Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Διακοφώτης: «Γ' Εθνική και τοπικά τον Φεβρουάριο»


Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της διοίκησης της ΕΠΟ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των μπαράζ ανόδου στη Football League.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου και μέλος της διοίκησης της Ε.Π.Ο., Παναγιώτης Διακοφώτης, υποστήριξε πως η Γ' Εθνική αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα της χώρας θα ξεκινήσουν αρχές Φεβρουαρίου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportstonoto.gr. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πιθανότερο ενδεχόμενο έναρξης της Γ' Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων:

«Είμαστε σε αναμονή των αποφάσεων για τις εξελίξεις της πανδημίας, δεν έχει αποφασιστεί το οτιδήποτε αφορά τον τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, για το αν θα είναι ένας ή δυο γύροι. Όσον αφορά τις δυο λίγκες, έχει γίνει το αίτημα από τον κ. Λεουτσάκο να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και στη Γ' Εθνική μετά την έναρξη στη Super League 2.  Φαντάζομαι η Γ' Εθνική και τα τοπικά θα ξεκινήσουν προπονήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες».

Για τους πιθανούς θεωρητικά τρόπους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων:

«Η πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχει περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο να ολοκληρωθεί αλλά και εκεί θα πρέπει να δούμε αν θα πρέπει να τροποποιήσουμε την άνοδο, τα μπαράζ δηλαδή. Τα οποία ήταν σε δυο ομίλους και ένα μίνι πρωτάθλημα, φαντάζομαι τώρα θα κάνουμε ή ένα γύρο ή αγώνες νοκ-αούτ σε ουδέτερα γήπεδα, όπως έγινε και στο Champions League. 

Το είχα πει και πριν ένα μήνα ότι η τροποποίηση προκήρυξης θα είναι μονόδρομος, θα πάμε φαντάζομαι σε μια λύση, η λίγκα δηλαδή όχι εμείς σαν Ομοσπονδία, θα αλλάξει δηλαδή η προκήρυξη της και θα καταρηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και να ολοκληρωθούν και τα δυο πρωταθλήματα χωρίς αυτά».

Πηγή: www.starsports.gr