Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Η νέα δύναμη των Κυκλάδων Α.Ε. Μυκόνου

Η ομάδα της Α.Ε. Μυκόνου διεξάγει προετοιμασία στο Καρπενήσι από τις 5 έως τις 14 Αυγούστου. Το συγκρότημα του Ανδρέα Σκέντζου διαμένει στο Hotel Spa Montana και προπονείται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Ο σύλλογος φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, έχοντας ήδη ένα αρκετά δυνατό και αξιόλογο ρόστερ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Ευρυτανική πρωτεύουσα θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας με τον Αήττητο Σπάτων.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο τεχνικός Ανδρέας Σκέντζος τόνισε: «Θέλουμε μια ισχυρή, υγιή ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο»

Η Α.Ε. Μυκόνου είναι νεοσύστατη και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, προέκυψε από συγχώνευση του Α.Ο. Μυκόνου και της Άνω Μεράς Μυκόνου. Η ομάδα θα έχει ως έδρα το γήπεδο Κόρφου και Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Μυκόνου Αλέκο Κουκά. Η Άνω Μερά συμμετείχε στον 5ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και τερμάτισε στη 10η θέση, ενώ  ο Α.Ο. Μυκόνου ήταν 3ος στην Α΄ ΕΠΣ Κυκλάδων.

 

Τα ονόματα της αποστολής

Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Υψηλός Δημήτριος, Παπαθανασίου Γιώργος, Μπαλώμενος Κωνσταντίνος,Λεσάι Μπλέντι,Αλεξανδρόπουλος Φίλιππος, Πάλιουρας Κώστας, Παπαδόπουλος Στέφανος, Βλαχόπουλος Θεόφιλος, Καρδάρης Κωνσταντίνος, Μπανούσης Κωνσταντίνος, Αχείμαστος Παναγιώτης, Σούλτσε Άρης, Κωνσταντινίδης Βασίλης, Σαββόπουλος Χριστόφορος, Σαλταμάρας Στρατής, Καλαμάρης Χρήστος, Παναγιωτόπουλος Δημήτρης,Καλογεράς Γιάννης, Βερώνης Μανώλης, Γκέζο Άλκης, Μερβάν Σπαχίγια, Κατσικαλάκης Γιάννης, Στέφανος Ντόγος, Σταύρος Κούγιος και πιθανότατα θα ενσωματωθούν και άλλες μεταγραφές.

Μαζί με την αποστολή ταξίδεψαν ο προπονητής Ανδρέας Σκέντζος, ο γυμναστής Βαγγέλης Τσιφούτης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Σιλιστριάδης Αγγελίδης, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Ανδρεαδέλλης και ο φροντιστής Γιώργος Κουκάς. 


 

Οι μεταγραφικές κινήσεις

Νέα πρόσωπα αποτελούν οι: Στέφανος Ντόγος(26χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός από τον Αλμωπό Αριδαίας), Σταύρος Κούγιος(22χρονος μεσοεπιθετικός από τον Ιάλυσο Ρόδου), Κώστας Κάρδαρης(29χρονος μεσοεπιθετικός από την Σπάρτη), Νίκος Καλτσάς(31χρονος μεσοαμυντικός από την Καλλιθέα), Κώστας Μπαλωμένος(19χρονος αμυντικός από το Μαρκό), Δημήτρης Υψηλός(28χρονος επιθετικός από τον Α.Ο. Τσιλιβή), Κώστας Μπανούσης(32χρονος μεσοαμυντικός από την Σπάρτη), Γιώργος Παπαθανασίου(20χρονος αμυντικός από τη Ρόδο), Δημήτρης Παναγιωτόπουλος(28χρονος αμυντικός από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου)

Από την Άνω Μερά προστέθηκαν οι: Χρήστος Καλαμάρης(20χρονος επιθετικός), Άρης Σούλτσε(20χρονος αμυντικός), Στρατής Σαλταμάρας(23χρονος αμυντικός), Μπλέντι Λεσάι(27χρονος μεσοεπιθετικός), Βασίλης Κωνσταντινίδης(34χρονος επιθετικός), Παναγιώτης Αχείμαστος(29χρονος αμυντικός), Κώστας Παλιούρας(32χρονος τερματοφύλακας) και από τον Α.Ο. Μυκόνου οι: Χριστόφορος Σαββόπουλος(26χρονος τερματοφύλακας), Φίλιππος Αλεξανδρόπουλος(28χρονος μπακ-χαφ), ΣτέφανοςΠαπαδόπουλος(28χρονος αμυντικός) και Θεόφιλος Βλαχόπουλος(27χρονος μεσοεπιθετικός)

Ο 19χρονος επιθετικός Γιάννης Κατσικαλάκης από τον Α.Ο. Τυμπακίου τελεί υπό δοκιμή, ενώ συμμετέχει και ο 20χρονος Μανώλης Βερώνης, που αγωνιζόταν στην Αγία Παρασκευή και κατάγεται από τη Μύκονο. Οι Γιάννης Καλογεράς, Άλκης Γκέζο και Σπαχίγια Μερβάν και Διονύσης Μπομπάι προέρχονται από τις ακαδημίες.


 

Προπονητής ο Σκέντζος

Την ομάδα προπονεί ο 48χρονος Ανδρέας Σκέντζος, παλαιός ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, του Άρη, του Πανελευσινιακού, του Εργοτέλη και της Ρόδου. Τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε ως τεχνικός την Άνω Μερά Μυκόνου, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί ως προπονητής στον Πανθηραϊκό και τον Άγιο Νικόλαο. Έχει τέλος διατελέσει βοηθός προπονητή σε ΟΦΗ, Άρη Θεσσαλονίκης Ατρόμητο, Πλατανιά, Πανιώνιο και Ομόνοια Λευκωσίας

Αμεσοι συνεργάτες του είναι ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης Βαγγέλης Τσιφούτης, ο υπεύθυνος τμήματος φυσικοθεραπείας Γιώργος Ανδρεαδέλλης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Σιλιστριάδης Αγγελίδης, ενώ το πόστο του φροντιστή έχουν οι: Γιώργος Κουκάς και Ελτινόρ Μεζάκου.

 

Ξεκίνημα στις 30/7

Η προετοιμασία άρχισε στις 30 Ιουλίου στη Μύκονο(Γήπεδο Κόρφου) με μεγάλη αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά.


 

Ένα φιλικό

Η Α.Ε.Μ. θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου σε φιλικό παιχνίδι τον Αήττητο Σπάτων, ενώ δεν θα παίξει τελικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Προέκυψε από συγχώνευση

Α.Ο. Μυκόνου και Άνω Μερά Μυκόνου ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας την Α.Ε. Μυκόνου, που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις. Πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο Αλέκος Κουκάς(Πρόεδρος του Α.Ο. Μυκόνου) και Αντιπρόεδρος ο Νίκος Σαντοριναίος(Πρόεδρος της Άνω Μεράς Μυκόνου). Γενικός αρχηγός είναι ο Πέτρος Γιαβρούτας. 
















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος,

Πηγή: sportcyclades.gr, mykonovoice.gr