Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Παναγιώτης Καραγιάννης: «Ο αθλητισμός είναι ο βασικός πυλώνας του τουρισμού μας»

Η σελίδα μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε μια ενδιαφέρουσα μίνι συνέντευξη με τον γνωστό επιχειρηματία Παναγιώτη Καραγιάννη. Ο κ. Καραγιάννης τα τελευταία χρόνια είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής «Συμβαίνει Τώρα» του Ράδιο Καρπενήσι. Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει από αρκετά πόστα του αθλητισμού και μια συζήτηση μαζί του μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να περάσει.

Οι άξονες της συνέντευξης αφορούσαν την παρουσία του και τις προτάσεις του για τον αθλητισμό της Ευρυτανίας, την δράση του με την εκπομπή του, τα δεδομένα με τη νέα πίστα της ΑΛΑΚ και τις εμπειρίες του από αγώνες του εξωτερικού.

 

Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:


Evrytania
Sport
: Κύριε Καραγιάννη, είστε ένα άτομο με αρκετά σημαντική δράση και στον αθλητισμό. Μιλήστε μας για την παρουσία σας σε αυτό.

Παναγιώτης Καραγιάννης: «Ξεκίνησα τον αθλητισμό από το σκι. Συμμετείχα σε πάρα πολλούς αγώνες και ήμουν μέλος του ΕΟΣ Καρπενησίου. Ως αθλητής συμμετείχα σε αγώνες με την ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σέλι και πιο συγκεκριμένα σε αγώνα γιγαντιαίας κατάβασης, ελεύθερης κατάβασης και special κατάβασης. Διετέλεσα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΣ Καρπενησίου κάποια χρόνια, ήμουν και δάσκαλος εκμάθησης σκι. Μετά υπήρξα αθλητής της ΑΛΑΚ του μηχανοκίνητου αθλητισμού με πάρα πολλές συμμετοχές και διακρίσεις, πάρα πολλά κύπελλα και μετάλλια. Μάλιστα έλαβα μέρος μία χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και είχα πάρει και την 3η διάκριση από την ΕΛΠΑ. Ασχολήθηκα με τη διαιτησία ποδοσφαίρου αρκετά χρόνια στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας, υπήρξα και διαιτητής της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας. Να αναφέρω ότι στα φιλικά που γίνονταν στο Καρπενήσι έχω διαιτητεύσει πάρα πολλές ομάδες, όπως η Λάρισα, ο Εθνικός Πειραιώς, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης ο Λεβαδειακός, ο Φωκικός,  ο Αχαρναϊκός κ.α.. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μία φορά σε φιλικό της Λάρισας είχα σφυρίξει ένα πέναλτι και ο αείμνηστος Γιώργος Μητσιμπόνας μου είπε: “Ποιος είσαι ρε φίλε, ο Παλοτάι;” και του απάντησα: “Κύριε Μητσιμπόνα ό,τι είδα σφύριξα”. Αργότερα,  διετέλεσα και Πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Καρπενησίου, νωρίτερα είχα τελέσει και έφορος της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου. Συμμετείχαμε με τους αθλητές σε πάρα πολλούς αγώνες και στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Υπήρξα επίσης και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, για δυο θητέιες μέλος της ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ , για 6 χρόνια ήμουν Πρόεδρος και ιδρυτής της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καρπενησίου και αθλητής της. Διοργανώσαμε πάρα πολλούς αγώνες με τους συνεργάτες μου στο Καρπενήσι με πάρα πολλές συμμετοχές και πάρα πολύ κόσμο ως θεατές με σκοπό και μόνο να προβάλλουμε τον τόπο, στον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Είχα δελτίο ποδοσφαιριστή και στον Αίολο. Θυμάμαι πως είχα συμμετάσχει και σε έναν αγώνα μέσα στο Λιανοκλάδι. Δεν θυμάμαι ακριβώς με ποια ομάδα έπαιζε ο Αίολος. Στο ποδόσφαιρο δεν ήμουν καλός, όσο ήμουν στη διαιτησία.»

 

Evrytania Sport: Τα τελευταία χρόνια επίσης με την εκπομπή σας «Συμβαίνει Τώρα», καλύπτετε και αρκετά αθλητικά γεγονότα, προβάλλοντας τον τόπο.

Παναγιώτης Καραγιάννης: «Το Συμβαίνει Τώρα είναι μία εκπομπή, η οποία έλειπε από το Καρπενήσι και γενικότερα από την Ευρυτανία. Είναι μία ζωντανή εκπομπή με πάρα πολλά ρεπορτάζ και αθλητικά ρεπορτάζ. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας και όχι μόνο καταγράφεται με την κάμερά μου. Ήδη έχουμε κάνει πάνω από 2.700 συνδρομητές μέχρι τώρα και μας βλέπουν οι απανταχού Ευρυτάνες, όπου και αν βρίσκονται: Αμερική, Αυστραλία, Καναδά και άλλου. Επίσης με το Συμβαίνει τώρα μπορώ να πω ότι με εμπιστεύονται και μου δίνουν συνεντεύξεις θεσμικοί παράγοντες, όπως ο Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, Μητροπολίτης. Με αυτό συνεπάγεται ότι οι ειδήσεις μου είναι πάντα αντικειμενικές, είναι αληθινές και νομίζω ότι προσφέρω και εγώ ένα μικρό έργο δημοσιογραφικό. Τη δημοσιογραφία δεν την έχω σπουδάσει,  αλλά μου αρέσει πάρα πολύ επίσης μέσα από αυτό το κάπου κάνω, το Συμβαίνει Τώρα. Να ευχαριστήσω το Ράδιο Καρπενήσι και τη συνεργάτιδά μου, την Έλενα την Κανέλλου, η οποία πραγματικά με βοήθησε πάρα πολύ στο ξεκίνημα μου και με βοηθάει.»

