Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Ο πρωταθλητής της Super League 2 ΠΑΣ Γιάννινα για 8ο σερί καλοκαίρι στο Καρπενήσι

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που πραγματοποιεί προετοιμασία στο Καρπενήσι για το 2020, διαμένοντας στο Avaris από τις 2 έως τις 12 Αυγούστου. Οι Ηπειρώτες επέλεξαν την πόλη μας και το εν λόγω ξενοδοχείο για 8η συνεχόμενη χρονιά. Το συγκρότημα του Αργύρη Γιαννίκη κατέκτησε δίκαια την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Super League 2 και ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη Super League, η οποία θα αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου. Απόκτημα της ομάδας ως τώρα αποτελεί ο Μανώλης Σάλιακας, που αγωνίστηκε πέρυσι στη Λαμία. Η προετοιμασία των Γιαννιωτών ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου στο ΠΕΑΚΙ, ενώ ούτε και φέτος έχει προγραμματιστεί κάποιο φιλικό επί Ευρυτανικού εδάφους.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα  είναι ελληνικό επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σωματείο, το οποίο αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα . αποτελεί τμήμα του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου Π.Α.Σ. Γιάννινα, το οποίο ιδρύθηκε στις 8 Ιουλίου 1966, έπειτα από συγχώνευση δυο τοπικών ομάδων των Ιωαννίνων, του Α.Ο. Ιωαννίνων (προερχόμενος από συγχώνευση του «Ατρόμητου» και του «Ολυμπιακού» το 1962) και του Π.Α.Σ. Αβέρωφ .

Χαρακτηριστικό του ΠΑΣ είναι η συμμετοχή σε αγώνες μπαράζ, στα οποία έχει μετάσχει αρκετές φορές, με θριαμβευτικά αλλά συνηθέστερα οδυνηρά αποτελέσματα. Στα πρώτα συγκαταλέγεται αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα δεύτερα αυτά της Λάρισας, του 1989, της Ρόδου και του Πύργου.

Ο ΠΑΣ είναι κυρίως γνωστός για τους πιστούς φιλάθλους του, την ιστορικά δυνατή έδρα του, καθώς και την εξαιρετική ομάδα της δεκαετίας του ’70, που της αποδόθηκε και το προσωνύμιο Άγιαξ της Ηπείρου και από τότε η ονομασία αυτή ακολουθεί την ομάδα. Έδρα του είναι το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" και μεγαλομέτοχος-Πρόεδρος του συλλόγου ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Κορυφαία θέση που έχει κατακτήσει στην Α΄ Εθνική είναι η 5η και μάλιστα τρεις φορές(1975-1976, 1977-1978 και 2012-2013).

 

Δεύτερη κατοικία

Οι Γιαννιώτες πραγματοποιούν τη θερινή τους προετοιμασία στο Καρπενήσι με διαμονή στο Avaris για 8ο συνεχόμενο καλοκαίρι. Ο ΠΑΣ είναι η πρώτη ομάδα που προετοιμάζεται στο Καρπενήσι το τρέχον καλοκαίρι. Από μεγάλης κατηγορίας θα ακολουθήσουν οι: Λαμία και Παναιτωλικός.

 

Με 25 ποδοσφαιριστές

Στη διάθεση του Αργύρη Γιαννίκη για το Καρπενήσι βρίσκονται οι ακόλουθοι 25 ποδοσφαιριστές: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Μπότσαρης, Καρτάλης, Παμλίδης, Κάστρο, Κριζμάν, Λώλης, Πανουργιάς, Ναουμέτς, Λιάσος, Πήλιος, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Λεό, Γροσδάνης, Ελευθεριάδης, Σιόντης, Παντελάκης, Νικολιάς, Ξύδας, Ζιούλης, Γώγος, Βασιλάκης και Ρίζος. Η πρώτη προπόνηση επί Ευρυτανικού εδάφους έγινε το πρωί της Δευτέρας(3/8).

 

Πήρε Σάλιακα


Οι Ηπειρώτες ένταξαν στο δυναμικό τους τον 23χρονο αμυντικό Μανώλη Σάλιακα(Φωτογραφία), που πέρυσι έπαιξε στη Λαμία(29 συμμετοχές/2 γκολ). Συμμετέχει και ο 18χρονος αμυντικός Γιάννης Ρίζος, που αποκτήθηκε από την Κ19 του Ατρομήτου, καθώς και ο 19χρονος τερματοφύλακας Γιάννης Μπότσαρης, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Yπό δοκιμή τελούν επίσης ο τερματοφύλακας Χρήστος Κούμπουλας(Κερατσίνι), ο επιθετικός Σωτήρης Πίσπας(Επισκοπή) και ο Αφρικανός χαφ Αμπντουλαγέ Κειτά που ανήκει στον Ολυμπιακό.

