Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Στο αθλητικό κέντρο η νέα «στέγη» της ΑΛΑΚ


Άμεση λύση βρέθηκε στο θέμα της νέας πίστας της ΑΛΑΚ. Ο μοναδικός σύλλογος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ευρυτανίας με Πανελλήνιες διακρίσεις είχε μείνει χωρίς «στέγη» το τελευταίο διάστημα, μετά την οριστική εγκατάλειψη της πίστας του στο τέλος του έτους, η οποία τον φιλοξένησε από το 2014 έως το 2020.

Η νέα πίστα της ΑΛΑΚ θα βρίσκεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ζαλοκώστα ("Ευρυτανικά Νέα" εντός αθλητικού κέντρου Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα στο νοτιοδυτικό τμήμα, πάνω από τα ανοιχτά γήπεδα χάντμπολ και τένις. Ο χώρος είναι μάλιστα «απομονωμένος» και ασφαλής και δεν τίθεται θέμα ηχορύπανσης με την υπόλοιπη εγκατάσταση, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι. Στο εν λόγω σημείο υπάρχει πάρκινγκ και θα υπάρξει επέκταση, μετά από επικοινωνία του Δήμου Καρπενησίου με το Δασαρχείο Καρπενησίου. Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας θα αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου, ενώ σημαντική θα είναι για μια ακομη φορά και η εθελοντική συμβολή των μελών της Λέσχης.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος αθλητισμού Γιάννης Σβερώνης, Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός και ο Πρόεδρος της ΑΛΑΚ Στάθης Φέγγος πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο, ο οποίος αναμένεται να έχει δυο προσβάσεις (Μια εντός αθλητικού κέντρου και μια περιμετρικά) και κερκίδα. 

 Ο Πρόεδρος της ΑΛΑΚ κ. Φέγγος με δήλωση του αναφέρει: "Θετική εξέλιξη υπάρχει για την ΑΛΑΚ στο θέμα της πίστας. Ο χώρος βρέθηκε και ένα όνειρο πολλών ετών φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Σύντομα θα υπάρχουν και άλλες ανακοινώσεις με την έκβαση του θέματος

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμο και προσωπικά τον Δημαρχο Νικο Σουλιωτη και τον αντιδήμαρχο κ. Σβερωνη Γιάννη, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό για αυτή την απόφαση και όσους συνετέλεσαν γι αυτό. Από την αρχή ΟΛΟΙ οι φορείς δείξανε ευαισθητοποίηση για το θέμα μας.Δεν είναι τυχαίο ότι την πρώτη κι ολας μέρα που ανακοινώσαμε την εγκατάλειψη της πίστας μας επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε συνάντηση ο ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης Λερογιαννης Δημητρης, συζητώντας  λύσεις και ανταλλάζοντας  απόψεις καταλήγοντας ότι από μέρους τους θα έχουμε βοήθεια όπως μπορούν.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και εύχομαι όλοι μια γροθιά να τα καταφέρουμε."

 


Πηγή :Ευρυτανικά Νέα