Τρίτη 13 Απριλίου 2021

“Αντάρτικο” από τη Σάμο στην απόφαση της ΕΠΟ για τα τοπικά πρωταθλήματα


Τη δική της “γραμμή” ακολουθεί η ΕΠΣ Σάμου, σχετικά με τη διεξαγωγή των τοπικών πρταθλημάτων. Με ανακοίνωσή της, στέλνει μήνυμα προς την ΕΠΟ ότι η ίδια θα πράξει αυτό το οποίο θα αποφασίσουν τα σωματεία της, στηριζόμενη στον Νόμο και στους Κανονισμούς (ΚΑΠ άρθρο 20/ παράγραφος 13), που κάνουν λόγο για απόφαση της εκάστοτε διοργανώτριας.

Το Δ/Σ της ΕΠΣ Σάμου και απ’ την στιγμή που θα επιτραπεί το «άνοιγμα» του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού , θα συσκεφθεί και αφού πάρει την άποψη των σωματείων της θα πράξει αναλόγως.Οι τοπικές διοργανώσεις είναι ευθύνη των διοργανωτριών. Που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι κατά τόπους ΕΠΣ και κανείς άλλος”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΣ Σάμου, η οποία με τον τρόπο αυτό, θεωρεί ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη με βάση την προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής, όπως συντάχθηκε το καλοκαίρι, να προβιβάσει ομάδες, από τη στιγμή την οποία και θα καταστεί δυνατή η ανάδειξη Πρωταθλητών στα τοπικά πρωταθλήματα.

 Το άρθρο 20, παράγραφος 13 του ΚΑΠ, αναφέρει: «Αν ένα πρωτάθλημα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εν όλω ή εν μέρει για σπουδαίο λόγο ή για λόγο ανωτέρας βίας, το Δ.Σ. της οικείας διοργανώτριας αποφασίζει την οριστική ολική ή μερική διακοπή του και ρυθμίζει κάθε σχετικό θέμα (λ.χ. θέση πρωταθλητή, ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA, υποβιβασμός, κ.λπ.) με βάση τα χρηστά αθλητικά ήθη και υπό την προϋπόθεση πως η οικεία απόφαση δεν είναι αντίθετη στους κανονισμούς και τις αποφάσεις της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ».

Το θέμα είναι εξόχως ενδιαφέρον και για την Ηλεία και ιδιαίτερα για τον Πανηλειακό, ο οποίος σχετικά πρόσφατα είχε πάρει θέση και είχε εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση ότι τη νέα σεζόν απαιτείται να υπάρξουν προβιβασμοί ομάδων από τις ΕΠΣ προς τη Γ΄ Εθνική.

Πηγή: ilia.news