 

Συνεχίζουν

Τερματοφύλακες: Σεραφείμ Γιαννίκογλου(27), Λευτέρης Χουτεσιώτης(26)

Αμυντικοί: Γιώργος Γώγος(19), Αντώνης Οικονομόπουλος(22), Άγγελος Ζιούλης(25), Παντελής Πανουργιάς(22), Νώντας Παντελάκης(25), Σπύρος Βασιλάκης(20), Αλέξανδρος Καρτάλης(25), Σταύρος Πήλιος(19)

Μέσοι: Φάμπρι Κάστρο(28, Κολομβία), Άγγελος Λιάσος(20), Χρήστος Ελευθεριάδης(28), Στέφανος Σιόντης(32), Γιώργος Παμλίδης(26), Βλάντισλαβ Ναουμέτς(21, Ουκρανία), Παύλος Γροσδάνης(18), Αλέξανδρος Νικολιάς(26)

Επιθετικοί: Σάντι Κριζμάν(30, Κροατία), Ζαν Μπατίστ Λεό(24, Γαλλία), Γιώργος Ξύδας(23), Αλέξανδρος Λώλης(17)

 

Οι αποχωρήσεις

Παρελθόν αποτέλεσαν οι: Απόστολος Σκόνδρας(Αμυντικός, 31 ετών), Μιχάλης Μπουκουβάλας(32χρονος αμυντικός), Αλέξανδρος Αποστολόπουλος(Αμυντικός, 28 ετών), Κώστας Περιστερίδης(Τερματοφύλακας, 29 ετών) και Λάσα Σεργκελασβίλι(Μέσος, 28 ετών, Γεωργία).  Στον Ολυμπιακό ανήκει ο 26χρονος μέσος Αλέξανδρος Νικολιάς, που συνεχίζει όμως ως δανεικός στον ΠΑΣ.


 

Επιστροφή στη Super League 1

Ανώτερος από τις υπόλοιπες ομάδες ο ΠΑΣ αναδείχτηκε πρωταθλητής της Super League 2, η οποία λόγω της πανδημίας του Covid-19 ολοκληρώθηκε πρόωρα. Συγκέντρωσε 49 βαθμούς με 15 νίκες-4 ισοπαλίες-1 ήττα και τέρματα 44-11. Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών ήταν ο Σάντι Κριζμάν με 10 τέρματα, ενώ ένα λιγότερο πέτυχε ο Λεό Μπατίστ. Ο σύλλογος κατέκτησε για 4η φορά στην ιστορία του τον τίτλο στη 2η Εθνική, έχοντας προηγηθεί οι σαιζόν 1973-1974, 1984-1985 και 2001-2002.

Ο ΠΑΣ συμμετείχε από το 2011 έως το 2019 ανελλιπώς στη μεγάλη κατηγορία της χώρας με αξιόλογες παρουσίες.


 

«Πρώτη» στο ΠΕΑΚΙ

Με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ για τη νέα σαιζόν στις 22 Ιουλίου. Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας συνεχίστηκε στις ίδιες εγκαταστάσεις, πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι.


 

Δεύτερη σαιζόν για Γιαννίκη

Ο 40χρονος γεννημένος στη Νυρεμβέργη Αργύρης Γιαννίκης οδήγησε την ομάδα εκ του ασφαλούς στην επάνοδο της στη μεγάλη κατηγορία στην πρώτη του χρονιά σε Ελληνικό σύλλογο. Έχει περάσει κατά το παρελθόν από τις εξής ομάδες: Καρλσρούη, Ίνγκολσταντ, Έσσεν και Άαλεν. Πρόκειται για τεχνικό με το του υψηλότερο δίπλωμα της προπονητικής στη Γερμανία, ενώ από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων οι Τσαλχάνογλου (Μίλαν),Γκρίφο (μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ στη Γκλάντμπαχ) και Μαξ (διεθνής της Άουγκσμπουργκ).


 

Τα υπόλοιπα μέλη και στελέχη


Το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο συμπληρώνουν οι: Νίκος Μπαδήμας(Βοηθός Προπονητή), Σπύρος Χριστόπουλος(Προπονητής τερματοφυλάκων), Γιάννης Ντουρουντός(Προπονητής φυσικής κατάστασης), Σταύρος Ριστάνης(Επικεφαλής ιατρός), Σπύρος Γκανιάτσας(Ιατρός-καρδιολόγος) και Φίλιππος Σκόρδος(Φυσιοθεραπευτής).

Στελέχη του ΠΑΣ αποτελούν οι: Αλέκος Πότσης(Γενικός Γραμματέας), Ανδρέας Πότσης(Υπεύθυνος διαχείρισης εισιτηρίων), Κώστας Πεδιαδιτάκης(Υπεύθυνος μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσων), Μπάμπης Καρβέλης(Υπεύθυνος γραφείου τύπου) Ξενοφώντας Βρόσγος(Υπεύθυνος ασφαλείας), Ειρήνη Τέτσιου(Γραμματειακή υποστήριξη), Ηλίας Μύταρης(Υπεύθυνος τεχνικών υποδομών), Κώστας Τσινάβος(Οδηγός λεωφορείου), Λευτέρης Βασιλείου και Βασίλης Παναγιώτου(Φροντιστές).

Παρελθόν αποτέλεσε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Ντάσιος, επί σειρά ετών «σημαία» και αρχηγός του συλλόγου.

 

12ετια Γιώργου  Χριστοβασίλη


Διοικητικός ηγέτης του ΠΑΣ από το 2008 είναι ο 65χρονος Γιώργος Χριστοβασίλης(Φωτογραφία). Επί των ημερών του η ομάδα συμμετείχε το 2016 και στο Europa League, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση των Ηπειρωτών. Τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου είναι οι: Κώστας Χρήστος(Αντιπρόεδρος) Κωνσταντίνος Μπέλλος, Γιώργος Ιωάννου(Μέλη) και Γιώργος Οικονόμου(Εκπρόσωπος ερασιτέχνη).

 































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος