Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Με όραμα, οργάνωση και το βλέμμα στην Α΄ Εθνική ξεκίνησε το Καρπενήσι Futsal

Η ομάδα του Καρπενήσι Futsal, η οποία εκπροσωπεί τον νομό Ευρυτανίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Β΄ Εθνική σάλας (Futsal League) άρχισε την προετοιμασία της την Παρασκευή 28 Αυγούστου και ώρα 7 στο ανοιχτό γήπεδο 5Χ5 του Kasmir. Οι Ευρυτάνες έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις, άψογο κλίμα, όραμα και πλάνο, στοχεύοντας στην άνοδο τους στην Α΄ Εθνική, κάτι που διαφάνηκε με το «καλημέρα».

Η «πρώτη» συνδυάστηκε με αγιασμό, παρουσία του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, ενώ προηγουμένως τα μέλη της διοίκησης και ο προπονητής Δημήτρης Αντωνίου, που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία μίλησαν στους ποδοσφαιριστές, αναλύοντας τους το πλάνο και τα σχέδια της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021. Προηγουμένως μοιράστηκε το νέο αθλητικό υλικό, δείγμα της εξαιρετικής οργάνωσης του σωματείου.

Οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Δημήτρης Κατσαδούρος, Άγγελος Παχής, Γιώργος Μαντέκας, Φώτης Ζαχαράκης, Άλεξ Μπακαλίδης, Στάθης Φακίτσας, Κώστας Μπουμπουρής, Γιάννης Τσούκας, Γιάννης Φλωράκης, Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, Πάνος Αζακάς, Σάκης Τσιλίκας και Θωμάς Σκοτίδας.

Απουσίασαν λόγω υποχρεώσεων οι: Μάκης Κωστής, Αλέκος Οικονόμου, Αντώνης Ζαχαρόπουλος, Φώτης Μακρής, Γιάννης Χάσκος και Βασίλης Δόσης.

Την περυσινή σαιζόν οι Ευρυτάνες συμμετείχαν «πιλοτικά» στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, μη έχοντας δικαίωμα ανόδου. Παρόλα αυτά τερμάτισαν στη 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από το Φάληρο Futsal και πάνω από την Κόμπρα, που κέρδισαν τα «εισιτήρια» για τη μεγάλη κατηγορία.

 

Σύσσωμη η διοίκηση

Όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του συλλόγου ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στην ομάδα. Πρόκειται για τον Πρόεδρο και «εμπνευστή» του εγχειρήματος Νίκο Κωστή, τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Κωστόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κολλημένο, τον ταμία Κωστή Αλαφροπάτη και το μέλος Κώστα Κονιαβίτη. Παρών ήταν επίσης ο υπεύθυνος επικοινωνίας Παναγιώτης Καραγιάννης, ο προπονητής της Ακαδημίας Χρήστος Καλαμπάκας και το ιδρυτικό μέλος Γιώργος Πρασσάς, που συντελούν και αυτοί από την πλευρά τους στη νέα προσπάθεια. 

  Παρέμεινε ο προπονητής

Οι Καρπενησιώτες συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τον αξιόλογο Δημήτρη Αντωνίου στο «τιμόνι» τους. 

  

Παρουσία Ι. Αντωνίου& Παρούτσα

Την πρώτη προπόνηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ευρυτάνας πρωταθλητής χιονοδρομίας με συμμετοχή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Γιάννης Αντωνίου, γιός του προπονητή Δημήτρη, καθώς και ο Αγιοτριαδίτης πρώην παρατηρητής Super League Γιάννης Παρούτσας, που έδωσε τις δικές του ευχές προς τον σύλλογο.  Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Κολλημένος. 



 

 Με αγιασμό η «πρώτη»

Ο Σεβασμιότατος Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο εφημέριος των Ι.Ν. Αγίων Ευρυτάνων π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος και ο εφημέριος του Μικρού Χωριού π. Νεκτάριος Κοντός τέλεσαν τον αγιασμό, ευχόμενοι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλη την ομάδα. 



 

Δυνατό ρόστερ

Οι Ευρυτάνες διαθέτουν ένα αρκετά αξιόλογο ρόστερ, το οποίο είναι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει. Κράτησαν όλον τον περυσινό «κορμό», ενώ ενισχύονται και με νέους ποδοσφαιριστές, τους οποίους θα ανακοινώσουν το προσεχές διάστημα. Έχουν δικαιώμα να εκδόσουν για τη σαιζόν έως τρία «γαλάζια» δελτία, εκ των οποίων τα δυο πρέπεια να είναι ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών. Με το εν λόγω δελτίο ένας ποδοσφαιριστής δύναται να συμμετάσχει και στο κλασικό ποδόσφαιρο (11Χ11) και στη σάλα.

