Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Β’ ΕΣΚΑΣΕ: Οι 16 ομάδες του πρωταθλήματος. Στις 17 Οκτωβρίου η έναρξη

Με επίσημο τρόπο, την αποστολή της προκήρυξης στις ομάδες, έγινε γνωστή η συμμετοχή των 16 συλλόγων στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας για τη σεζόν 2020-21, που θα διεξαχθεί και πάλι σε δύο ομίλους των 8, με τις ομάδες χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι οι: ΑΓΕ Χαλκίδας, Οπούντιος Μαρτίνου, Μώλος, Δόξα Διρφύων/Μεσσαπίων, Φάλαρα, Κύνος, Γ.Σ. Αυλίδας, Μεδεών, Δροσιά, Μαυρομάτι, Α.Ε. Καρύστου, Κένταυρος Λιβαδειάς, Άτλας Καρπενησίου, Αίαντας Αυλίδας, Προοδευτική Λάρυμνας, Μπούκαλη.

Το νέο πρωτάθλημα ορίστηκε να ξεκινήσει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από την Ένωση μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, κάθε σωματείο θα πρέπει να δηλώνει υποχρεωτικά δύο (2) τουλάχιστον αθλητές που θα είναι γεννημένοι το 2000 ή και νεότεροι. Ο ένας εκ των δύο τουλάχιστον αθλητής υποχρεωτικά θα αγωνιστεί κατά την διάρκεια του 1ου ημιχρόνου και εάν χρειαστεί θα αντικατασταθεί από άλλον της ίδιας ηλικίας.

Σωματείο που δηλώσει συμμετοχή θα έχει δικαίωμα να την ανακαλέσει μέχρι τις 19 Αυγούστου. Από την επόμενη μέρα (20/8) θα έχει ποινή υποβιβασμού (Γ’ ΕΣΚΑΣΕ) ενώ θα του επιβληθεί και πρόστιμο 150 €.

Ανάλογα με το αν και πόσες ομάδες της Περιφέρειας θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική, θα προκύψει η άνοδος και ο υποβιβασμός στο νέο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Το σίγουρο είναι, πως δεδομένης της επιστροφής της Α’ ΕΣΚΑΣΕ στις 12 ομάδες, θα ”πιεστεί” η άνοδος από τη Β’ στην Α’ κατηγορία, με πιθανότερο σενάριο την άνοδο 1-2 ομάδων.

Πηγή: www.stereabasket.gr/