Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Στο βάθος… 4 όμιλοι και όποιος αντέξει!


Πρόθεση της ΕΠΟ είναι σε βάθος τριετίας η Γ’ Εθνική να απαρτίζεται από τέσσερις ομίλους αντί δέκα που είναι φέτος.

Η μη άνοδος την περίοδο 2020-2021 καμίας ομάδας από τα τοπικά Πρωταθλήματα λόγω της μη διεξαγωγής τους διευκολύνει την μείωση των ομάδων της Γ΄ εθνικής και την δημιουργία πιο ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μέχρι έξι θα είναι οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής την περίοδο 2021-2022 και εφόσον στόχος είναι να μειωθούν περαιτέρω θα πρέπει να ανεβαίνουν και λιγότερες ομάδες από τα τοπικά Πρωταθλήματα. Ετσι μπορεί να οδηγηθούμε την περίοδο 2022-2023 σε πέντε ομίλους και την περίοδο 2023- 2024 σε τέσσερις. Για το θέμα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου στην εφημερίδα «Μetrosport» τόνισε:

«Η Γ’ Εθνική είναι περιφερειακό πρωτάθλημα και για μένα θα πρέπει να γίνει εθνικό, για να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να βγαίνουν λιγότερες ομάδες στη Γ’ Εθνική. Η προκήρυξη θα έρθει στο διοικητικό συμβούλιο από την επιτροπή διοργανώσεων και το δ.σ. της ΕΠΟ θα αποφασίσει για το μέλλον της επόμενης Γ’ Εθνικής. Εκεί πιστεύω ότι θα πρέπει να επικρατήσει η λογική για να μπορούμε να φτάσουμε σε βάθος τριετίας στους τέσσερις ομίλους στη Γ Εθνική.

Του χρόνου το καλοκαίρι λογικά θα πρέπει να γίνουν κάποια μπαράζ ώστε π.χ. αντί 56 ομάδες να ανεβούν στη Γ’ Εθνική 28 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Θα είναι μια ευκαιρία καθώς από ότι φαίνεται θα πάμε σε αναδιάρθρωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, να κάνει και η Γ’ Εθνική την αναδιάρθρωση της».

Σχετικά με τον υποβιβασμό λιγότερων ομάδων φέτος από τη Γ’ είπε:

«Καλό είναι να μην αλλάζουν οι προκηρύξεις. Είναι ένα θέμα που αν έρθει στο συμβούλιο θα συζητηθεί εκεί».

Πότε θα ξέρουμε για τον αριθμό ομάδων που θα ανεβαίνουν από τα τοπικά;

« Όταν συζητηθεί η προκήρυξη για το επόμενο Πρωτάθλημα. Γύρω στον Αύγουστο».

Ανοίγουν και οι ακαδημίες τι λέτε;

«Είναι θετική εξέλιξη και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για αυτό. Είναι κάτι που το περιμένουν οι ακαδημίες και για αυτό τον μήνα Ιούνιο θα διοργανώσουμε στην ΕΠΣ Πέλλας αγώνες για τα τμήματα υποδομής. Το κάνουμε για να παίζουν τα παιδιά και να μην αποσπαστούν από το ποδόσφαιρο. Ο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος είναι κοντά για την επανέναρξη των Πρωταθλημάτων οπότε είναι μια ευκαιρία για να μπούμε λίγο στην κανονικότητα».

Πηγή:  patragoal.gr