Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Περισσότερα από 1.000 τα απολύτως νόμιμα σωματεία στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.


Τα περισσότερα σωματεία (144) που πληρούν όλα τα κριτήρια του Μητρώου τα έχει για την ώρα η Ομοσπονδία Ταεκβοντο (ΕΛΟΤ) και ακολουθούν ΕΟΚ και ΣΕΓΑΣ. 

Περισσότερα από 1.000 είναι πλέον τα απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ. Ο ρυθμός με τον οποίο ανταποκρίνονται στις παρατηρήσεις επί των αιτήσεών τους από τις αρχές Νοεμβρίου και προχωρούν στη «θεραπεία» τους είναι απολύτως ικανοποιητικός.

Μέχρι και χθες Κυριακή 22 Νοεμβρίου:

* 5.507 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο εκ των οποίων:

* 5.145 σωματεία προχώρησαν σε αίτηση

* 3.539 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (68,8%)

* 1.606 σωματεία δεν την ολοκλήρωσαν ακόμα (31,2%)

* 3.103 ολοκληρωμένες αιτήσεις σωματείων έχουν ελεγχθεί (87,7%)

* 1.055 αιτήσεις σωματείων εγκρίθηκαν, εξ αρχής ή κατόπιν «θεραπείας» (34%)

Τα περισσότερα σωματεία (144) που πληρούν όλα τα κριτήρια του Μητρώου τα έχει για την ώρα η Ομοσπονδία Ταεκβοντο (ΕΛΟΤ) και ακολουθούν ΕΟΚ και ΣΕΓΑΣ. Αναλυτικά στοιχεία και για τις 49 Ομοσπονδίες στους πίνακες που επισυνάπτονται.

Επιπλέον, είναι άξια μίμησης η πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ να συστήσει ειδικό μηχανισμό εξυπηρέτησης των σωματείων του βόλεϊ εντός της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ολοκληρώνουν ή/και να «θεραπεύουν» τις αιτήσεις τους. Αποτέλεσμα αυτής της αξιέπαινης ενέργειας η αύξηση εγγραφών (από 8 σωματεία στα 64), σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τα τελευταία έκτακτα πανελλαδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2020 ως η προθεσμία θεραπείας επί των παρατηρήσεων στις 3.276 αιτήσεις σωματείων, που υποβλήθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου.

Επίσης, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 έχει παραταθεί και η προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων των σωματείων εκείνων που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα συγκεκριμένα σωματεία θα έχουν περιθώριο «θεραπείας», επί τυχόν παρατηρήσεων στις αιτήσεις τους, έως τις 22 Ιανουαρίου 2021.

 *Από πλευράς Ευρυτανίας αίτηση κατέθεσαν περισσότερα από 10 σωματεία, τα οποία έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ. Το πρώτο σωματείο που εγκρίθηκε και βρίσκεται και επίσημα στο μητρώο είναι ο Κ.Ο. Καρπενησίου(Κ.Ο.Ε.) από τις 6 Νοεμβρίου, ενώ χτες Τρίτη 23/11 εγκρίθηκε και η αίτηση του Αθλητικού και Μαχητικού Συλλόγου Καρπενησίου(Π..Ο.Μ.), ενώ αναμένονται και οι εγγραφές και των υπόλοιπων συλλόγων που προχώρησαν σε αίτηση.

Πηγή: www.starsports.gr