Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Αίολος-Ποταμιά 0-4

Χάρης το εντυπωσιακό ξεκίνημα στο β΄ μέρος η Ποταμιά επικράτησε με το επιβλητικό 0-4 του Αίολου.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή (1/11) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω πολύ καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία αρκετών θεατών.

Ο Αίολος του Χρήστου Γιαννίτσαρη είχε καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, παίζοντας στα ίσια τον αντίπαλο. Στην επανάληψη όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και σε διάστημα 15 λεπτών δέχτηκε 4 γκολ με αποτέλεσμα όλα να κριθούν εκεί. Δοκάρι στο 52΄ μετά από εκτέλεση έμμεσου είχε ο Κώστας Μπόνιας.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μετά από ένα πρώτο μέρος που είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες και έχοντας και δοκάρι στο 40΄ με χτύπημα φάουλ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου έκλεισε το πρώτο μέρος χωρίς να σκοράρει. Στην επανάληψη μπήκε εντυπωσιακά και από το 50΄ μέχρι το 65΄ σκόραρε 4 φορές. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σε διάστημα δυο λεπτών(51΄, 52΄) έδωσε προβάδισμα νίκης στην Ποταμιά, ενώ το αυτογκόλ του Πάνου Μάρκη στο 60΄ και ένα τέρμα του Γιάννη Ηλιάδη στο 65΄ διαμορφώσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται το Σάββατο(7/11) με την Φραγκίστα, ενώ ο Αίολος ταξιδεύει στο Ραπτόπουλο, για να κοντραριστεί με την τοπική Δόξα. Οι Μεγαλοχωρίτες πλέον βρίσκονται μόνοι στην κορυφή με 9, ενώ ο Αίολος έμεινε στους 6.

 

Με αρκετό κόσμο

Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνόησαν στην προσέλευση αρκετών φιλάθλων στο γήπεδο για το ντέρμπι του τοπικού Ευρυτανίας.

 


Κατευθείαν στα «βαθιά»




 

 

 

 

 

 

 

 

Την πρώτη τους συμμετοχή με τον Αίολο έκαναν τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα μπαίνοντας κατευθείαν στα «βαθιά». Πρόκειται για τους Γιάννη Τσούκα ( Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) και Γιώργο Σερπάνο (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) που είναι δανεικοί από το Βελούχι, τον Νίκο Σκοπέτο (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) που αποκτήθηκε από την Διάνα Ηλιούπολης και τον Δημήτρη Κοτρώνη (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) που μεταγράφηκε από τη Μυρίκη.

 

Η 3αδα της Γ΄ Εθνικής

Το ματς σφύριξε η αξιολογημένη τριπλετα της Ευρυτανικής διαιτησίας με ρέφερι τον Δημήτρη Κουρλό και βοηθούς τους: Θοδωρή Κατσαρό και Σπύρο Μπύρο.


Μηδέν παθητικό

Μετά από τρία ματς πρωταθλήματος η εστία του Γιώργου Καλύβα της Ποταμιάς παρέμεινε ανέπαφη.

 

Α΄ Μέρος

 

Τις κλασικές η Ποταμιά

Ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό ήταν το πρώτο μέρος, με την Ποταμιά να έχει όμως τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο παιχνίδι.

 


Δοκάρι με Γενιτσαρόπουλο

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο 40΄ είχαν δοκάρι όταν απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.

 


Οι καλύτερες φάσεις

5΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε τον Σταμούλη απέναντι στον Φεγγούλη, που σούταρε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια.

26΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά και την εξ επαφής κεφαλιά-"ψαράκι" του Νούλα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Φεγγούλης.

35΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά και η κεφαλιά του Ηλιάδη έφυγε άουτ.

41΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.

45΄+3΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και την κεφαλιά του Φαρμάκη απέκρουσε ο Φεγγούλης.

 

 

Β΄ Μέρος

 

"Πρώτη" για δυο


 

Την πρώτη τους συμμετοχή στην επανάληψη πραγματοποίησαν από πλευράς Ποταμιάς ο δανεικός από τον ΑΠΟΚ Θανάσης Τριανταφύλλου (Φωτογραφία) και ο Κώστας Μπόνιας από τον Αίολο που επέστρεψε μετά από μια σεζόν στην Γ΄ Εθνική με την Ποταμιά. Να τονιστεί πως επανεμφανίστηκε με την ομάδα του Προφήτη Ηλία ο Στέργιος Καραντάνας.

 

4 γκολ σε 15΄

Οι παίκτες του Γιάννη Φλωράκη ήταν «καταιγιστικοί» και σε 15 λεπτά σκόραραν 4 φορές καθαρίζοντας νωρίς-νωρίς το παιχνίδι.

