Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Πιστό στο Καρπενήσι το Marathon Club του Δημήτρη Θεοδωρίδη

Η ερασιτεχνική ομάδα μαραθωνίου Marathon Club βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο Casa Di Neve, με αποστολή 10 περίπου ατόμων. Προπονητής και ιδρυτής του είναι ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο οποίος από το 2003 έχει καθοδηγήσει αθλητές όλων των επιπέδων (Μεταξύ αυτών προπονεί τον Μάρκο Γκούρλια). Είναι ομοσπονδιακός προπονητής μεγάλων αποστάσεων από το 2018 έως σήμερα, έχοντας τον αντίστοιχο ρόλο από το 2006 έως το 2012.

Στο τιμ του Marathon Club συμπεριλαμβάνεται φυσικά η σύζυγος του Τίνα Κεφαλα, Πανελληνιονίκης του μαραθωνίου, των 10 χιλιομέτρων και του ανωμάλου δρόμου, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στον μαραθώνιο και ο Γιώργος Καραβίδας, Πανελληνιονίκης του μαραθωνίου (2007, 2008), των 10 χιλιομέτρων και του ανωμάλου δρόμου. Το κυρίαρχο μότο του Marathon Club που ιδρύθηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδρίνου είναι “Run Smart, Run for Life” και συμμετέχουν ερασιτέχνες δρομείς κάθε επιπέδου, φύλου και ηλικίας.

Θεοδωρίδης και Κεφαλά έχουν πραγματοποιήσει αναρίθμητες προετοιμασίες στο αγαπημένο τους Καρπενήσι, από την ημέρα που δημιουργήθηκε το αθλητικό κέντρο.  Ο κ. Θεοδωρίδης είχε πει σε παλαιότερη του συνέντευξη χαρακτηριστικά στο ΑΜΕ-ΜΠΕ: «Το Καρπενήσι είναι ένας ιδανικός προορισμός για την προετοιμασία της ομάδας των πρωταθλητών μας εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων κάθε χρονιάς. Το υψόμετρο, 1850μ στο καταφύγιο του Βελουχίου όπου έχουμε μείνει σε πολλές από τις προετοιμασίες μας, σίγουρα βοηθάει με τις κατάλληλες προσαρμογές για τη βελτίωση του επιπέδου της φυσικής κατάστασης των αθλητών μας.

Παράλληλα, η ηρεμία του βουνού και η συγκέντρωση στην προπόνηση χωρίς να υπάρχουν πολλά πράγματα να αποσπούν την προσοχή του δρομέα, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και η εύκολη πρόσβαση, μόνο τρείς ώρες από την Αθήνα, είναι πολλοί από τους λόγους που επιλέγουμε το Καρπενήσι όλα αυτά τα 15 τελευταία χρόνια για την προετοιμασία μας πριν τους αγώνες της καλοκαιρινής περιόδου.»