Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

«Πρώτη» για την Ποταμιά με στόχο την κατάκτηση τριών τίτλων

Διατηρώντας σχεδόν όλον τον βασικό της «κορμό» η Ποταμιά ξεκίνησε την προετοιμασία της, η οποία συνδυάστηκε με τον καθιερωμένο αγιασμό την Πέμπτη 27 Αυγούστου και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Στην τεχνική ηγεσία συνεχίζει ο Γιάννης Φλωράκης, ενώ νέος Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Δημήτρης Νάσιος. Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την επάνοδο της στη Γ΄ Εθνική.

Οι ποδοσφαιριστές που παρευρέθησαν στην πρώτη προπόνηση ήταν οι εξής: Γιώργος Φαρμάκης, Σπύρος Ξαγάρας, Βασίλης Παρασκευόπουλος, Βαγγέλης Αθανασόπουλος,  Μιχάλης Νούλας, Κώστας Σταμούλης, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Χρήστος Λέρης, Κώστας Κουτσουπιάς, Χρήστος Κατσαρής, Κώστας Γιαννακόπουλος, Κώστας Μαντζιούτας, Αργύρης Τσάκνης, Ηλίας Σαπούνης, Γιάννης Γκορόγιας, Κώστας Γκορόγιας, όπως και οι:  Θανάσης Τριανταφύλλου(ΑΠΟΚ), Θωμάς Σταμούλης(Ακαδημία), Λάμπρος Κατσαρός(Άγραφα) και Γιώργος Γκορόγιας(ΠΑΟΚ).

Κουτσουπιάς και Αθανασόπουλος ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης, ώστε να επανέλθουν από τον περυσινό τραυματισμό τους.  

Η Ποταμιά υποβιβάστηκε από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής (3ος Όμιλος), στο οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά, έχοντας απολογισμό μόλις δυο βαθμούς παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της.  Κατέκτησε επίσης το κύπελλο Ευρυτανίας για 3η φορά στην ιστορία της, με τον τελικό κόντρα στον Αίολο να μη διεξάγεται λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, ενώ είχε αρκετά αξιόλογη παρουσία στο κύπελλο Ελλάδος.

 

Έναρξη με αγιασμό

Πριν το ξεκίνημα της προπόνησης τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο και τον π. Ευστάθιο Τριβιζά. 



 

Συνεχίζει με Φλωράκη

Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας θα πορευτούν και τη φετινή σαιζόν με τον Γιάννη Φλωράκη, καθώς ο έμπειρος τεχνικός ανανέωσε τη συνεργασία του με τον σύλλογο.

 


Διατήρησε τον «κορμό»

Από την περυσινή ομάδα έχουν αποχωρήσει μόνο οι: Κώστας Ανδρούτσος(Αταλάντη), Χάρης Ζαραβέλης(ΑΠΟΚ), ενώ ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Γιάννη Τσούκα από τον ΑΠΟΚ και του Άρη Ρέπα από τον ΠΑΟΚ. Η Ποταμιά προχώρησε σε πλειάδα ανανεώσεων βασικών ποδοσφαιριστών, δείγμα του εξαιρετικού «δεσίματος» που επικρατεί εντός αποδυτηρίων.

 

Δυναμική διοικητική παρουσία


 

To διοικητικό συμβούλιο της Ποταμιάς εκπροσώπησαν οι: Δημήτρης Νάσιος(Φωτογραφία), Γιώργος Γκορόγιας, Λάμπρος Φλωράκης και Πάνος Ελευθερίου. Ο πρώτος είναι ο νέος Πρόεδρος του συλλόγου μετά την παραίτηση του Νίκου Μαντζιούτα, που συνεχίζει ως μέλος. Ο Λάμπρος Φλωράκης που είναι ο νέος Αντιπρόεδρος της ομάδας ακολούθησε μάλιστα το πρόγραμμα προπόνησης, καθώς μέχρι πέρυσι ήταν ενεργό ποδοσφαιρικό μέλος.

Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας και ταμίας της ΕΠΣΕ Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ και πρώην παράγοντας της Ποταμιάς Γιάννης Μαντζιούτας. 



 
Σε τέσσερις διοργανώσεις

Οι Μεγαλοχωρίτες θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, στο κύπελλο και στο Super Cup της ΕΠΣ Ευρυτανίας, στοχεύοντας στην κατάκτηση και των τριών τίτλων, όπως συνέβη το 2019. Παράλληλα θα αγωνιστούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο κύπελλο Ελλάδος, αναμένοντας την προκήρυξη της διοργάνωσης. Το πρώτο ορισθέν επίσημο παιχνίδι τους είναι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου κόντρα στο Βελούχι.

 

Δηλώσεις

Γιάννης Φλωράκης (Προπονητής Ποταμιάς): «Εύχομαι καλή χρονιά, καλό πρωτάθλημα για την ομάδα μου και για τις υπόλοιπες ομάδες. Εύχομαι με το φετινό πρωτάθλημα να ξεκινήσει η αναβάθμιση του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια πήγαμε αρκετά πίσω. Δυστυχώς πιστεύω ότι η ευθύνη ανήκει σε όλους μας και πρέπει εμείς οι ίδιοι να φέρουμε το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο ένα επίπεδο πιο πάνω απ΄ ότι είναι. Οι διοικούντες της Ποταμιάς κάνουν μια σημαντική προσπάθεια. Παρότι έχουμε πέσει από μια μεγαλύτερη κατηγορία η ομάδα κατάφερε κατά 99% να μείνει όπως ήταν, τα παιδιά έχουν όρεξη, όπως και οι διοικούντες να ξαναχτίσουν την ομάδα να βγει ξανά πρωταθλήτρια και να ανέβει πάλι στην παραπάνω κατηγορία. Στόχος της Ποταμιάς είναι και τα τρία τρόπαια, το πρωτάθλημα, το κύπελλο Ευρυτανίας και το Super Cup, αν πραγματοποιηθεί, καθώς και η συμμετοχή μας στο κύπελλο Ελλάδος. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να διακριθούμε και να προκριθούμε όσο πιο μακριά γίνεται.»

 




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος