Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ριζικές αλλαγές εξετάζει η ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας


Η ΕΠΟ, η οποία ήδη έχει φέρει στο “τραπέζι” τη συμμετοχή ομάδων Γ’ Εθνικής από τη σεζόν 2021-22 και Κυπελλούχων ΕΠΣ από τη σεζόν 2022-23.

Η βασική διαφορά πλέον, θα είναι η συμμετοχή των ομάδων της νέας και αναβαθμισμένης Γ’ Εθνικής, η οποία θα έχει από τη νέα σεζόν λιγότερες ομάδες. Επομένως η συρρίκνωση του αριθμού των ομάδων, φαίνεται ότι χαρίζει σε όσες πετύχουν φέτος την είσοδό τους στην πρώτη προνομιούχο οκτάδα του Πρωταθλήματος, σαν “μπόνους”, τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Ελλάδας.

Πρώτη φορά η Γ΄ Εθνική

Η Γ’ Εθνική, ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας, ούτε καν την εποχή που ονομαζόταν Δ’ Εθνική (θυμίζουμε ότι τη σεζόν 13-14 η ΑΕΚ δεν είχε μπει στην κλήρωση σαν ομάδα Γ’ Εθνικής). Υπήρχε απλά ένα ξεχωριστό Κύπελλο Γ’ Εθνικής, το οποίο όμως τα τρία τελευταία χρόνια έχει καταργηθεί. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, συμμετείχαν στα Κύπελλα των τοπικών Ενώσεων και μέσα από εκεί είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Ελλάδας.

Τί έγινε φέτος και τι θα γίνει πλέον

Φέτος οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων, αποκλείστηκαν λόγω του lockdown. Η ΕΠΟ σχεδιάζει πλέον το Κύπελλο Ελλάδας της νέας σεζόν, έχοντας στις σκέψεις όσα περιγράψαμε πιο πάνω. Έτσι τη σεζόν 2021-22, θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Όσο για τους Κυπελλούχους των Ενώσεων, αυτοί συζητείται να μπουν από τη σεζόν 2022-23 στη διοργάνωση, δεδομένου ότι φέτος δεν έχουμε ανάδειξη Κυπελλούχων Ενώσεων. Όσον αφορά τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, το πλάνο είναι να μην συμμετάσχουν καθόλου στα Κύπελλα των τοπικών Ενώσεων.

 Πηγή: ilia.news.gr