 

Οι περυσινοί αντίπαλοι

Στο περυσινό πρωτάθλημα(2019-2020) της Β΄ Εθνικής πλην του Φαλήρου, της Κόμπρας που ανήλθαν στην Α΄ Εθνική και του Καρπενησίου έλαβαν μέρος οι: Αναγέννηση Θρακομακεδόνων, Αδέσποτος Αθηνών, Σάμος Futsal, Α.Ε. Καλαμακίου Αλίμου και Διογένης Ολυμπιακού Χωριού. Αναμένεται και η παρουσία νέων σωματείων, κάτι που θα ξεκαθαρίσει έως την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχών. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 18 Οκτωβρίου, ενώ οι Καρπενησιώτες θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά και στο κύπελλο.

 «Κλεισμένα» δυο φιλικά

Δυο φιλικά ματς έχει «κλείσει» το Καρπενήσι. Στις 19 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη νεοσύστατη Λάρισα Futsal, ενώ μια εβδομάδα μετά οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν στο Καρπενήσι.

 

Πιθανή έλευση Ζιάβα

Πιθανή φαντάζει η παρουσία του ομοσπονδιακού τεχνικού και προπονητή της πρωταθλήτριας ΑΕΚ Γιάννη Ζιάβα στο Καρπενήσι τον Σεπτέμβριο, ώστε να πραγματοποιήσει προπονητικό σεμινάριο προς τον σύλλογο. Εξετάζεται επίσης και η παρουσία της Εθνικής σάλας στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου εν όψει των κρίσιμων προκριματικών αγώνων με την Τουρκία.

 

Ευχαριστήριο στο Kasmir

Οι άνθρωποι του συλλόγου ευχαριστούν το Kasmir και τον ιδιοκτήτη του κ. Στέλιο Κατή για την παραχώρηση του γηπέδου 5Χ5  για την πρώτη προπόνηση της ομάδας.

 

Δηλώσεις

 

Δημήτρης Αντωνίου (Προπονητής): «Εύχομαι να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε να γίνει πράξη, κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα πέρυσι σε ένα πρωτόγνωρο πρωτάθλημα και σε ένα άθλημα που ακόμη το μαθαίνουμε. Έχοντας πάρα πολύ καλές εγκαταστάσεις στην πόλη μας, στο αθλητικό κέντρο, πολύ καλό έμψυχο δυναμικό, είμαστε μια όμορφη παρέα όλοι οι διοικούντες, νέα παιδιά της πόλης μας, που έχουν στελεχώσει και έχουν αγαπήσει όλη την ομάδα. Από τη μεριά μου προσπαθώ και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε οι στόχοι μας να επιτευχθούν και στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτό που λέγαμε και πέρυσι, να παίξουμε ένα όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, να κάνουμε γνωστό το άθλημα σε όλους τους φιλάθλους της πόλης μας και όχι μόνο. Μέσα από τα αποτελέσματα μας να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α΄ Εθνική. Είμαστε αισιόδοξοι, υπάρχει θέληση, εθελοντισμός. Να ευχηθούμε πάνω απ΄ όλα να είμαστε όλοι καλά και πιστεύω ότι στο τέλος θα το καταφέρουμε όλοι μαζί, ώστε να γιορτάσουμε αυτή την επιτυχία. Θέλω ακόμη να ευχηθώ σε όλους τους φίλους του αθλήματος να βρίσκονται κοντά μας και να ευχαριστήσω όλη την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Δήμο Καρπενησίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την ΕΠΣ Ευρυτανίας, που στηρίζει την όλη προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

 

Βασίλης Κωστόπουλος (Αντιπρόεδρος): «Ξεκινήσαμε ρομαντικά, μια παρέα. Δεν κάναμε τόσο θόρυβο και αφήσαμε την επιτυχία των αποτελεσμάτων να κάνει τον θόρυβο που έπρεπε. Πέρυσι ξεκινήσαμε όντας πιλοτικά, αλλά με τη λογική ότι είμαστε στη Β΄ Εθνική. Φέτος ξεκινάμε στη Β΄ Εθνική με τη λογική ότι παίζουμε στην Α΄ Εθνική. Το ρόστερ είναι τόσο δυνατό που μπορεί να μας πάει στο επόμενο επίπεδο. Παίζουμε για την πόλη μας και μια ολόκληρη περιφέρεια. Είμαστε η πρώτη ομάδα futsal στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φυσικά στην πόλη του Καρπενησίου. Είναι μια πόλη που έχει πολύ ταλέντο, έχει ωραίες εγκαταστάσεις, έχει πολλά να δώσει στο κομμάτι του αθλητισμού. Πέρυσι μπήκαμε στον χάρτη του futsal, όλες οι ομάδες και στα διοικητικά συμβούλια που υπήρξαν στην ΠΕΠΣΣ ακουστήκαμε με θετικότατα σχόλια. Η ομάδα μας είναι πλέον εγνωσμένης αξίας και θέτει στόχους για το μέλλον, που είναι η Α΄ Εθνική. Δεν θέλουμε να κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά θέωρω ότι όλοι μαζί ως μια ομάδα θα πορευτούμε σε αυτό το πρωτόγνωρο για όλους μας ταξίδι, που στόχος του είναι να φέρει στο Καρπενήσι ομάδες όπως είναι η ΑΕΚ, ο Παναθηναικός, ο Δούκας και να ανταγωνιστούν με το Καρπενήσι Futsal. Πλέον το Καρπενήσι μπαίνει στον αθλητικό χάρτη πιο δυναμικά, υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια δυνατά με όλες τις ομάδες και την ιστορία που έχει, αλλά προσπαθούμε να το βάλουμε στον χάρτη του αθλητισμού σε πιο μεγάλα επίπεδα, στην Α΄ Εθνική.»

 

Δημήτρης Κολλημένος (Γενικός Γραμματέας): «Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας. Πρόκειται για μια προσπάθεια, η οποία άρχισε πέρυσι σε πιλοτικό στάδιο και φέτος έχει γίνει πιο επίσημη. Υπάρχει όρεξη από τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, από τη διοίκηση, που απαρτίζεται από νέα άτομα, γνωστά στην κοινωνία του Καρπενησίου για τη διάθεση τους για προσφορά και την αγάπη για αυτό που κάνουν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α΄ Εθνική. Είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε το Καρπενήσι εκτός Ευρυτανίας. Είμαστε μια ομάδα που εκπροσωπεί όχι μόνο την πόλη και τον νομό, αλλά και όλη την Στερεά Ελλάδα στο άθλημα του ποδοσφαίρου σάλας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και του χρόνου τέτοιο καιρό να κάνουμε αντίστοιχες δηλώσεις για τους στόχους μας στην Α΄ Εθνική.»

 


Δημήτρης Κατσαδούρος
(Ποδοσφαιριστής): «Να ευχηθώ υγεία σε όλους και τίποτε άλλο. Ανεβάσαμε πολύ τον πήχη πέρυσι και ελπίζω να είναι η χρονιά ίδια και ακόμη καλύτερη.»

 

 

 

 


Άγγελος Παχής
(Ποδοσφαιριστής): «Εύχομαι υγεία πάνω από όλα σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Κατεβήκαμε πέρυσι πειραματικά, είδαμε πως είναι η κατηγορία. Φέτος έχουμε ως στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε να το πραγματοποιήσουμε, καθώς και να κάνουμε μια καλή πορεία στο κύπελλο. Κάναμε κάποιες μεταγράφες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν αρκετά.»

 

 

 


Φώτης Ζαχαράκης
(Ποδοσφαιριστής): «Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ανέβουμε κατηγορία. Αυτό που δείξαμε πέρυσι να το κρατήσουμε και φέτος. Θεωρητικά είμαστε μια καλή ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα να το αποδείξουμε και στη φετινή χρονιά.»

 

 

 


Γιάννης Παρούτσας
(Πρώην παρατηρητής Super League): «Δεν έχω ασχοληθεί ενεργά με το futsal, στην Κύπρο το γνώρισα πρώτη φορά το 2003. Είδα ότι είχε αναπτυχθεί αρκετά και μάλιστα γνώρισα και έναν διεθνή διαιτητή της Fifa. Μετέπειτα στο Καρπενήσι που ήρθα μιλήσαμε με τα παιδιά και μου είπαν για την προσπάθεια τους και ότι το άθλημα αναπτύσσεται, όπως διαβάσα μέσα και από τα sites. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρέθηκαν στην πρώτη προπόνηση και στον αγιασμό. Θα αντιληφθούν όλοι οι μη Ευρυτάνες ότι και το Καρπενήσι έχει το ποδόσφαιρο σάλας, που παίζεται σε παρκέ. Από την καρδιά μου εύχομαι στην ομάδα να ανεβεί στη Super League και να διακριθεί, ώστε το Καρπενήσι να διαφημιστεί μέσω αυτής πέραν των χειμερινών σπορ και των αθλητικών εγκαταστάσεων, στις οποίες προετοιμάζονται αρκετές ομάδες.»

 





















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος