Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Αίολος-Ακαδημία 3-0

Νικηφόρο ξεκίνημα και στο πρωτάθλημα έκανε ο Αίολος, ο οποίος επικράτησε με 3-0 της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Η συνάντηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Ο Αίολος του Χρήστου Γιαννίτσαρη έφτασε δίκαια και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στο πρώτο του «τρίποντο», έχοντας πρωταγωνιστικές βλέψεις. Με τέρματα των: Τάσου Κωστορρίζου και Χάρη Ζαραβέλη στο α΄ μέρος, έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, με τον Αποστόλη Φούκα να τριπλισιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο φινάλε με ένα πανέμορφο γκολ.

Η Ακαδημία του Δημήτρη Τσιγαρίδα με αρκετά παιδιά να αγωνίζονται για πρώτη φορά στην κατηγορία κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο παρουσιάστηκε πολύ καλά τακτικά. Μάλιστα οι τυπικά φιλοξενούμενοι πλησίασαν και στο γκολ με τον Κώστα Νικοπολίδη, ενώ έπαιξαν με μόλις 11 ποδοσφαιριστές.  

Την επόμενη(2η) αγωνιστική οι νικητές αντιμετωπίζουν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου την ΑΕΚ, ενώ η Ακαδημία θα παίξει μια ημέρα νωρίτερα με την Ποταμιά.

 

Πολύ καλός καιρός

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 30-40 θεατές υπό καλές καιρικές συνθήκες.

 


Επανεμφάνιση Καρατσίκη


 

Από πλευράς Αιόλου ο Ηρακλής Καρατσίκης(Φωτογραφία) επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από αρκετά χρόνια. Μάλιστα ο 24χρονος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Ακαδημία.

 

Εκ των φαβορί

Ο Αίολος είναι μετά την Ποταμιά τη δεδομένη χρονική στιγμή το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

13 μικροί

Ο Χρήστος Γιαννίτσαρης χρησιμοποίησε 5 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών στο αρχικό σχήμα και ο Δημήτρης Τσιγαρίδας 8.

 

Πρώτη συμμετοχή

Η Ακαδημία Ποδοσφάιρου Καρπενήσι 2002 συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, έχοντας πολύ καλή παρουσία.  Μάλιστα οι: Βαγγέλης Τσιάρας, Άγγελος Ρεσίτης, Χαράλαμπος Μαντέκας, Ναπολέων Μουρτογιάννης(2006)και Κυριάκος Καρδαμπίκης(2005) έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή στο τοπικό.

 

Ντεμπούταραν τρεις



Την πρώτη τους συμμετοχή με τη φανέλα της Ακαδημίας έκαναν οι έμπειροι Στέλιος Μεριγκούνης(Φωτογραφία αριστερά), Νίκος Κωστής(Φωτογραφία κέντρο) και Ηλίας Τσιγαρίδας(Φωτογραφία δεξιά), που αποκτήθηκαν από τα Άγραφα. ΟΙ δυο πρώτοι είναι γεννημένοι το 1980 και έχουν διαφορά 26 ετών με τους συμπαίχτες τους Χαράλαμπο Μαντέκα, Βαγγέλη Τσιάρα, Άγγελο Ρεσίτη και Ναπολέοντα Μουρτογιάννη, που έχουν γεννηθεί το 2006.

 

Ενδεκάδα οριακά

Ο νεαρός Αλέξανδρος Μπομποτσιάρης, γιος του Νέου Προέδρου του Βελουχίου Μίλτου δεν αγωνίστηκε, καθώς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αφού στις 18/12 κλείνει τα 14 έτη. Συνεπώς η Ακαδημία έπαιξε με 11 ποδοσφαιριστές σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

 

Α΄ Μέρος

Μπροστά ο Αίολος

Ο Αίολος προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 2-0, έχοντας σκόρερ τον Τάσο Κωστορρίζο στο 7΄ και τον Χάρη Ζαραβέλη στο 30΄ κόντρα στην αρκετά φιλότιμη Ακαδημία. 

 

Γρήγορο προβάδισμα


 

Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό, όταν ο Αποστόλης Φούκας σέντραρε και ο Τάσος Κωστορρίζος(Φωτογραφία) με σουτ ύστερα από λάθος της αντίπαλης άμυνας διαμόρφωσε το 1-0.

 



Δεύτερο με Ζαραβέλη


 

Το συγκρότημα του Χρήστου Γιαννίτσαρη έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής του, ο Χάρης Ζαραβέλης(Φωτογραφία) σκόραρε μετά από το χτύπημα κόρνερ του Αποστόλη Φούκα.

 



Οι καλύτερες φάσεις

3΄: Κόρνερ του Φούκα από αριστερά, ο Μισύρης σούταρε μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας άουτ από το δεξί δοκάρι.

7΄: Σέντρα του Φούκα από αριστερά, ο Κωστορρίζος μετά από λάθος του Τσιγαρίδα με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία του Μεριγκούνη σημείωσε το 1-0.

25΄: Ο Μισύρης έβγαλε σέντρα από αριστερά, η κεφαλιά του Καρατσίκη πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ακαδημίας.

30΄: Κόρνερ του Φούκα από αριστερά, ο Ζαραβέλης με προβολή εξ επαφής μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 2-0.

 

Β΄ Μέρος

Κέρδισε τις εντυπώσεις

Η εμφάνιση της Ακαδημίας στην επανάληψη άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο πιο έμπειρος Αίολος, που ήταν και το φαβορί της συνάντησης έφτασε σε ένα ακόμη γκολ στο τέλος για το 3-0.

 

Απείλησε τρις


 

Ο νεαρός Κώστας Νικοπολίδης(Φωτογραφία) αγωνίστηκε εκτός εστίας για την Ακαδημία και έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες να μειώσει, με τον Γιάννη Φεγγούλη να αποκρούει όλες τις προσπάθειες.

 

Καταπληκτικό γκολ Φούκα


 

Ο κορυφαίος της συνάντησης Αποστόλης Φούκας(Φωτογραφία) με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής στο 87ο λεπτό έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Στέλιου Μεριγκούνη και σημείωσε το 3-0.

 



Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Ο Μισύρης με μπαλιά τροφοδότησε τον Μάρκη, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ακαδημίας.

55΄: Ωραίο σουτ του Τριανταφυλλόπουλου Α. εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.

59΄: Ο Ζαραβέλης τροφοδότησε τον Μάρκη, το πλασέ του τελευταίου απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

64΄: Χτύπημα φάουλ του Νικοπολίδη απέκρουσε με τις γροθιές ο Φεγγούλης.

71΄: Πλασέ του Νικοπολίδη από θέση δεξιά έδιωξε με τα πόδια ο πορτιέρο του Αιόλου.

87΄: Ο Φούκας με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μεριγκούνη(3-0).

90΄: Ο Κωστής εκτέλεσε φάουλ, ο Νικοπολίδης πλάσαρε, ο Φεγγούλης απέκρουσε και στη συνέχεια απομάκρυνε και το νέο πλασέ του Μαντέκα.

 

Κίτρινες Κάρτες

Καρατσίκης

 

Διακριθέντες

Αίολος: Φούκας, Μισύρης, Κωστορρίζος

Ακαδημία: Νικοπολίδης, Μπίκας Π., Τσιάρας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Χρήστος Γιαννίτσαρης): Φεγγούλης, Φούκας, Τριανταφυλλόπουλος Α.(66΄ Γιαννιώτης), Ζαραβέλης Χ., Τόλης Α., Τριανταφυλλόπουλος Β., Μισύρης(76΄ λ.τρ Μπακογεώργος), Καρατσίκης, Μάρκης, Κωστορρίζος(46΄ Τόλης Ν.), Πιστιόλης

 

Ακαδημία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Τσιάρας, Ρεσίτης, Τσιγαρίδας, Μπίκας Π., Μαντέκας, Μουρτογιάννης, Κωστής, Νικοπολίδης, Μπίκας Β., Καρδαμπίκης

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 




































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος