Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Τουλάχιστον μέχρι 28/2 χωρίς ερασιτεχνικά πρωταθλήματα


Το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκε και επίσημα το νέο lockdown για την Αττική που έφερε έξτρα περιοριστικά μέτρα και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Έτσι λοιπόν, αν κάποιος προσπαθήσει να βρει την άκρη του νήματος αναμφίβολα θα πρέπει να ψάξει τουλάχιστον μετά τις 28/2, ημερομηνία που σε πρώτη φάση ισχύει το νέο Lockdown!

Αυτό σημαίνει, πως όσο αισιόδοξα και να προσπαθήσει να δει κανείς την επόμενη μέρα, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά επιστροφή στη δράση πριν από τον Μάρτιο, στο καλύτερο σενάριο.

Αν υπολογίσει λοιπόν κανείς, πως η οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα έχει σταματήσει από τις 8 Νοεμβρίου, μιλάμε για 4 μήνες απραξίας, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί και ένα σεβαστό χρονικό διάστημα προσαρμογής, φτάνοντας, αν όλα πάνε καλά, στα μέσα Απριλίου για την επανέναρξη αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

 

Πλέον, το σενάριο για μια σεζόν που θα υπολογιστεί ως μη γενόμενη, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά…

Διαβάστε παρακάτω τα μέτρα που θα ισχύουν για τον αθλητισμό μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου:

  • Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:
  • Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.
  • Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Superleague I, και ΙΙ, Basket League και Volleyleague ανδρών και γυναικών, καθώς και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και β) των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.
  • Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών.
  • Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.
  • Της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.
  • Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον α) έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.