Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Eκτός εγκαταστάσεων από τις 12/4 τα μη εγγεγραμμένα σωματεία του μητρώου της ΓΓΑ


Από τις 12 Απριλίου, όποιο σωματείο δε φέρει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και δεν είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α. δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις της Γ.Γ.Α. 

Αντίστοιχη διάταξη έχει ψηφιστεί και για τις εγκαταστάσεις των Δήμων»

 ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του με τα σωματεία που είναι στο μητρώο. Για την χρηματοδότηση των σωματείων επισήμανε: 3.408 αθλητικά σωματεία εισέπραξαν 9.672.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Εκκρεμεί η πληρωμή 1479 ακόμη σωματείων εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους. Ωστόσο, δηλώσαμε ότι θα στηρίξουμε να νομιμοποιηθούν και όλα τα υπόλοιπα σωματεία που παλεύουν να επιβιώσουν.  

 Κάναμε ότι μπορούσαμε για το προηγούμενο έτος και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και για φέτος.

Nόμιμα σωματεία και δικαίωμα ψήφου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ακόμη ανέφερε: «Τα σωματεία όχι μόνο αναγνωρίζονται από την Πολιτεία, όχι μόνο θα έχουν δικαίωμα στην απευθείας οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, αλλά και όλα τα ενεργά και νόμιμα θα έχουν πλέον δικαίωμα ψήφου».


Σχέδιο νόμου του υφυπουργείου

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την ΕΕΑ.

Επιπλέον, με τη συμπλήρωση των 18 ετών απελευθερώνονται οι μεταγραφές των ερασιτεχνών αθλητών, ώστε να εκλογικευτούν και να περιοριστούν οι ισχύουσες έως σήμερα δεσμεύσεις. Η αρχή της ελεύθερης επιλογής σωματείου είναι βασική και ουσιώδης για την ελεύθερη σωματική καλλιέργεια και την προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας. Έτσι, το όριο της ενηλικίωσης επιλέγεται ως εύλογο ώστε να μην πληγεί και των δικαίωμα των σωματείων όπου ανήκουν οι αθλητές, να μην εμποδίζεται η παραγωγική διαδικασία και να συνδυάζεται με τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα».

Πηγή: metrosport.gr