Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Φάλαρα-Γ.Σ. Άτλας 36-53

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ έκανε ο Άτλας, ο οποίος επικράτησε με 36-53 των Φαλάρων.

Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και ώρα 5 στο ΔΑΚ Λαμίας. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά που αγωνίζονται μακριά από τη Στυλίδα, που δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο για τις προδιαγραφές της κατηγορίας ξεκίνησαν με το «αριστερό» στο πρωτάθλημα, έχοντας κακή επιθετική επίδοση. Ο Ανδρέας Τσουκαλάς ήταν ο πρώτος σκόρερ τους με 13 πόντους και τρία 3ποντα.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα έκανε ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας «διπλό», το οποίο του δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο φόργουορντ Θωμάς Χονδρός με 16 πόντους και 1 3ποντο ηγήθηκε του σκοραρίσματος των νικητών.

Οι Καρπενησιώτες θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι στο Καρπενήσι το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ενάντια στα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη για τη 2η αγωνιστική. Μια ημέρα μετά οι Στυλιδιώτες υποδέχονται τον Μώλο.

 

Ιδανική επιστροφή

Ο Άτλας επέστρεψε στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία είχε αγωνιστεί για μοναδική σαιζόν την περίοδο 2015-2016, τερματίζοντας τελευταίος με τρεις νίκες και έντεκα ήττες και γνωρίζοντας τον υποβιβασμό. Πλέον έδειξε πως οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για μια καλή πορεία, που θα συνδυαστεί με την παραμονή του στην κατηγορία.

 

Διψήφιος ο Τσουκαλάς


 

Για τους γηπεδούχους ο Ανδρέας Τσουκαλάς(Φωτογραφία) σημείωσε 13 πόντους με τρία 3ποντα. Ο Ανδρέας Αραπάι είχε 6 με ένα 3ποντο. Οι δυο τους έχουν υπάρξει μέλη του Πρωτέα Λαμίας.

 


Στη Β΄ και φέτος

Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά με βοηθό τον Κώστα Λούβαρη συμμετέχουν για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Είχαν απολογισμό στο περυσινό πρωτάθλημα τέσσερις νίκες και οκτώ ήττες μέχρι την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες έχουν αρκετές φορές τεθεί αντιμέτωπες κατά το παρελθόν.

 

Πρώτο «διπλό»

Οι Ευρυτάνες σημείωσαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας.

 

Οι συνήθεις ύποπτοι



 

 

 

 

 

 

 

Ο Θωμάς Χονδρός(Φωτογραφία αριστερά) και ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία δεξιά) ήταν οι δυο διψήφιοι αθλητές του Άτλαντα με 16 και 12 πόντους αντίστοιχα. Μάλιστα βρήκαν σκορ μια φορά και έξω από τα 6,75.

 

Ένα ντεμπούτο& δυο επανεμφανίσεις

Την πρώτη του παρουσία με τον Άτλαντα έκανε ο Δημήτρης Σβερώνης, πρώην μέλος της Π.Α.Κ., ενώ επανεμφανίστηκαν με τον Γυμναστικό οι Κωνσταντίνος Λιάπης και Άρης Νταβαρίνος. Ο Λιάπης σκόραρε μάλιστα 4 πόντους.


 

 

2/2

Νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο οι Καρπενησιώτες είχαν επικρατήσει με 54-77 της Αναγέννησης Λαμίας για το πρωτάθλημα παίδων.

 

Στον πόντο

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο ο Άτλας προηγήθηκε με 11-12 των Φαλάρων.

 

Μικρό προβάδισμα

Ο Γυμναστικός του Καρπενησίου έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με διαφορά τεσσάρων πόντων(21-25). Πέτυχε ένα επιμέρους 10-13 κατά τη 2η περίοδο.

 

Αποφασισμένος ο Άτλας

Η τρίτη περίοδος ήταν κομβική για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς ο Άτλας με ένα επιμέρους 4-13 έφτασε στο 25-38 και τη διαφορά 13 πόντων, παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα.

 

«Αεράτοι» οι φιλοξενούμενοι

Σοβαρός έως το τέλος ο σύλλογος του Καρπενησίου, φτάνοντας στο «ροζ» φύλλο αγώνος με 36-53. Έκανε ένα επιμέρους 11-15 την τελευταία περίοδο.

 

Τα δεκάλεπτα

11-12, 21-25, 25-38, 36-53

 

Συνθέσεις Ομάδων

Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Καρανίκας Αν. 3, Αραπάι 6(1), Καρανίκας Αθ., Τσουκαλάς 13(3), Δημητρίου 5(1), Μάλλης 5, Λαϊνας Ε. 2, Ντινόπουλος 1, Λαϊνας Ι., Χρυσαφόπουλος 1

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 12(1), Σβερώνης, Νταβαρίνος, Κάππας 2, Σεριανάι 5, Λιάπης 4, Κατσαρός, Χονδρός 16(1), Σαμαντάς 3(1), Ελεζάι 2, Κουτρομάνος 4, Ανδρέου Π. 5(1)

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Νίκος Μακρής-Ανθή Τσιμπρικά

(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 














Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής