Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Άνοιγμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων με συχνά rapid tests το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επιστροφή στην δράση


Αρκετές πληροφορίες προέκυψαν από την επίσημη απάντηση που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, προς το αίτημα του Ίκαρου Τρικάλων για την σταδιακή επανέναρξη της Α2’ και Β’ Εθνικής Μπάσκετ.

Αρκετές πληροφορίες προέκυψαν από την επίσημη απάντηση που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, προς το αίτημα του Ίκαρου Τρικάλων για την σταδιακή επανέναρξη της Α2’ και Β’ Εθνικής Μπάσκετ.

Συγκεκριμένα μέσα από τα λεγόμενα του, προκύπτει πως οι μη επαγγελματικές Κατηγορίες, δεν είναι στα άμεσα πλάνα της Κυβέρνησης να επιστρέψουν σε δράση, καθώς οι λοιμωξιολόγοι της χώρας κοιτούν την μεγάλη εικόνα (δηλαδή τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων, των αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και τους θανάτους) και με αυτήν ως βάση θα άρουν τα μέτρα στον χώρο του αθλητισμού όταν έρθει η ώρα.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Μαυρωτά, ο αθλητισμός θα επιστρέψει με πιο αυστήρα μέτρα σε σχέση με πριν και με πολύ πιθανή την περίπτωση να πραγματοποιούνται συχνά rapid tests, τα οποία, όπως αναφέρει, θα καλυφθούν με την βοήθεια της Κυβέρνησης, όχι όμως ολόκληρο το ποσό.

Παρακάτω αναλυτικά οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ LOCKDOWN

«Η πρότασή σας για διενέργεια προληπτικού εβδομαδιαίου ελέγχου κατά τα πρότυπα της Superleague 1 και της Basket League είναι και δική μας πρόταση και θα έλεγα αναγκαία συνθήκη για να ξαναρχίσουν και τα άλλα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών.

Αναγκαία συνθήκη αλλά όχι όμως ικανή. Για να ανακοπεί το 2ο κύμα της πανδημίας, οι ιατροί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θεωρούν απαραίτητο να περιοριστούν οι αθλητικές δραστηριότητες στο ελάχιστο. Τα κλειστά γήπεδα και τα ομαδικά αθλήματα θεωρούνται από τους ειδικούς δραστηριότητες με αρκετά υψηλό ρίσκο μετάδοσης και θέλουν να το περιορίσουν όσο γίνεται.»

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

«Όπως καταλαβαίνετε το άνοιγμα της αθλητικής δραστηριότητας θα γίνει σταδιακά μόλις αρχίσει να βελτιώνεται η μεγάλη εικόνα σε σχέση με την πανδημία. Σιγά σιγά θα αρχίσει πάλι να κτυπάει η καρδιά του αθλητισμού και μέσα στα κλειστά γήπεδα, ίσως με πιο αυστηρούς κανόνες και ελέγχους.

Η δυνατότητα να γίνονται προληπτικά σε αθλητές rapid test σε διαπιστευμένα εργαστήρια, προσδοκούμε ότι θα διευκολύνει την κατάσταση. Δεν μπορεί βέβαια να αναλάβει όλο το κόστος η Πολιτεία, αλλά θα συνδράμει όπως ήδη κάνει με το έκτακτο πακέτο λόγω COVID19 των 12 εκ. ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία.»

 

Έκλεισε αναφέροντας «Η πολιτική βούληση είναι να μην σταματήσει να κτυπά η καρδιά του αθλητισμού, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αλλά όπως καταλαβαίνετε η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και το πώς μπορεί να γίνει αυτό με ασφάλεια για όλη την κοινωνία, είναι κάτι που υπαγορεύεται από τους ειδικούς, που έχουν όλα τα δεδομένα και κάνουν τις τελικές εισηγήσεις.

Ας κάνουμε λοιπόν λίγο ακόμα υπομονή για να περάσουμε «τον κάβο» του σφοδρού 2ου κύματος της πανδημίας. Σχέδιο υπάρχει για την επόμενη μέρα, ώστε όπως έγινε και το καλοκαίρι, με πειθαρχία, οργάνωση και νέους κανόνες γρήγορα να επανέλθουμε.»

Πηγή: Kavalapoint.gr