Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Βγαίνει το «λουκέτο» από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό - Η σύσκεψη με λοιμωξιολόγους


Διεξήχθη σήμερα το πρωί η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, παρουσία των Αυγενάκη, Μαυρωτά, αναφορικά με το άμεσο άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οριστική απόφαση θα παρθεί αύριο το μεσημέρι, εν τούτοις, φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις σε όλα τα αθλήματα. Στην σύσκεψη το «παρών» έδωσε και ο Άγγελος Παπανικολάου, υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ και μέλος του ΔΣ ΕΟΔΥ, ο οποίος με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο τοποθετήθηκε υπέρ της επανεκκίνησης του αθλητισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άγγελος Παπανικολάου τόνισε ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να λειτουργήσει ξανά, κυρίως, σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και τα εθνικά. Υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο για την προστασία των αθλητών. Παράλληλα, πρότεινε την άμεση επαναλειτουργία των ακαδημιών, δεδομένου ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στην αθλητική ζωή.

«Ο οργανωμένος αθλητισμός είναι ασφαλής και σύμφωνα με τα δεδομένα τα κρούσματα είναι λίγα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Παπανικολάου. Σίγουρα, η τοποθέτηση του υποψήφιου προέδρου, που είναι άριστος γνώστης του αθλητισμού αλλά και μέλος του ΔΣ ΕΟΔΥ. ήταν καταλυτική και δεν αποκλείεται τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να «ανάψουν το πράσινο φως» στην αυριανή σύσκεψη.

Πηγή: www.onsports.gr