Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Mένει το τυπικό για την ακύρωση της χρονιάς


Η ακύρωση της χρονιάς είναι πλέον το σχεδόν βέβαιο σενάριο της επόμενης ημέρας των τοπικών πρωταθλημάτων.

Άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι, είναι αυτό που πρόκειται να αποφασιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα αν δεν προκύψει κάτι την τελευταία στιγμή που θα ανατρέπει τα πάντα. Τα σωματεία οφείλουν να μπουν σε διαδικασία προγραμματισμού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο που, όπως δείχνουν τα πράγματα, και αυτή θα είναι και πάλι «ειδικών συνθηκών».

Είναι φανερό και το έχουμε γράψει και άλλες φορές μέσα από εδώ, πως ο κορονοϊός δεν φαίνεται ότι θα …μας αφήσει σύντομα και μάλλον θα μας ταλαιπωρήσει για πολύ καιρό ακόμα, με τις συνέπειες να είναι απρόβλεπτες όχι μόνο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βέβαια αλλά και σε πολλές άλλες εκφάνσεις της ζωής μας. Τι σημαίνει όμως τώρα, «ακύρωση της χρονιάς;».

Τι επιπτώσεις θα έχει στα πρωταθλήματα. Τα ρόστερ θα παραμείνουν τα ίδια; Ή πάλι όλα από την αρχή, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι; Καταρχάς θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι κανονικά κανείς δεν μπορεί να μείνει ελεύθερος από κανένα σωματείο αν δεν υπάρχει η συναίνεση της ομάδας. Είτε με κορονοϊό, είτε και χωρίς αυτόν.

Οι όποιες συμφωνίες ενός έτους κι αν γίνονται, νομικά δεν υφίστανται και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα, επειδή άπαντες λειτουργούν έτσι και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά, μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να περιμένουν και άλλο. Και αυτό διότι κανείς δεν είναι σε θέση να πει από τώρα με βεβαιότητα τι θα ισχύσει τελικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ούτε φυσικά η διοργανώτρια αρχή η οποία θα πρέπει να περιμένει με τη σειρά της τις οδηγίες που θα πάρει από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Πηγή:  patragoal.gr