Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ποταμιά-Α.Ε. Μυκόνου 0-1

Οι Μυκονιάτες επικράτησαν με 1-0 της Ποταμιάς σε φιλικό παιχνίδι, κάνοντας το 2 στα 2 στις αναμετρήσεις τους στο Καρπενήσι, που είναι και οι πρώτες της ιστορίας τους.

Η 70λεπτη φιλική συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 5 στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου. Πριν την έναρξη της διεξήχθη η απονομή του περυσινού κυπέλλου Ευρυτανίας στους γηπεδούχους.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη που θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας παρότι δεν έχει αρχίσει την προετοιμασία της ήταν αρκετά ανταγωνιστική απέναντι σε μια ομάδα υψηλότερης κατηγορίας.  Είχσν θετική παρουσία, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Οι Μεγαλοχωρίτες αποτελούν φαβορί για την επάνοδο τους στην Γ΄ Εθνική.

Η Α.Ε. Μυκόνου του Ανδρέα Σκέντζου συμμετείχε με αρκετά νέα πρόσωπα συγκριτικά με το πρώτο της ματς κόντρα στον Αήττητο Σπάτων και έφτασε στη φιλική νίκη χάρης σε τέρμα του Κώστα Κάρδαρη. Στην επανάληψη ο Βασίλης Κωνσταντίδης είχε δοκάρι, με τους Μυκονιάτες να έχουν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι Μεγαλοχωρίτες θα αρχίσουν το προσεχές διάστημα την προετοιμασία τους, ενώ οι νησιώτες αναχωρούν από το Καρπενήσι την Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Θετικές εντυπώσεις

H Ποταμιά παρότι αγωνίστηκε σε φιλικό ματς εκτός προετοιμασίας είχε αρκετά ανταγωνιστική παρουσία. Μάλιστα το τελευταίο της επίσημο ματς είχε δοθεί στις 8 Μαρτίου απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης για τον 3ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Η προετοιμασία της θα αρχίσει σε περίπου δυο εβδομάδες, ενώ πριν την έναρξη του φιλικό διεξήχθη η απονομή της περυσινής κατάκτησης του κυπέλλου Ευρυτανίας, που κρίθηκε άνευ τελικού.

2/2

Η ομάδα του Ανδρέα Σκέντζου είχε επιβληθεί δυο ημέρες νωρίτερα με 2-0 του Αήττητου Σπάτων.

Δυο 35λεπτα

Το φιλικό ματς, το οποίο σφύριξε ο Δημήτρης Κουρλός είχε διάρκεια 70΄.

Σε καλή ημέρα

 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία), που κάλυψε με επιτυχία το κενό του Κώστα Ανδρούτσου, που αναζητά την επόμενη του ομάδα.

Προεδρικές παρουσίες

Το ματς παρακολούθησε από πλευράς Αήττητου ο προπονητής Βαγγέλης Τσιώλης, ο Γενικός Αρχηγός Γιάννης Τζανόπουλος και ο πρώην Πρόεδρος Μάκης Ράπτης. Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Α.Ε. Μυκόνου και χρηματοδότης των Σπάτων Αλέκος Κούκας, ο Τεχνικός Διευθυντής του ΠΑΣ Λαμία Δημήτρης Φαράντος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, o Πρόεδρος της ΕΔ της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας, ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Παναγιώτης Ρεσίτης, ο Πρόεδρος του Καρπενήσι Futsal Νίκος Κωστής και φυσικά ο νέος Πρόεδρος της Ποταμιάς Δημήτρης Νάσιος. 

 

Δεν αγωνίστηκαν

Από πλευράς Ποταμιάς δεν έπαιξαν οι τραυματίες Κώστας Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουτσουπιάς και Βαγγέλης Αθανασόπουλος, όπως και οι: Κώστας Μαντζιούτας και Γιάννης Τσούκας. Ο τελευταίος επέστρεψε στον ΑΠΟΚ, καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του.

 

Α΄ Μέρος

Το νικητήριο με Καρδάρη

 

Η ομάδα της Μυκόνου σκόραρε στο 31ο λεπτό με όμορφη ατομική προσπάθεια του νεαποκτηθέντα Κώστα Κάρδαρη(Φωτογραφία).

 

Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Ο Πλεξίδας έδωσε στον Ζαραβέλη, το σουτ του οποίου κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σαββόπουλου.

15΄: Σουτ του Κάρδαρη από δεξιά κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.

19΄: Σέντρα του Καλαμάρη από δεξιά, κεφαλιά του Λεσάι έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα του Καλύβα.

31΄: Ατομική ενέργεια του Κάρδαρη από αριστερά και διαγώνιο σουτ, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και στα δίχτυα(0-1).

35΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Λεσάι από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ στη δξειά του γωνία ο Καλύβας.

 Β΄ Μέρος

 Δοκάρι για Α.Ε.Μ.

 

Ο σκόρερ των δυο γκολ-πέναλτι κόντρα στον Αήττητο Βασίλης Κωνσταντινίδης(Φωτογραφία) είχε προσπάθεια στο δοκάρι στο 60ο λεπτό.

 

 Λήξη με ένταση

Ένα δυνατό μαρκάρισμα του Χρήστου Λέρη της Ποταμιάς πάνω σε αντίπαλο του στην εκπνοή του αγώνα όξυνε για λίγο τα πνεύματα. Αμέσως μετά ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός σφύριξε τη λήξη του φιλικού ματς. 



 

 Οι καλύτερες φάσεις

45΄: Ο Γενιτσαρόπουλος επιχείρησε ατομική ενέργεια και σουτ, το οποίο μάζεψε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

57΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σαββόπουλου.

59΄: Ο Ντόγος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, με τον Καλύβα να αποκρουεί όμορφα σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία.

60΄: Ο Κάρδαρης τροφοδότησε τον Κωνσταντινίδη, το ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου προ του Καλύβα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των Μεγαλοχωριτών και έφυγε άουτ.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μπουμπουρής(47΄ Ράικος), Παρασκευόπουλος, Φαρμάκης, Ξαγάρας, Ζαραβέλης(45΄ Ηλιάδης), Κατσαρής, Σαπούνης(25΄ Σταμούλης), Λέρης, Χρυσικός(25΄ Γενιτσαρόπουλος), Πλεξίδας(45΄ Ρέπας)

Α.Ε. Μυκόνου (Ανδρέας Σκέντζος): Σαββόπουλος, Βερώνης(50΄ Γκέζο), Παπαδόπουλος(47΄ Βλαχόπουλος), Σούλτσε, Παναγιωτόπουλος, Ντόγος, Καρδάρης, Κούγιος(47΄ Υψηλός), Καλαμάρης(55΄ Μπανούσης), Αλεξανδρόπουλος(63΄ Μερβάν), Λεσάι(45΄ Κωνσταντινίδης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































 

Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος