Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ως μη γενόμενα τα πρωταθλήματα ανδρών της ΕΣΚΑΣΕ. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση


Εδώ και λίγες μέρες, αρκετές τοπικές Ενώσεις με ανακοινώσεις τους, κάνουν και επίσημα γνωστό το αυτονόητο, της μη συνέχισης δηλαδή των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες ανδρών, χαρακτηρίζοντας τα ως μη γενόμενα, κάτι που σημαίνει πως τη νέα σεζόν οι ομάδες θα έχουν ως σημείο εκκίνησης, τη φετινή τους αφετηρία.

Ήδη, σε επίσημες ανακοινώσεις έχουν προβεί μεταξύ άλλων οι ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΚ, ΕΣΚΑΒΔΕ.

Από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται και η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΣΕ που σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενημερώνει πως τα πρωταθλήματα ανδρών Α’, Β’ και Γ’ ΕΣΚΑΣΕ διακόπτονται και θεωρούνται ως μη γενόμενα.

Παράλληλα, η ΕΣΚΑΣΕ βρίσκεται σε στάση αναμονής περιμένοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας για την πιθανή συνέχιση των πρωταθλημάτων υποδομής (παίδων, εφήβων, κορασίδων, νεανίδων), όπου οι αθλητές έχουν τη δυνατότητας της μοριοδότησης σε περίπτωση διάκρισής τους.

Από πλευράς Ένωσης, υπάρχει πλάνο για να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι αγώνες, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με σωματεία, για να ξεκαθαριστεί ποιοι έχουν την πρόθεση να αγωνιστούν, σε περίπτωση που δοθεί ”πράσινο φως” για τη διεξαγωγή τους.

Ήδη πάντως, αρκετές ομάδες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν καταρχήν προπονήσεις, ζητώντας επίσημα από τους Δημοτικούς Οργανισμούς όπου υπάγεται ο κάθε σύλλογος ξεχωριστά, να τους παραχωρηθούν ώρες στα κλειστά γυμναστήρια της περιοχής τους.

Επίσης, από Δευτέρα ξεκινούν και οι προπονήσεις των ακαδημιών, όπου επίσης φέτος, όπως και στις κατηγορίες Ανδρών, δεν θα διεξαχθούν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα (παμπαίδων-παγκορασίδων).

Πηγή: www.stereabasket.gr