτες το 279 π.χ.

 Οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να τρέξουν στα βουνά της Ευρυτανίας έχοντας μια εκπληκτική θέα καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής τους. Για  περίπου 1400 μ. θα τρέχουν σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι που συνδυάζει φυσική ομορφιά και αθλητική πρόκληση. Ο δρόμος που θα διασχίσουν περιέχει μια απαλή διαδρομή με μικρά ανηφορικά επίπεδα και μετά από περίπου 20 χιλιόμετρα καταλήγει  στη κεντρική πλατεία του Κρικέλλου Ευρυτανίας όπου θα βρίσκεται και ο τερματισμός.

Οι αθλητές τερματίζουν στη κεντρική πλατεία του Κρικέλλου Ευρυτανίας.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές θα μπορείτε να βρείτε το επόμενο διάστημα  στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://evrytaneiosdromos.gr