 

Δίλεπτο «Γεν»


 

Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) με δυο προσωπικά τέρματα έβγαλε μπροστά την ομάδα του με 0-2. Πρώτα στο 50΄ μετά την έξοχη ασιίστ του Χρήστου Λέρη βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ψύχραιμο σουτ στην αριστερή γωνία έκανε το 0-1. Πριν καλά-καλά «κοπάσουν» οι πανηγυρισμοί για το 0-1 ήρθε το 0-2 όταν στο επόμενο λεπτό ο «Γεν» με έξοχο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη (0-2). Ο "Πελέ" βρήκε δίχτυα σε ένα ακόμη ματς(Έχει χριστεί σκόρερ και στα 5 επίσημα παιχνίδια της ομάδας του) και είναι 1ος σκόρερ της κατηγορίας με πέντε τέρματα. 

 







Δοκάρι με έμμεσο


 

Ο Αίολος προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι και είχε δοκάρι στο 52΄μετά την εκτέλεση έμμεσου του Κώστα Μπόνια (Φωτογραφία), όταν η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί και απόκρουση του Γιώργου Καλύβα.

 


Αυτογκόλ Μάρκη


 

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι Μεγαλοχωρίτες έκαναν τρία τα τέρματα τους, όταν μετά το πλάγιο του Χρήστου Κατσαρή από δεξιά ο Παναγιώτης Μάρκης άθελα του με γυριστή κεφαλιά πέτυχε αυτογκόλ (0-3).

 




Το 4ο τέρμα


 

Η Ποταμιά ολοκλήρωσε τον «καταιγισμό» των τερμάτων στο 65΄ με έξοχο γυριστό σουτ του 43χρονου Γιάννη Ηλιάδη (Φωτογραφία). Ο Χρήστος Κατσαρής έφερε την μπάλα ξανά δυνατά με πλάγιο την μπάλα στην περιοχή και ο έμπειρος «Ήλι» με γυριστό σουτ βρήκε δίχτυα (0-4).

 



Έμεινε με 10


 

Ο Ποταμιά ολοκλήρωσε το ματς με 10, αφού στο 80΄ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Χρήστος Λέρης. Οι αλλαγές της Ποταμιάς είχαν ολοκληρωθεί λίγο νωρίτερα.

 


Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Ηλιάδης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και το σουτ του Σταμούλη έφυγε πάνω από την εστία του Αίολου.

50΄: Ο Λέρης με έξοχη μπαλιά έβγαλε τον Γενιτσαρόπουλο τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ψύχραιμο σουτ στην αριστερή γωνία πέτυχε το 0-1.

51΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με χαμηλό πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αίολου (0-2).

52΄: Εκτέλεση έμμεσου του Μπόνια μετά από πάσα του Τσούκα απέκρουσε ο Καλύβας και στην συνέχεια βρήκε στο αριστερό δοκάρι.

59΄: Μακρινό σουτ του Σταμούλη απέκρουσε σε κόρνερ ο Φεγγούλης.

60΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά και ο Μάρκης άθελα του με γυριστή κεφαλιά πέτυχε αυτογκόλ (0-3).

65΄: Νέο δυνατό πλάγιο του Κατσαρή αυτή την φορά από αριστερά και εν συνεχεία ο Ηλιάδης με γυριστό σουτ πέτυχε το 0-4.

75΄: Σουτ του Φούκα μπλόκαρε ο Καλύβας.

87΄: Ο Μάρκης από αριστερά σέντραρε, ο Κωστορρίζος προσποιήθηκε και από ευνοϊκή θέση σούταρε αδύναμα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κοτρώνης, Σερπάνος Γ., Κατσαρής

 

Δικαριθέντες

Αίολος: -

Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Λέρης, Κατσαρής, Κουτσουπιάς

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Χρήστος Γιαννίτσαρης): Φεγγούλης, Σκοπέτος(61΄ Καραντάνας), Φούκας, Ζαραβέλης Χ., Κοτρώνης(53΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Μισύρης, Ζαραβέλης Κ., Τσούκας, Μάρκης, Σερπάνος Γ.(66΄ Κωστορρίζος), Καλύβας Κ.(46΄ Μπόνιας)

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Μπουμπουρής(67΄ Ξαγάρας), Παρασκευόπουλος(71΄ λ.τρ. Τσάκνης), Ηλιάδης, Φαρμάκης, Κουτσουπιάς Θ., Λέρης, Κατσαρής, Σταμούλης Κ.(67΄ Πλεξίδας), Γενιτσαρόπουλος, Νούλας(61΄ Τριανταφύλλου)

 

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος