Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Οι προτάσεις του Δημήτρη Κολλημένου για τον αθλητικό τουρισμό της Ευρυτανίας


Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας «Ατομικά Αθλήματα» του Τομέα Αθλητισμού Νέας Δημοκρατίας.

🔹Με τη παρουσία του Τομεάρχη Αθλητισμού κυρίου Παναγιώτη Βαλασόπουλου και υπό τον συντονισμό του επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας κυρίου Γιάννη Παπαδημητρίου,

συζητήθηκαν θέματα τα οποία θα απασχολούν την ομάδα όπως:

️ Η ανάπτυξη των ατομικών αθλημάτων σε όλη την επικράτεια.

️ Η αξιοποίηση και βοήθεια στην εκπόνηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σχετικά με τον αθλητικό τουρισμό.

️ Η ανάγκη ενίσχυσης αθλητών σχετικά με την σωστή προβολή τους στα κοινωνικά δίκτυα

και τα χορηγικά πλάνα, με σκοπό την εύρεση χορηγών.

️ Τα θέματα εγκαταστάσεων και η συμμετοχή για βοήθεια στο έργο της μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

️ Η διοργάνωση Ημερίδων ανά περιφέρεια σχετικά με τον ατομικό αθλητισμό.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχει ο Δημήτρης Κολλημένος, υπεύθυνος αθλητισμού της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας. Ο κ. Κολλημένος αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιφέρεια και ειδικά στην Ευρυτανία, μέσω της τέλεσης σημαντικών διοργανώσεων, την πραγματοποίηση ημερίδων και σεμιναρίων για τα ατομικά αθλήματα με στόχο την προβολή τους και το «άνοιγμα» τους στην επαρχία, στη βοήθεια που θα πρέπει να έχουν τα σωματεία και ειδικά οι αθλητές των ατομικών σπορ, ενώ θα καταθέσει και γραπτώς τις προτάσεις του επόμενο διάστημα.

Όπως και όλοι οι φίλοι του αθλητισμού, έτσι και ο ίδιος υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την έλευση του Ράλλυ Ακρόπολις στην Ευρυτανία, έχοντας από τις αρχές Ιανουαρίου αποστείλει επιστολή στην οργανωτική επιτροπή, στην οποία καλούσε τους υπευθύνους να εξετάσουν τον νομό για το πέρασμα της μετά από χρόνια από τον νομό.

Μερικοί από τους στόχους του επόμενου διαστήματος και με την καλυτέρευση των υγειονομικών συνθηκών είναι η διοργάνωση φιλανθρωπικού παιχνιδιού καλαθοσφαίρισης με συμμετοχή σπουδαίων ονομάτων του παρελθόντος ,η διεξαγωγή καμπ ακαδημιών, ο προγραμματισμός ημερίδας σε σχολεία της περιοχής με θέμα το bulling και τη σεξουαλική βία, καθώς και η έλευση του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» στα σχολεία του νομού με ομιλίες Ολυμπιονικών σε αυτά.

Μάλιστα, προσεχώς θα «κλειστεί» και συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη με κύριο άξονα τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ευρυτανία, ενώ βρίσκεται δίπλα στα σωματεία όσον αφορά την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ, με στόχο να φτάσουν στον ύψιστο αριθμό. Ήδη έχουν γίνει ανεπίσημες συζητήσεις για την έλευση διοργανώσεων στην περιοχή, όπως στα αθλήματα του «χιονοβόλει» και του ποδόσφαίρου σάλας με αρωγούς και μεγάλους συμμάχους σε όλο το έργο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Ευρυτανίας) και τους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων.

Να τονιστεί τέλος πως ο τομεάρχης αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως ιδιαίτερα όμορφο και αναπτυσσόμενο άθλημα το ποδόσφαιρο σάλας, στο οποίο ο τοπικός τομεάρχης είναι Γενικός Γραμματέας.

 


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Κολλημένος