Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΣΕΠΚ: ”Με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, να γίνει η επανεκκίνηση και στις αντίστοιχες ηλικίες”


Ο ΣΕΠΚ με ανακοίνωση του χαιρετίζει τη χθεσινή απόφαση για την επιστροφή στις προπονήσεις της Α2 ανδρών, τονίζοντας πως αυτή πρέπει να είναι μόνο η αρχή για την επανεκκίνηση του αθλητισμού σε όλα του τα επίπεδα, τονίζοντας παράλληλα πως η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία πρέπει να σηματοδοτήσει και την επανεκκίνηση του αθλητισμού τις αντίστοιχες ηλικίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

‘Ο ΣΕΠΚ χαιρετίζει τη θετική εισήγηση της “Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες” μετά τα σχετικά αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και την επιστροφή στις προπονήσεις για τις ομάδες της Α2 Ανδρών. 

Ελπίζουμε αυτή να είναι μόνο η αρχή αντίστοιχων αποφάσεων για την σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού, σε όλες τις εκφάνσεις και τα επίπεδά του.

Παράλληλα, ευελπιστούμε πως την στιγμή που οι υγειονομικές επιτροπές θα ανακοινώσουν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, αυτό να συνδυαστεί με την ταυτόχρονη επανεκκίνηση του αθλητισμού στις αντίστοιχες ηλικίες, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει.

Εξάλλου, ο ΣΕΠΚ είναι έτοιμος να υλοποιήσει την δέσμευσή του, για την κάλυψη του κόστους της διεξαγωγής των διαγνωστικών τεστ στους προπονητές/μέλη του, που επιστρέφουν -σταδιακά- στην αθλητική καθημερινότητά τους”.

Πηγή: www.stereabasket.gr