Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Στις 18 Οκτωβρίου η σέντρα της Β΄ Εθνικής σάλας

Η ΠΕΠΣΣ γνωστοποίησε την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής σάλας, στο οποίο θα συμμετάσχει με αξιώσεις το Καρπενήσι Futsal. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 18 Οκτωβρίου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν στις 16 Σεπτεμβρίου. Πέντε ημέρες αργότερα(21/9) θα γίνει η κλήρωση. Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας θα διεξαχθούν Play Off(1-4& 2-3 στα ημιτελικά, με τις ομάδες που θα συγκεντρώσουν δυο νίκες να προκρίνονται στους τελικούς). Το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α΄ Εθνική περιόδου 2021-2022 θα κατακτήσει ο πρώτος της διαδικασίας, ενώ ο δεύτερος θα αγωνιστεί με τον 11ο της Α΄ Εθνικής κατά το ίδιο σύστημα(2 νίκες και εαν χρειαστεί τρίτος αγώνας), έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να εκδώσει έως τρία «γαλάζια» δελτία(Ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν και στο 11Χ11), εκ των οποίων τα δυο θα πρέπει να είναι ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών.

Οι ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι στη Β΄ Εθνική ήταν οι εξής 8: Φάληρο Futsal, Κόμπρα(Ανέβηκαν στην Α΄ Εθνική), Καρπενήσι Futsal, Αναγέννηση Θρακομακεδόνων, Αδέσποτος Αθηνών, Σάμος Futsal, Α.Ε. Καλαμακίου Αλίμου και Διογένης Ολυμπιακού Χωριού. Την εμφάνιση τους αναμένεται να κάνουν οι: Λάρισα Futsal, Εθνικός Παλλήνης, Νέος Κόσμος και Τρίκαλα Futsal.  Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του Μινώταυρου, που δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α΄ Εθνική, η οποία θα γίνει με 13 ομάδες.

Νέος θεσμός το League Cup

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL LEAGUE 5X5, θα συμμετάσχει στον νέο θεσμό, το LEAGUE CUP, όπου επίσης θα συμμετέχουν, ο πρωταθλητής της Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL SUPER LEAGUE, ο κυπελλούχος Ελλάδας (σε περίπτωση που κάποια ομάδα κάνει νταμπλ τότε στην εν λόγω διοργάνωση θα συμμετέχει ο φιναλίστ του κυπέλλου) και η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση του ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ LEAGUE CUP.