 

Evrytania Sport: Ως πρώην Πρόεδρος και μέλος της ΑΛΑΚ αρκετή είναι η συζήτηση που έχει «αναλωθεί» για τη νέα πίστα της Λέσχης. Ποια η γνώμη σας για αυτό το θέμα;

Παναγιώτης Καραγιάννης: «Όπως ανέφερα και στην πρώτη ερώτηση, υπήρξα ιδρυτής της το 1987 και Πρόεδρος για πάρα πολλά χρόνια. Υπήρξα αγωνιζόμενος και μπορώ να πω ότι έβαλα και εγώ το δικό μου λιθαράκι σε αυτόν τον τόπο, που ζω και εργάζομαι πάρα πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι πρέπει να βρει το δικό της χώρο, διότι πραγματικά υπάρχει πάρα πολύ νεολαία, η οποία την επικροτεί και τη θέλει. Μέσα από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου διαπαιδαγωγούνται όλα τα μέλη της Λέσχης και όλοι οι καινούργιοι οδηγοί. Να τονίσω επίσης ότι από τότε που έγινε η μικρή πίστα στη μεγάλη ευθεία, στην Εθνική Οδό Καρπενησίο-Λαμίας από τότε έχει να γίνει και ατύχημα στο Καρπενήσι. Άρα λοιπόν τα μέλη της Λέσχης με τη συμβολή των μεγαλύτερων και του Διοικητικού Συμβουλίου διαπαιδαγωγούνται. Το διοικητικό συμβούλιο και οι οργανωτές των events είναι πάντα υπεύθυνοι και σοβαροι. Επομένως πρέπει να δημιουργήσουμε στο Καρπενήσι μία πίστα ή έναν χώρο με σκοπό τη  διαπαιδαγώγηση των καινούργιων μελών των αγώνων και των events που θα προβάλλει τον νομό Ευρυτανίας και το Καρπενήσι.»

 

Evrytania Sport: Μια γενικότερη τοποθέτηση σας θα θέλαμε για τον αθλητισμό του νομού και ποιες κινήσεις επιβάλλεται να γίνουν, για να βελτιωθεί;

Παναγιώτης Καραγιάννης: «Είμαστε ένας νόμος, ο οποίος έχει πάρα πολύ φυσική ομορφιά. Θα έπρεπε σε αυτό εδώ τον τόπο να υπάρχει από χρόνια μία Γυμναστική Ακαδημία, προσφέρεται για αθλητές όλων των αθλημάτων το Καρπενήσι. Δεν μπορούμε να λέμε ή μάλλον να λένε κάποιοι ότι η βαριά μας βιομηχανία δεν είναι ο αθλητισμός όλον τον χρόνο, γιατί έχουμε χιονοδρομικό κέντρο, κολυμβητήριο και προπονητικό Κέντρο. Έχουμε ολόκληρη τη φύση, για να μπορεί κάποιος να προπονηθεί σε 1000 μέτρα υψόμετρο, μπορούμε να κάνουμε αγώνες αυτοκινήτου, εκδρομές αυτοκινήτου, εκδρομές με μοτοσυκλέτες. Μπορούμε να κάνουμε πίστα μοτοκρός, μια ασφάλτινη πίστα που λείπει της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καρπενησίου, το περίφημο παρα-πέντε και ποδήλατο. Υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Καρπενήσι και γενικότερα στην Ευρυτανία και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πάρα πολλές πεζοπορίες, καθώς έχουμε τα ποτάμια για κανόε καγιάκ. Έχουμε και τη Λίμνη Κρεμαστών,  πού μπορούμε να κάνουμε με διάφορα σκάφη αγώνες, καθώς είναι αναξιοποίητη. Οπότε γενικότερα, αυτοί οι οποίοι ψηφίζονται από μας και μας εκπροσωπούν πρέπει να δώσουν μεγάλη σημασία στον αθλητισμό, που είναι ο βασικός πυλώνας του τουρισμού μας.»

 

Evrytania Sport: Έχετε τέλος παρακολουθήσει και αγώνες στο εξωτερικό. Ποιες ήταν οι
εντυπώσεις σας από αυτούς;

Παναγιώτης Καραγιάννης: «Ναι, βρέθηκα πριν λίγα χρόνια στην Αγγλία, μιας και εκεί ήταν τα παιδιά μου και ήθελα να πάω να δω έναν αγώνα της Premier League. Συγκεκριμένα παρακολούθησα τον αγώνα Φούλαμ-Μπόρνμουθ, ο οποίος έληξε με 0-3. Εκείνο το οποίο μου έκανε εντύπωση ήταν ότι οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων ήταν τόσο πειθαρχημένοι. Να αναφέρω ότι μέσα στο γήπεδο έκανα και εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» από την κερκίδα και γενικότερα κάποιες ερωτήσεις μέσα στο γήπεδο της Φούλαμ. Μπορώ να πω ότι πολιτισμός και αθλητισμός πάνε μαζί. Δυστυχώς, λυπάμαι που δεν το έχουμε αυτό στην Ελλάδα. Είχα πάει επίσης στην Τουρκία και παρακολούθησα αγώνα της Φόρμουλα 1, μια πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία που καθένας από μας θα ήθελε να της ζήσει.»

 








Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος