Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Η κλήρωση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα η ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 17:00 την κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας και του κυπέλλου, περιόδου 2020-2021.

Tην ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Νίκος Δροσίνης, Παναγιώτης Κολλημένος, Ηλίας Γκαλιμάνης και Βασίλης Στασινός. Σε μια ακόμη κλήρωση βοήθησε με την εμπειρία του ο επί σειρά γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.

Οι ομάδες εκπροσωπήθηκαν από τους: Δημήτρη Νάσιο, Γιώργο Γκορόγια, Λάμπρο Φλωράκη(Ποταμιά), Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο(Αίολος), Δημήτρη Αντωνίου, Χρήστο Καλαμπάκα(Ακαδημία), Γιώργο Χρυσαφόπουλο(ΠΑΟΚ) και Δημήτρη Κολλημένο(ΑΕΚ). Παρών ήταν και ο ενωσιακός τεχνικός Δημήτρης Τσιγαρίδας.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας ενημέρωσε αρχικά το συμβούλιο και τους εκπροσώπους των ομάδων για e-mail που έλαβε η Ένωση από τον Πρόεδρο του ΑΠΟΚ Παναγιώτη Ρεσίτη, στο οποίο αναγραφόταν για λόγους υγείας η παραίτηση του ιδίου από τους πρωταθλητές Ευρυτανίας, καθώς και του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία των δυο πλευρών.

Η αγωνιστική περίοδος στην Ευρυτανία εκκινεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου με τον τελικό του Super Cup ανάμεσα στον περυσινό πρωταθλητή ΑΠΟΚ και στην περυσινή κυπελλούχο Ποταμιά.

Εν συνεχεία θα αρχίσει το κύπελλο Ευρυτανίας, στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή οι ακόλουθες 7 ομάδες: ΑΠΟΚ Βελούχι, Ποταμιά, Αίολος, ΠΑΟΚ, Φραγκίστα, ΑΕΚ και Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Η διοργάνωση θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 3 και 4/10 με τους αγώνες ΑΕΚ-Φραγκίστα, Ακαδημία-Ποταμιά και Αίολος-ΠΑΟΚ, ενώ μια εβδομάδα αργότερα(10-11/10)  θα γίνουν οι ημιτελικοί, στους οποίους πέρασε χωρίς αγώνα ο ΑΠΟΚ.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 17-18/10 με τη συμμετοχή των εξής 7 ομάδων: Ποταμιά, Αίολος, ΠΑΟΚ, Φραγκίστα, ΑΕΚ, Ραπτόπουλο(Δεν δήλωσε συμμετοχή στο κύπελλο) και Ακαδημία. Η πρεμιέρα περιλαμβάνει τους εξής αγώνες: Αίολος-Ακαδημία, Ποταμιά-ΠΑΟΚ και Ραπτόπουλο-Φραγκίστα, ενώ ρεπό θα έχει η ΑΕΚ.

 Όλες οι ομάδες πλην του Ραπτοπούλου έχουν ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις από τον Δήμο Καρπενησίου, ώστε να παραχωρηθεί και φέτος το αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.

 

Η «μορφή» του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί, όπως και πέρυσι με την ίδια μορφή. Play Off ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους θα υπάρξουν σε περίπτωση που ο πρώτος έχει διαφορά από τον δεύτερο έως και 5 βαθμούς.  Εφόσον ο πρώτος έχει απόσταση από τον δεύτερο από 6  πόντους και άνω δεν θα διεξαχθούν Play Off και θα κατακτήσει απευθείας τον τίτλο.

Η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να συμμετάσχει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων με έναν ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών (Το όριο για φέτος είναι από την 1/1/2000 και ύστερα). Η ΕΠΣ Ευρυτανίας έκανε «δώρο» στις ομάδες τις δηλώσεις συμμετοχής πρωταθλήματος και κυπέλλου, ενώ θα προσπαθήσει να καλύψει τα έξοδα διαιτησίας των σωματείων για ακόμη μια χρονιά μέσω της διοργάνωσης τουρνουά ακαδημιών, το οποίο θα γίνει το Σαββατοκύριακο 26 και 27/9.

 

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας

1η αγωνιστική (17-18/10)

Αίολος-Ακαδημία

Ποταμιά-ΠΑΟΚ

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα

Ρεπό: ΑΕΚ

 

2η αγωνιστική

ΑΕΚ-Αίολος

Ακαδημία-Ποταμιά

Φραγκίστα-ΠΑΟΚ

Ρεπό: Ραπτόπουλο

 

3η αγωνιστική

Αίολος-Ποταμιά

Ραπτόπουλο-ΑΕΚ

Φραγκίστα-Ακαδημία

Ρεπό: ΠΑΟΚ

 

4η αγωνιστική

Ραπτόπουλο-Αίολος

Ποταμιά-Φραγκίστα

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ρεπό: Ακαδημία

 

5η αγωνιστική

Αίολος-Φραγκίστα

ΠΑΟΚ-Ραπτόπουλο

Ακαδημία-ΑΕΚ

Ρεπό: Ποταμιά

 

6η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Αίολος

Ραπτόπουλο-Ακαδημία

Ποταμιά-ΑΕΚ

Ρεπό: Φραγκίστα

 

7η αγωνιστική

Ακαδημία-ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-Φραγκίστα

Ποταμιά-Ραπτόπουλο

Ρεπό: Αίολος

 

Η κλήρωση του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας

Προημιτελική φάση (3-4/10)

ΑΕΚ-Φραγκίστα

Ακαδημία-Ποταμιά

Αίολος-ΠΑΟΚ

 

Ημιτελική φάση (10-11/10)

Νικητής (ΑΕΚ-Φραγκίστα)-Νικητής (Αίολος-ΠΑΟΚ)

Νικητής (Ακαδημία-Ποταμιά)-ΑΠΟΚ Βελούχι

 




Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος