Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ.Γ.Α αναστέλλονται οι αγώνες οι επίσημοι και φιλικοί σε όλες τις κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, κάτι που σημαίνει πως αναστέλλονται και οι τοπικοί αγώνες της ΕΣΚΑΣΕ για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Η ΕΣΚΑΣΕ με ανακοίνωση πριν από λίγο, έκανε γνωστή και επίσημα την αναστολή των πρωταθλημάτων της αναφέροντας χαρακτηριστικά: ”Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2020 η Γ.Γ.Α  μέσω του Γραφείου Τύπου ανακοίνωσε τους περιορισμούς που προβλέπονται για τον αθλητισμό , στα ενισχυμένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα νέα μέτρα ενάντια στην πανδημία εξειδικεύονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και η οποία εφαρμόζεται από Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 .Τα κυριότερα σημεία που αφορούν τα σωματεία και τις διοργανώσεις της ΕΣΚΑΣΕ είναι τα ακόλουθα:

Α. ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ (κίτρινο):

* Αναστέλλονται οι επίσημοι και φιλικοί αγώνες σε όλες τις κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, εξαιρουμένων των αγώνων ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών που δεν έχουν ανασταλεί. Οι προπονήσεις επιτρέπονται.

Β. ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (κόκκινο):

* Αναστέλλονται οι δραστηριότητες σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

* Αναστέλλονται κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις μαζικού, εναλλακτικού, πνευματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

 

Σύμφωνα με τα ανωτέρω η ΕΣΚΑΣΕ αποφασίζει την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων της ΄Ενωσης καθώς και των φιλικών αγώνων που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της,  από 3 Νοεμβρίου 2020 μέχρι νεωτέρας”.

Θυμίζουμε, πως μετά τη χθεσινή πρώτη ανακοίνωση της ΕΟΚ, η πρόθεση της ΕΣΚΑΣΕ ήταν να συνεχίσει τα πρωταθλήματα της, αφήνοντας εκτός μόνο τις ομάδες του Νομού Βοιωτίας που βρίσκεται στο επίπεδο ”1” αυξημένου κινδύνου λόγω covid-19, ενώ σε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία είχαν την πρόθεση να προχωρήσουν και άλλες Ενώσεις, που αυτή την περίοδο δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από τον κορωνοϊό. Η απόφαση της Γ.Γ.Α. όμως αναστέλλει όλα τα τοπικά πρωταθλήματα σε όλα τα ομαδικά σπορ μέχρι νεοτέρας, με την ελπίδα όλων, σε σύντομο χρονικό διάστημα το μπάσκετ να επιτρέψει και πάλι σε αγωνιστική δράση.

Πηγή:www.stereabasket.gr